Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

UniCredit Bank este partener al festivalului Summer Well pentru al treilea an consecutiv

UniCredit Bank a anunțat că este partener, pentru al treilea an consecutiv, al festivalului Summer Well, care va avea loc pe 13 și 14 august, pe Domeniul Știrbey din Buftea. Pentru participanţii la festival, banca a pregătit numeroase surprize plăcute, menite să le transforme acestora experiența în distracție fără griji.

UniCredit Leasing raportează o creştere de 33% a profitului net consolidat în primul semestru

UniCredit Leasing a continuat să își dezvolte activitatea pe toate liniile de business, astfel încât profitul net consolidat al activitătilor de leasing raportat în primul trimestru al anului, calculat în conformitate cu standardele IFRS, este de 3,7 milioane de euro, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului 2015. Potrivit companiei, valoarea de achiziție a bunurilor finanțate în primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operațional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Alstom câștigă un contract pentru 150 de trenuri regionale în Italia

Alstom va furniza operatorului național italian Trenitalia 150 de trenuri regionale noi, de capacitate medie, în baza unui contract-cadru în valoare de aproximativ 900 de milioane de euro. Contractul include o opțiune privind furnizarea serviciilor de întreținere.

Enel investește în modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Constanta

Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat o serie de lucrări de modernizare a rețelelor și instalațiilor de medie și joasă tensiune din județul Constanța care vor întări siguranța în alimentarea cu energie electrică a unor importanți consumatori strategici. Valoarea investițiilor se ridică la 1,85 milioane lei.

KIC InnoEnergy isi cauta parteneri locali in Romania

KIC InnoEnergy, promotor al inovatiei in energia durabila in intreaga Europa, a lansat Apelul pentru Parteneriate adresat companiilor, incubatoarelor, centrelor de transfer de tehnologie, universitatilor, centrelor de cercetare aplicata sau entitatilor guvernamentale implicate in inovatii in energia durabila interesate sa devina reprezentantii KIC InnoEnergy in Romania. Candidaturile pot fi depuse pana la data de 12 august 2016.

Alstom asigură călătorii că circulația la metrou se va desfășura normal

Alstom a anunțat că traficul cu metroul nu va fi afectat de greva de avertisment, întrucât există suficiente trenuri de rezervă disponibile, care pot asigura capacitatea de transport necesară pentru acel interval orar. Compania Alstom a precizat că respectă dreptul tuturor angajaților și a luat cunoștință de greva de avertisment anunțată pentru data de 10 august.

IMMOFINANZ finalizează achiziția unei participații de circa 26% în CA Immo

IMMOFINANZ a anunțat finalizarea achiziției unui pachet de 25.690.163 de acțiuni la purtător (reprezentând o participație de aproximativ 26%) ale CA Immobilien Anlagen AG de la Terim Limited (Cipru) și a patru acțiuni nominative CA Immo de la O1 Group Limited (Cipru).

Qualicaps România finalizează extinderea fabricii din București

Ca parte a inițiativei Qualicaps de dezvoltare la nivel global, compania a anunțat că unitatea de producție de ultimă generație din București a fost finalizată cu succes, inclusiv punerea în funcțiune a aparaturii, validarea calității și demararea producției la scară totală pentru comercializare.

Tetra Pak numește un nou Managing Director în Europa de Sud Est

Tetra Pak l-a numit recent pe Francesco Faella în poziţia de Managing Director pentru operațiunile companiei in regiunea Europei de Sud Est. Francesco o înlocuiește pe Maria Krasilowez, care a preluat o altă poziţie în organizaţia globală a Tetra Pak. Cu o carieră de peste 20 de ani în industria de soluţii de ambalare pentru alimente şi băuturi, Francesco are o vastă expertiză în zona de management operațional și leadership. Având un Executive MBA și un Masterat în Inginerie Electrică, el şi-a dezvoltat cariera în management și dezvoltare de produs, marketing și vânzări, precum și in zona de servicii tehnice.

Piața din Rusia afectează rezultatele IMMOFINANZ

IMMOFINANZ a înregistrat un profit net de -390,4 milioane de euro în anul financiar 2015/16 (2014/15: -376,6 milioane de euro). Potrivit companiei, scăderea de la an la an a fost cauzată, în principal, de efectele negative ale evaluării ajustate conform cursului valutar a portofoliului din Rusia (în valoare de -469,8 milioane de euro), precum și de scăderea veniturilor din închirieri la 314,5 milioane de euro (2014/15: 385,6 milioane de euro), cauzată de reducerea temporară a nivelului chiriilor în Moscova și de planul de vânzare a proprietăților.

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a decis în favoarea Enel

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a decis în favoarea Enel în dosarul de arbitraj sustinut de SAPE, legat de presupuse încălcări ale contractului de privatizare al Electrica Muntenia Sud. Enel consideră că rezultatul arbitrajului pune capăt unei serii de opinii și speculații ce au fost inițiate de raportul Curții de Conturi din 2012. Decizia demonstrează că Enel și-a îndeplinit obligațiile din contractul de privatizare,
Alstom va furniza 79 de trenuri Intercity către compania olandeză NS

Alstom va furniza 79 de trenuri Intercity către compania olandeză NS

Alstom a câștigat un contract în valoare de peste 800 milioane de euro, prin care va furniza un număr de 79 de trenuri Intercity de nouă generație către NS, operatorul național feroviar olandez. Potrivit companiei, trenurile vor fi livrate începând din ianuarie 2020 și pot atinge o viteză maximă de 200 km/h. Acestea vor circula pe rețeaua națională a Olandei, pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda și coridorul Haga-Eindhoven.

Alstom își continuă creșterea organică

Alstom a înregistrat vânzări de 1,7 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2016/2017 (1 aprilie-30 iunie 2016), raportând o creștere organică de 7%.

UniCredit emite primul Angajament Bancar de Plată

UniCredit a emis cu succes primul Angajament Bancar de Plată (Bank Payment Obligation, BPO) realizat vreodată pe piaţa din România, pentru decontarea unei operaţiuni comerciale între Adiss SE, una dintre principalele companii locale din domeniul tratării apelor uzate orăşeneşti şi industriale, şi furnizorul său, compania germană Huber SE, unul dintre cei mai importanţi producători de instalaţii industriale pentru tratarea apei, a apelor uzate şi a nămolurilor.

UniCredit Bank îşi consolidează poziţia pe piaţa de investment banking

UniCredit Bank a asistat familia Constantinescu şi Axxess Capital în tranzacţia de vânzare a 100% din acțiunile Noriel Group, principalul retailer de jucării, jocuri şi produse pentru copii din România, către fondul de investiții Enterprise Investors, tranzacţie finalizată pe 29 iunie 2016.

Produsele cu valoare adăugată au adus creștere pentru Danone

Danone România a raportat rezultate pozitive pentru anul trecut. Astfel, veniturile companiei au depășit 484 milioane lei în 2015, în creștere cu 6% față de anul precedent, conform bilanțului depus de companie.

Alexandru Crăciun se alătură echipei Sfera Business

Sfera Business are începând de astăzi în echipa sa un profesionist cu o activitate de peste 10 ani în funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Porturilor Maritime şi cu experienţă relevantă în învăţământul superior, dar şi în organizaţii non-guvernamentale din domeniul transporturilor. Alexandru Crăciun, Director Comercial al Administraţiei Porturilor Constanța, se alătură Sfera Business în calitate de Senior Consultant Logistică și Operațiuni.
Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Jeff Jacobson va fi noul CEO al Xerox Corporation

Xerox a anunțat că Jeff Jacobson a fost numit de consiliul de administrație noul CEO al Xerox Corporation, după finalizarea procesului de separare în două companii independente listate la bursă.
Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

Manuel Costescu: România este destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație

România s-a transformat dintr-o țară căutată de investitori pentru forța de muncă ieftină într-o destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovație în IT și în medicină, susține secretarul de stat Manuel Costescu, șeful Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat - InvestRomania.

Primul hotel ibis Styles din România se va deschide la Arad

Orbis Hotel Group, cea mai mare rețea hotelieră din Europa de Est și unicul licențiator în regiune pentru toate brandurile AccorHotels, operator hotelier lider la nivel global, împreună cu partenerul său de dezvoltare FAB Industry, anunță începerea lucrărilor de construcție la primul hotel ibis Styles din țară, la Arad. Hotelul va întâmpina primii oaspeți în trimestrul al doilea al anului 2017.