Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mihail Marcu, Leonard Gherghina și Angela Mitu intră în Consiliul de Administrație al companiei Pet Star

1717 afisari
Mihail Marcu, Președinte al Consiliului de Administrație MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administrație al MedLife și Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, formează Consiliul de Administrație Pet Star, alături de fondatorii companiei. Consiliul de Administrație va avea rolul de a continua dezvoltarea companiei ca jucător important pe piața regională și va fi prezidat de Ion Drăgoi.
"Am decis formarea unui Consiliu de Administrație pentru a susține mai departe dezvoltarea companiei. Ne vom concentra pe analizarea oportunităților de creștere atât pe piața internă și pe cea regională”, a declarat Mirela Drăgoi, Președinte Executiv Pet Star.

Consiliul de Administrație Pet Star
 

Mirela Drăgoi și Ion Drăgoi au fondat compania Pet Star în anul 2000. De la fondarea companiei, Mirela Drăgoi a deținut funcția de Președinte Executiv și a condus compania în fruntea clasamentului producătorilor de ambalaje PET din România, cu o cotă de piață de peste 50%. Ion Drăgoi deține funcția de General Manager.

Mihail Marcu este Președintele Consiliului de Administrație și CEO al MedLife, anterior activând în domeniul bancar și deținând poziția de Vicepreședinte în RoBank S.A. (în prezent, OTP Bank România). Omul de afaceri este și membru fondator al organizației Romanian Business Leaders.

Leonard Gherghina este membru în Consiliul de Administrație al MedLife din 2009. Anterior, Leonard a deținut funcția de partener pentru Europa Centrală în cadrul Value4Capital Eastern Europe Holding V Limited (2006-2012), partener pentru Europa Centrală în cadrul Baring Private Equity Partners (1998-2006) și senior investment officer în cadrul Romanian - American Enterprise Fund (1995-1998).

Angela Mitu este Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, având aproape 20 de ani de experință în sectorul financiar-bancar. Timp de 15 ani a activat în industria bancară ocupând poziții importante la ING Bank NV Amsterdam și Raiffeisen Bank Romania. Expertiza sa cuprinde structurarea datoriilor, structurile multiple de creditori, sisteme de factoring, finanțarea și refinanțarea proiectelor comerciale și nu numai. 

În prezent, Pet Star deține cea mai mare capacitate de producție din regiune, de peste 1,2 miliarde de unități de preforme PET anual, ca urmare a unei investiții de peste 30 de milioane de euro într-o nouă facilitate de producție și în tehnologie de ultimă generație.

Investițiile continue în echipamentele moderne și produse sustenabile, precum rPET, au menținut Pet Star în poziția de lider al industriei producătorilor de preforme PET de pe piața internă și au câștigat rolul de jucător important pe piața regională. În 2016, peste 17% din producția de preforme a fost exportată către clienți din cinci țări din regiune, dar și în Statele Unite ale Americii. 

În 2016, compania a înregistrat o creștere a volumelor de vânzări de 6,5% față de anul anterior, livrând clienților interni și regionali peste 800 de milioane de performe. Cifra de afaceri înregistrată de companie s-a menținut  aproximativ la același nivel cu anul anterior, în jurul valorii de 23 mil. EUR. Câștigurile brute (EBITDA) , s-au ridicat în 2016 la 3,65 mil. EUR.
Citeşte mai multe despre: Pet Star

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza