Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Philip Morris Romania celebrates four years without work-related accidents

At the end of March 2015, Philip Morris Romania celebrated four years and 5.5 million working hours without work-related incidents or accidents, an important record both at national level and within the Philip Morris Group.

JTI Romania obține din nou certificarea Top Employer

Pentru al doilea an la rând, JTI Romania a obținut certificarea Top Employer (Angajator de Top). Institutul Top Employers a evaluat politicile de angajare ale JTI Romania, pe baza unor criterii cum ar fi strategia privind talentele existente în cadrul organizației, planificarea forței de muncă, cursurile și dezvoltarea profesională, gestionarea performanței, dezvoltarea abilităților de leadership, dezvoltarea carierei, compensațiile și beneficiile, cultura organizațională.

JTI distruge țigarete și tutun de contrabandă

JTI România a distrus în perioada 23-27 februarie circa 660.000 pachete de țigarete de contrabandă și peste 75 kg tutun confiscat. Țigaretele și tutunul vrac capturate au o valoare de aproape două milioane euro, din care aproximativ 80% înseamnă taxe neîncasate de statul român. Procentul de 80% reprezintă ponderea taxelor plătite la buget, din prețul total al unui pachet de țigarete vândut legal.

Bărbații cheltuiesc cel mai mult pe micile cadouri spontane

Este ianuarie, iar în depresia specifică lunii, mulți dintre noi vor ceda tentației de a-și cumpăra un mic cadou spontan pentru a se înveseli. De fapt, cel de-al doilea Treat Index anual realizat de MasterCard relevă faptul că am devenit mai dornici să investim în recompensa perfectă: anul acesta, 42% dintre noi spun că își cumpără mici cadouri pentru a se înveseli, comparativ cu 33% care declarau acest lucru anul trecut.

Comisia Europeană previzionează creșterea valorii adăugate din IMM-uri

Comisia Europeană previzionează că anul 2015 va marca creșterea valorii adăugate din IMM-uri cu mai mult de 3 procente și crearea a peste 600.000 de locuri de muncă până la final de an, relevă un studiu realizat de Fundația Post-Privatizare.

Saint-Gobain aniversează 350 de ani de la înfiinţare

În acest an sărbătoreşte cea de-a 350-a aniversare. Este un moment pe care Grupul îl marchează promovându-şi istoria, cu privirea îndreptată spre Saint-Gobainviitor, spre 2015, an care va fi încărcat cu evenimente importante. Aniversarea a început pe data de 9 ianuarie în Shanghai (China) şi se va încheia în luna octombrie în Paris.

McGregor & Partners oferă asistenţă Camerei de Comerţ Româno-Britanice pentru obţinerea acreditării oficiale

După opt luni de activitate şi o serie de inspecţii stricte de conformitate desfășurate în perioada noiembrie - decembrie 2014, Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC) a obţinut acreditarea oficială ca membru al Reţelei Globale Acreditate ale Camerelor de Comerţ Britanice. BRCC este camera bilaterală de comerţ care îşi desfăşoară activitatea în România şi în Regatul Unit.

Eurocopter România a modernizat elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice

Eurocopter România și Forțele Aeriene Regale Britanice au încheiat cu succes parteneriatul prin care au fost modernizate 20 de elicoptere Puma. Acest moment a fost marcat printr-un eveniment organizat la Sediul Eurocopter România de la Ghimbav.

Contrabanda cu țigarete este în ușoară scădere

Piața neagră a țigaretelor a scăzut ușor în septembrie 2014, situându-se la 15,4%, față de 17% în luna iulie, conform datelor companiei de cercetare Novel Research. Nivelul contrabandei înregistrat în septembrie este cel mai scăzut din anul 2014. Piața neagră se află însă la cote mai ridicate decât media anuală, de circa 13%, in anii 2012-2013.

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare au finalizat procedurile legale de fuziune

Garanti Bank și Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au finalizat procedurile privind fuziunea celor două companii în România, în urma îndeplinirii tuturor formalităților legale. Aceasta este prima fuziune din piața locală dintre o bancă și o instituție financiară nebancară.
Hotelul Mercure Bucharest City Center își deschide porțile în centrul Capitalei

Hotelul Mercure Bucharest City Center își deschide porțile în centrul Capitalei

Mercure Bucharest City Center este primul hotel al brandului Mercure ce se deschide în România, pe 17 noiembrie 2014. Hotelul este poziționat pe strada George Enescu nr. 15-17-17A.

PayPoint şi UNIQA Asigurări anunţă semnarea unui parteneriat

PayPoint România, operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunţă semnarea unui nou parteneriat în domeniul serviciilor financiare. Astfel, începând de acum, clienţii UNIQA Asigurări pot plăti sumele aferente poliţelor de asigurări în oricare dintre cele peste 8.500 puncte de plată PayPoint din toată România.

Google reprezinta o sursa de informatii importanta pentru cei ce doresc achizitionarea unor produse

SEO monitor, unul dintre principalii jucatori de pe piata de promovare pe motoarele de cautare, a realizat recent un studiu privind rolul Google in procesul de cumparare. Studiul a aratat ca 59% dintre cei care au facut cumparaturi online sau offline s-au informat inainte pe Google, dar si ce branduri isi disputa primele locuri in rezultatele motorului de cautare.

Programul de granturi Raiffeisen Comunitati si-a desemnat castigatorii din acest an

Raiffeisen Bank aloca un buget de 100.000 de euro catre cele 15 proiecte care vor fi implementate in comunitatile unde banca isi desfasoara activitatea. Raiffeisen Comunitati este un concurs online de proiecte, care isi propune sa sprijine atat financiar, dar si prin voluntariat si diseminare de cunostinte, organizatiile si institutiile de dimensiuni mici si mijlocii cu cele mai bune si dorite proiecte pentru comunitatile locale.

Raiffeisen takes the pulse of CEE region

While the rate of price increases in the euro area is currently substantially below 1 per cent, Austria registered the highest rate in the euro area with 1.5 per cent (y-o-y) in August. The main factors behind this divergence are the components restaurants and hotels, communication, leisure as well as food and thus mostly services. For 2014 as a whole, inflation in Austria is expected to amount to 1.5 per cent, while inflationary dynamics should only increase modestly in 2015 (1.7 per cent) and 2016 (1.9 per cent).

Retailerii globali privesc spre noul comerț digital

În prezent sunt 2.9 miliarde de utilizatori de Internet în întreaga lume. Deși este un număr impresionant, companiile și autorităţile au ocazia să se dezvolte în această direcție, aducând în mediul online restul de 60% din populația globală. Reușita în susținerea acestor consumatori va depinde de cunoașterea țărilor aflate în topul creşterii digitale.

MasterCard face clasamentul celor mai bune aplicații mobile de cumpărături

La World Retail Congress, MasterCard a anunțat startul unui clasament pan-european unic, denumit MasterCard Mobile Top App Index, care va realiza o hartă a tuturor aplicațiilor mobile de cumpărături, disponibile în Europa.

Companiile din industria tutunului colaborează cu ANAF pentru combaterea pieței negre

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a semnat un Protocol de colaborare cu fiecare dintre marile companii din industria tutunului (British American Tobacco -BAT, Japan Tobacco International -JTI şi Philip Morris International -PMI), în vederea combaterii comerţului ilegal cu ţigarete.
Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu is a new member of Leading Implant Centers

Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu is a new member of Leading Implant Centers

Implantologists who have been verifiably certified to the highest level in their respective scientific association present themselves on this new international platform. The latest member joining the circle of the best is Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu from Bucharest in Romania.

PayPoint România semnează un parteneriat cu Blue Air

PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, îşi extinde portofoliul de parteneri prin semnarea unui parteneriat cu compania aeriană Blue Air, prima companie românească de smart flying. Astfel, ca urmare a acestui acord de colaborare, clienţii companiei aeriene îşi vor putea plăti biletele de avion prin intermediul terminalelor PayPoint instalate în magazinele de proximitate din ţară.