Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Airbus Helicopters își prezintă portofoliul de produse și servicii

Dezvoltarea serviciilor grupului Airbus Helicopters în România și capacitatea companiei de a îndeplini cerințete pieței autohtone au fost evidențiate în cadrul expoziției Black Sea Defense & Aerospace 2014 (BSDA) în București.

Contrabanda cu tigarete isi continua cresterea

Piata neagra a tigaretelor continua sa creasca, inregistrand un nivel de 15,8% in luna martie, conform datelor companiei de cercetare Novel.

Garanti Leasing se împrumută de la Black Sea Trade and Development Bank pentru finanțarea IMM-urilor

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7,5 milioane euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea a fost acordată pe o perioadă de cinci ani și va fi folosită pentru a sprijini activitățile Garanti Leasing, care astfel își va diversifica sursele de finanțare pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

Banca Transilvania raportează creşterea profitului în trimestrul I

Banca Transilvania a înregistrat în trimestrul I 2014 un profit brut de 123,5 milioane lei, mai mare cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, respectiv un profit net de 103,4 milioane lei. La sfârşitul primelor trei luni ale acestui an, activele băncii totalizează 32.924 milioane lei, soldul creditelor este cu 2,5% mai mare decât era la finalul anului 2013, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi este cu 3% peste nivelul de la sfârşitul anului 2013 - creşterile sunt peste nivelul bugetat.

Volksbank oferă un pachet promoţional de cont curent pentru proiectele noi de afaceri

Volksbank România anunţă oferirea unui pachet promoţional de cont curent pentru sprijinirea proiectelor noi de business, cu zero comision de administrare timp de trei luni. Potrivit băncii, clienţii care aleg Pachetul Start până la 31 iulie vor beneficia în primele trei luni de zero comision de administrare, Internet Banking şi schimburi valutare prin Internet Banking cu 10% discount faţă de cel standard.

CEC Bank raporteaza cresterea profitului

In anul 2013, CEC Bank a inregistrat un profit brut de 56,2 milioane lei substantial mai mare decat cel realizat in anul 2012 (33,5 milioane lei). Banca ramane astfel, pentru al saptelea an consecutiv, una dintre bancile profitabile din sistemul bancar romanesc.

ASIROM Vienna Insurance Group își majorează capitalul social

ASIROM Vienna Insurance Group a anunțat încheierea procedurii de majorare a capitalului social cu 50.021.232 lei, capitalul social al companiei fiind în prezent de 265.898.410,6 lei.

Raiffeisen Bank lanseaza a treia editie a campaniei Viata Fara Cash

Raiffeisen Bank a lansat editia a treia a campaniei Viata fara CASH, anul acesta campania introducand Masina Timpului Smart ce transforma fiecare plata facuta prin Smart Banking intr-o experienta placuta.

Noi premii pentru Raiffeisen Bank International

In cadrul competitiei World,s Best Banks in Developed and Emerging Markets, publicatia Global Finance a acordat Raiffeisen Bank International AG (RBI) titlul de Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est (CEE) pentru a opta oara consecutiv. In total, RBI a primit acest titlu de zece ori in 11 ani

Garanti Bank lansează contul de economii prin care clienții primesc dobândă bonus

Garanti Bank anunță lansarea unui produs nou, Bonus Economus, contul de economii prin care îşi recompensează clienţii pentru comportamentul recurent de economisire.

Banca Comerciala Carpatica intra in parteneriat cu Euronet

Banca Comerciala Carpatica si Euronet au pus bazele unui parteneriat pe piata terminalelor ATM, orientat spre cresterea calitatii serviciilor oferite detinatorilor de carduri. Incepand cu 1 aprilie, clientii BCC au acces la o retea de peste 400 de bancomate, cele 220 ATM-uri care deservesc in prezent clientii bancii adaugandu-se retelei Euronet.

RMGC anunță concedieri masive

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) a anunțat că în ciuda eforturilor sale este constrânsă să-şi reducă foarte mult activitatea din cauza întârzierilor în evaluarea și avizarea proiectului minier de la Roșia Montană. Astfel, compania va depune la Inspectoratul Teritorial de Muncă și la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba planul de restructurare, care presupune un program de concedieri colective, făcând toate eforturile posibile pentru a diminua impactul social al acestei măsuri.

Programele Dolce Sport sunt acum disponibile și online

DolceTV.ro, portalul video de la Romtelecom, oferă tuturor pasionaților acces la conţinut video sportiv furnizat de canalele TV Dolce Sport din data de 14 martie.

Banca Transilvania oferă finanţare pentru Ovidius Clinical Hospital

Banca Transilvania, prin Divizia pentru Medici, a acordat o finanţare de aproape 16,7 milioane lei, echivalentul a 3,7 milioane euro, pentru construirea şi dotarea spitalului Ovidius Clinical Hospital, deschis în luna martie la Constanţa.

BT Asset Management lansează un nou produs de economisire

BT Asset Management SAI a anunţat lansarea produsului de economisire BT Euro Obligaţiuni. Potrivit băncii acesta reprezintă un fond deschis de investiţii, denominat în euro, destinat persoanelor fizice şi juridice, clienţilor actuali şi potenţiali ai BTAM.

Ludwik Sobolewskia

ASIROM Vienna Insurance Group reconfirmă respectarea obligaţiilor contractuale faţă de clienţi

ASIROM reiterează faptul că respectarea obligaţiilor contractuale asumate faţă de clienţi reprezintă una dintre valorile companiei, care este orientată către acoperirea nevoii de protecţie a clienţilor. Obligaţiile contractuale asumate faţă de clienţi sunt îndeplinite în fiecare caz în care intervine riscul asigurat.

Frăţilă, Rödl & Partner a participat alături de Bio Romania la BIOFACH 2014

Frăţilă, Rödl & Partner, ca partener al Bio Romania, Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica, a participat in perioada 12-13 februarie 2014, în cadrul pavilionului României organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), la cel mai important târg internaţional de produse ecologice din lume, BIOFACH 2014, Nürnberg, Germania.

Alpha Bank intră în parteneriat cu Orange pentru plata facturilor

Alpha Bank Romania şi Orange Romania anunţă încheierea unui parteneriat prin care oferă clienţilor noi variante de plată a facturilor de telefonie mobilă şi internet. Astfel, clienţii pot alege între două modalităţi de plată: prin internet banking sau la ghişeele băncii.
Mario Draghi a subliniat că BCE este pregătită să acționeze decisiv pentru a evita o intrare în deflație

Mario Draghi a subliniat că BCE este pregătită să acționeze decisiv pentru a evita o intrare în deflație

Banca Central Europeană (BCE) are la dispoziție o gamă largă de instrumente pe care le poate utiliza pentru a evita scăderea inflației la un nivel prea mic și rămâne pregătită să acționeze dacă va fi nevoie, a declarat, președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.