Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Agroland raporteaza cresterea cifrei de afaceri

Afacerile Agroland, distribuitor de furaje si pui de o zi, au crescut in primul trimestru al acestui an, cu 20% fata de aceeasi perioada din 2011, la 2,3 milioane de euro.

MasterCard certifica noi telefoane NFC

MasterCard Worldwide a anuntat ca mai multe telefoane NFC (Near field communication) au fost certificate pentru utilizarea tehnologiei MasterCard PayPass, oferind consumatorilor dispozitive capabile de plati contactless rapide si sigure, la sute de mii de adrese ale comerciantilor PayPass din toata lumea.

Alpha Bank sustine PLANT ART 2012

Universitatea din Bucuresti, Gradina Botanica D. Brandza din Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si Alpha Bank Romania au anuntat vernisajul expozitiei de arta plastica si decorativa PLANT ART 2012, ce va avea loc sambata, 5 mai, ora 11:00, la Centrul de Educatie Ecologica al Gradinii Botanice.

Alpha Bank premiaza clientii ce recomanda cardurile Alpha MasterCard

Alpha Bank Romania lanseaza noua campanie promotionala Member Get Member ce poate aduce clientilor bancii posesori ai unui card de credit MasterCard premii de 100 lei prin simpla recomandare a unui prieten care sa aplice cu succes pentru un card MasterCard.

Zenith Romania lanseaza noua pozitionare globala

Reteaua internationala de media ZenithOptimedia Group, din care face parte Zenith Romania, se relanseaza printr-un proces de rebranding global si o noua pozitionare - LIVE ROI. Cunoscuta ca The ROI Agency, ZenithOptimedia a fost prima retea de media care a folosit o abordare riguroasa si obiectiva menita sa sporeasca eficienta cheltuielilor de marketing.

Schimbare de actionariat la MKB Romexterra Bank

MKB Bank a semnat cu un consortiu de investitori sustinut de PineBridge Investments un acord privind vanzarea MKB Romexterra Bank, filiala romana a MKB Bank.

MasterCard propune un nou instrument impotriva fraudei

Comerciantii online au la dispozitie un nou instrument care sa-i ajute sa diminueze riscul de frauda pentru tranzactiile online, odata cu introducerea de catre MasterCard a sistemului de scoring pentru monitorizarea fraudelor la comercianti (Expert Monitoring Fraud Scoring for Merchants).
Olympus continua investitiile in Romania

Olympus continua investitiile in Romania

Olympus Romania isi continua strategia de dezvoltare si a anuntat obtinerea unui imprumut de 30 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). In noiembrie 2011, compania a inaugurat o fabrica de lactate in Romania, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Expertii sustin incurajarea proiectelor industriale

Deplangand faptul ca Romania duce lipsa de proiecte, iar investitiile straine sunt in scadere, consultantul financiar Bogdan Baltazar se pronunta pentru incurajarea dezvoltarii industriei.

Grupul Lindab raporteaza cresterea vanzarilor in 2011

Grupul Lindab a inregistrat in anul 2011 o crestere a vanzarilor de 5%, pana la aproximativ 761,5 milioane euro, in timp ce profitul a evoluat cu 17%, pana la circa 45,06 milioane euro.

EBRD invests heavily in sustainable energy projects

The EBRD achieved a record level of sustainable energy investments in 2011, in a continuing response to the need for its region to increase energy efficiency and move towards a low-carbon growth model.

BRD si MasterCard au prezentat la Londra solutia de plata BRD Transport

BRD si MasterCard au participat la evenimentul anual Transport Ticketing din Londra, pentru a prezenta solutia BRD Transport, ce are la baza echipamente de validare contactless a calatoriilor.

NEPI si Carrefour Property pregatesc deschiderea Ploiesti Shopping City

New Europe Property Investments plc (NEPI) si Carrefour Property (CFP) au anuntat inchirierea cu succes a peste de 50% din suprafata mall-ului din Ploiesti, cel mai nou centru comercial din judetul Prahova, dezvoltat ca urmare a colaborarii celor doua companii, programat pentru deschidere in luna noiembrie a acestui an.

Flanco stimuleaza vanzarile prin serviciul de garantie extinsa

Lantul de retail electro-IT Flanco a anuntat ca orice produs cumparat in perioada 6 februarie-29 februarie 2012, a carui valoare este mai mare de 500 lei, va beneficia gratuit de garantia All Inclusive pe patru ani.

Studiu MasterCard identifica schimbari in consumul global

Consumatorii din pietele emergente vor avea o influenta mult mai mare asupra cresterilor din economia globala in urmatorii cinci ani, ceea ce reprezinta o schimbare majora in consum, de la Vest catre Est, conform unui nou raport MasterCard Insights, realizat de MasterCard Worldwide.

EBRD invests in recycling park

The EBRD supports the development of the recycling sector in Romania with a 6.8 million Euro equity investment in Green Group, the first integrated recycling park to be established in the country.

Bistrita-Nasaud secures funding for water infrastructure development

Following similar investments in seven other Romanian counties, the EBRD supports the modernization of water infrastructure in Bistrita-Nasaud county with a 33 million lei loan (around 7.8 million Euro) to SC Aquabis S.A water utility company.

NEPI raises 40 million Euro in underwritten rights issue

New Europe Property Investments has announced that it is in the process of raising 40 million Euro in a rights issue to existing shareholders.

Citibank Romania incheie un parteneriat cu Franklin Templeton Investments

Citibank Romania a anuntat incheierea unui parteneriat cu Franklin Templeton Investments, in baza caruia banca distribuie 11 fonduri de investitii Franklin Templeton inregistrate in Luxemburg, oferind clientilor persoane fizice o gama extinsa de instrumente financiare in vederea construirii unui portofoliu echilibrat si diversificat.

BILLA se extinde la Cluj

BILLA Romania a anuntat deschiderea celei de-a doua filiale din Cluj, care a devenit accesibila publicului incepand cu data de 14 octombrie. Astfel, reteaua operata de BILLA in Romania a ajuns la 57 de unitati in intreaga tara.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.