Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Flanco Retail deschide șase noi magazine în luna martie

Flanco Retail a inaugurat la începutul lunii primul său magazin din Satu Mare și pe cel de-a treilea din Iași. Noile magazine se înscriu în planul retailerului de a ajunge la o rețea de 110 locații până la finalul lunii și de a deschide 30 de noi puncte de vânzare până la sfârșitul anului.

Studiu InfoCons evidențiază prezența unui număr mare de aditivi alimentari în componența pastilelor pentru gât

În perioada 1-10 Martie 2016, InfoCons, Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, a realizat un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de tip pastile pentru gât, care sunt utilizate frecvent în perioada de iarna și sunt eliberate fără prescripție medicală.

MasterCard încurajează startup-urile românești să acceseze programul global MasterCard Start Path

Tehnologia transformă interacțiunea dintre consumatori și comercianți, impunând accelerarea conversiei ideilor în realități ale comerțului. Parteneriatul cu o mare corporație le asigură startup-urilor o scalare accelerată a soluțiilor inovatoare dezvoltate de acestea.

Contrabanda cu țigarete continuă să crească

Piața neagră a țigaretelor continuă să crească: 17,8%, în ianuarie 2016, față de 17,5% în noiembrie 2015, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research.

JTI semnalează modificarea proiectului de lege care transpune Directiva tutunului după ce a fost aprobat de Guvern

JTI Romania a anuntat ca textul proiectului de lege care transpune Directiva tutunului, aprobat în ședința de Guvern din 24 februarie, a fost modificat înainte de a ajunge la Senat, documentul făcut public inițial fiind înlocuit cu un altul. Astfel, compania a precizat că a semnalat acest fapt vineri, 4 martie, Secretariatului General al Guvernului și Senatului.

Majoritatea companiilor intenționează să crească salariile și să facă investiții în 2016

O largă majoritate a liderilor de business din România (93%) sunt încrezători în creşterea afacerilor lor în acest an, în timp ce doar 5% se așteaptă la scăderea cifrei de afaceri, iar 2% se așteaptă la o stagnare, potrivit concluziilor studiului O nouă viziune a creşterii, publicat de EY România.

ZebraPay înregistrează creșteri semnificative

ZebraPay este compania românească de software cu cea mai mare creștere din topul Inc. 5000 Europe, fiind clasată în primii 1% dintre nominalizați, cu o creștere de 983%, în ultimii 3 ani.

MasterCard și Orange extind acceptarea MasterPass în România

MasterCard anunță extinderea rețelei de acceptare a MasterPass în România prin integrarea suitei de servicii digitale în cadrul platformei Orange România.

Xerox este lider in cadranul Gartner din 2015 pentru serviciile de management al documentelor si de continut

Compania Xerox a fost inclusa, pentru al optulea an consecutiv, de catre Gartner, Inc., in cadranul liderilor din 2015 pentru serviciile de management al documentelor si management de continut la nivel global. In acest raport, Gartner analizeaza rolul tot mai important al serviciilor de management al documentelor (MPS), alaturi de serviciile de management de continut, acestea din urma fiind in stransa legatura cu MPS si axandu-se pe comunicatiile din interiorul unei organizatii.

Industria tutunului demonstrează necesitatea unei perioade de șase luni pentru adaptarea producției la cerințele Directivei tutunului

Companiile de tutun solicită Guvernului, printr-o scrisoare semnată de conducerea British American Tobacco, Japan Tobacco International și Philip Morris România, asumarea de urgență a cadrului de reglementare clar, ferm și predictibil, care să nu blocheze buna funcționare a unui sector economic cu o pondere semnificativă în veniturile la bugetul de stat.

Philip Morris Trading și Philip Morris România au primit certificarea Top Employers Europe 2016

Philip Morris Trading și Philip Morris România, cele două entități locale ale producătorului de țigarete Philip Morris International, au primit certificarea Top Employers Europe pentru calitatea condițiilor de lucru oferite angajaților, intrând astfel în elita angajatorilor europeni.

MasterCard analizează preferințele consumatorilor pentru Ziua Îndrăgostiților

Tranziția către cumpărăturile online și digitale continuă în ritm accelerat, însă când vine vorba de dragoste, cumpărătorii preferă mediul fizic. Un studiu realizat de MasterCard a dezvăluit că pentru a-și arăta dragostea cu ocazia Zilei Îndrăgostiților consumatorii din jurul lumii preferă să se deplaseze în magazine pentru a alege ei înșiși cadourile pe care le fac, în detrimentul cumpărăturilor online.

RSM raporteaza o crestere de 6% a veniturilor din onorarii

RSM, consultantul selectat la nivel global de catre companiile orientate spre antreprenoriat si dezvoltare, a anuntat o crestere de 6% a veniturilor sale anuale globale, acestea ajungand la 31 decembrie 2015 la 4,64 miliarde de dolari americani.

VEKA România anunţă schimbări în structura echipei de vânzări

Gyula Takács a fost numit în funcţia de Director Naţional de Vânzări la VEKA România, ocupând totodată şi poziţia similară din Ungaria. Anterior acestei promovări, Gyula Takács ocupa poziţia de Director Regional de Vânzări România Vest din anul 2011, precum şi poziţia de Director Naţional de Vânzări Ungaria începând cu anul 2013.

Elis Pavaje a inregistrat o crestere a vanzarilor de pavaje rezidentiale in 2015

Elis Pavaje a inregistrat o crestere de peste 32% a vanzarilor de pavaje rezidentiale in anul 2015, fata de anul 2014.

Western Union şi Viber vor furniza servicii transfrontaliere de transfer de bani

Compania Western Union, unul din liderii globali în servicii de plăți, şi Viber, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie mobilă, cu peste 664 milioane de utilizatori unici la nivel mondial, au anunţat semnarea unui acord de furnizare a unei modalităţi rapide şi simple de trimitere bani către prieteni şi familie, practic oriunde în lume, prin folosirea aplicaţiei Viber.

Activitatea Philips în regiune este coordonată de doi români

Philips România anunță numirea lui Alexandru Popescu, în prezent Director General pentru divizia Health Systems în sud-estul Europei (SEE) și în funcția de CEO Philips România și CEO Philips SEE, începând cu 1 februarie 2016, precum și a lui Doru Rusănescu în funcția de Director General al diviziei Personal Health pentru sudestul Europei, începând cu 5 ianuarie 2016.

Enel România are un nou Country Manager

Operațiunile Enel din România urmează să fie conduse de Georgios Stassis, după ce actualul manager Toni Volpe se va retrage din această poziție pentru a ocupa o funcție de conducere în afara Grupului Enel.

IMMOFINANZ finalizează vânzarea portofoliului logistic către Blackstone

IMMOFINANZ a finalizat cu succes vânzarea portofoliului său logistic către Blackstone. Blackstone va integra toate activele în Logicor, platforma logistică europeană a companiei. Vânzarea presupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro. Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat.

ANEVAR are un nou preşedinte şi un nou Consiliu director

Daniel Manaţe a preluat mandatul de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România, pentru o perioadă de doi ani. El l-a înlocuit astfel pe Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR în perioada 2014-2015.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.