Links Sitemap Business Linker Sitemap

Planul de Investitii pentru Europa acorda 177 de milioane de euro pentru finantarea IMM-urilor din Romania

1575 afisari
Fondul European de Investitii (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat un acord COSME in urma caruia banca poate sa acorde 800 de milioane lei (aproximativ 177 milioane euro) sub forma de credite pentru afacerile mici si mijlocii din Romania. Acest acord ii va permite Raiffeisen Bank sa le ofere IMM-urilor imprumuturi cu garantii reduse, pe termene mai lungi, si sa ofere sprijin afacerilor start-up, care de obicei au acces limitat la creditare.
 

Potrivit anuntului, aproximativ 2.000 de intreprinderi mici si mijlocii romanesti pot beneficia de aceste credite.  Acordul a fost posibil cu sprijinul Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS). Acesta este pilonul central al Planului de Investitii pentru Europa, asa-numitul “Plan Juncker". 

Corina Cretu, Comisarul european pentru politica regionala, a declarat: “Planul Juncker are drept scop sustinerea locurilor de munca si stimularea cresterii economice in Europa. Facilitarea accesului la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii reprezinta o componenta importanta a Planului. Sunt incantata ca, prin acest acord, mai multe companii romanesti vor putea investi in extindere, crearea de locuri de munca si inovare, multumita planului Juncker.” Directorul Executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert a declarat: “Sprijinul pentru intreprinderi si crearea de locuri de munca sunt fundamentale pentru cresterea economica in Europa. FEI se angajeaza sa sprijine IMM-urile si are placerea sa semneze acest acord FEIS pentru sprijinul IMM-urilor cu Raiffeisen Bank din Romania. Raiffeisen Bank este bine pozitionata pentru a accesa si spori accesul la finantare pentru 2.000 de companii din toata tara.”

La randul sau, Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank a spus: "Noul parteriat cu FEI va facilita accesul la finantare al IMM-urilor, in conditii extrem de avantajoase – cerinte de garantii reduse si fara costuri atasate garantiilor acordate de FEI. Am acumulat o experienta bogata in colaborarea cu FEI, pe care dorim sa o valorificam si pe viitor. Creditele acordate vor fi destinate atat investitiilor, cat si activitatii curente, raspunzand nevoilor operationale ale companiilor, contribuind la consolidarea pozitiei lor pe piata si la atingerea obiectivelor strategice ale acestora.”

Noul Plan de Investitii va reusi sa mobilizeze in jur de 743 de milioane de euro pentru investitii in Romania si 178 de miliarde de euro in Europa.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza