Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

NEPI si Carrefour Property pregatesc deschiderea Ploiesti Shopping City

New Europe Property Investments plc (NEPI) si Carrefour Property (CFP) au anuntat inchirierea cu succes a peste de 50% din suprafata mall-ului din Ploiesti, cel mai nou centru comercial din judetul Prahova, dezvoltat ca urmare a colaborarii celor doua companii, programat pentru deschidere in luna noiembrie a acestui an.

Flanco stimuleaza vanzarile prin serviciul de garantie extinsa

Lantul de retail electro-IT Flanco a anuntat ca orice produs cumparat in perioada 6 februarie-29 februarie 2012, a carui valoare este mai mare de 500 lei, va beneficia gratuit de garantia All Inclusive pe patru ani.

Studiu MasterCard identifica schimbari in consumul global

Consumatorii din pietele emergente vor avea o influenta mult mai mare asupra cresterilor din economia globala in urmatorii cinci ani, ceea ce reprezinta o schimbare majora in consum, de la Vest catre Est, conform unui nou raport MasterCard Insights, realizat de MasterCard Worldwide.

EBRD invests in recycling park

The EBRD supports the development of the recycling sector in Romania with a 6.8 million Euro equity investment in Green Group, the first integrated recycling park to be established in the country.

Bistrita-Nasaud secures funding for water infrastructure development

Following similar investments in seven other Romanian counties, the EBRD supports the modernization of water infrastructure in Bistrita-Nasaud county with a 33 million lei loan (around 7.8 million Euro) to SC Aquabis S.A water utility company.

NEPI raises 40 million Euro in underwritten rights issue

New Europe Property Investments has announced that it is in the process of raising 40 million Euro in a rights issue to existing shareholders.

Citibank Romania incheie un parteneriat cu Franklin Templeton Investments

Citibank Romania a anuntat incheierea unui parteneriat cu Franklin Templeton Investments, in baza caruia banca distribuie 11 fonduri de investitii Franklin Templeton inregistrate in Luxemburg, oferind clientilor persoane fizice o gama extinsa de instrumente financiare in vederea construirii unui portofoliu echilibrat si diversificat.

BILLA se extinde la Cluj

BILLA Romania a anuntat deschiderea celei de-a doua filiale din Cluj, care a devenit accesibila publicului incepand cu data de 14 octombrie. Astfel, reteaua operata de BILLA in Romania a ajuns la 57 de unitati in intreaga tara.

Volksbank Romania deschide o noua sucursala

Volksbank Romania a anuntat deschiderea unei noi sucursale in Nusco Tower, cladirea in care functioneaza si sediul central al bancii incepand din iulie 2011.

Expur attracts fresh financing

Oilseed processing company Expur is to receive a new 30 million Euro syndicated package to finance its working capital requirements. The new facility is in addition to existing EBRD financing, totaling 80 million Euro.

Sberbank semneaza preluarea VBI

Banca Sberbank din Rusia si actionarii Volksbank International AG (VBI) - Österreichische Volksbanken-AG (VBAG), BPCE S.A. (BPCE), DZ Bank AG and WGZ Bank AG - au semnat acordul final privind achizitia integrala a VBI de catre Sberbank. Tranzactia nu include Volksbank Romania.

Bank Leumi ofera clientilor corporate posibilitatea sa aleaga nivelul dobanzii

Bank Leumi Romania a anuntat ca in perioada 1-30 septembrie desfasoara campania Invitatie la dezvoltare, oferind tuturor companiilor libertatea de a accesa un credit pentru Capital Circulant cu o dobanda propusa chiar de ele. Potrivit anuntului bancii, doritorii trebuie sa completeze formularul de oferta pe care il gasesc in orice sucursala Leumi sau pe www.leumi.ro si sa propuna o marja de dobanda care se adauga rata dobanzii ROBOR la trei luni. La sfarsitul perioadei campaniei, toate ofertele primite vor fi ordonate descrescator in functie de nivelul dobanzii propuse, urmand a fi contactate toate companiile ofertante pana la epuizarea sumei de 50 milioane lei alocate acestei campanii. "Nicio banca din Romania nu a fost vreodata atat de flexibila in a oferi clientilor posibilitatea de a-si stabili singuri dobanda creditului. Vor obtine credite toti cei care ofera o dobanda competitiva si care indeplinesc conditiile financiare cerute pentru orice credit de capital circulant. In aceste vremuri incerte, vrem sa oferim sansa companiilor care doresc sa se dezvolte sau care doresc o imbunatatire a conditiilor de creditare sa o poata face, prin accesarea acestui imprumut', a declarat Laurentiu Mitrache, Presedinte Executiv, Bank Leumi Romania.

BCR a vandut peste 10.000 de carduri Zambet BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat atingerea unui volum de vanzari de 10.000 de carduri de debit contactless Zambet BCR in primele trei luni de la lansare.

EU Gateway program looks at Japanese opportunities

The EU Gateway program continues with a new session dedicated to companies in the energy and environmental technologies fields, which are interested in entering the Japanese market. The application deadline is September 23 and the mission will take place on February 6-10, 2012.

Signal Iduna se muta in casa noua

Signal Iduna, compania germana ce activeaza pe piata de asigurari de viata, sanatate si accident, are un nou sediu, incepand cu luna august a acestui an.

IMM-urile romanesti mizeaza pe efectul de multiplicare al Rosiei Montane

Demararea proiectului minier de la Rosia Montana ar putea insemna comenzi pentru peste 1000 de intreprinderi mici si mijlocii din Romania, care mizeaza in acelasi timp si pe efectul multiplicator al exploatarii zacamantului aurifer din Apuseni.

Pregatirile pentru deschiderea Maritimo Shopping Center se apropie de final

Programat sa isi deschida portile pe 28 octombrie, la Maritimo Shopping Center din Constanta companiile de constructie fac ultimele retusuri. Investitia ce depaseste 100 milioane de euro este asteptata sa creeze peste 1.200 de noi locuri de munca in oras. Proiectul include magazinul Auchan, care nu va fi chirias, ci va achizitiona spatiul pentru hipermarket.

Baumix considera ca piata reabilitarilor nu este suficient stimulata de cadrul legal

Producatorul de materiale de constructii Baumix estimeaza ca piata lucrarilor de reabilitare termica a locuintelor stagneaza in prezent din cauza faptului ca modificarile aduse legislatiei nu raspund nevoilor populatiei.
Platinum Asigurari lanseaza portalul pentru asigurarea locuintelor

Platinum Asigurari lanseaza portalul pentru asigurarea locuintelor

Asigurarea obligatorie a locuintelor (PAD) este acum disponibila si online, odata cu lansarea unui portal dedicat cumpararii online a asigurarii obligatorii a locuintelor. Potrivit oficialilor, portalul este dedicat proprietarilor de locuinte care vor sa isi incheie rapid si sigur aceasta asigurare, fiind lansat de Platinum Asigurari pentru a face mai accesibila achizitionarea politei obligatorii de asigurare a locuintelor in contextul in care, pe data de 5 august, expira ultimul termen limita pentru incheierea acesteia, conform ultimelor reglementari legale.
Bank Leumi ofera serviciul Direct Debit pentru plata facturilor Vodafone

Bank Leumi ofera serviciul Direct Debit pentru plata facturilor Vodafone

Bank Leumi Romania a anuntat lansarea serviciului de Direct Debit pentru plata facturilor catre Vodafone Romania. Potrivit bancii, clientii Leumi, persoane fizice, care vor incheia pana la data de 31 decembrie 2011 un contract de Direct Debit pentru achitarea facturii Vodafone Romania, vor primi un bonus constand in 50 de minute de convorbiri gratuite/luna in reteaua Vodafone timp de sase luni.