Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Se lansează o nouă campanie publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun

Astăzi s-a lansat la Biroul Vamal din Piatra Neamț campania publică de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilicit cu produse din tutun Rupe lanțul! Contrabanda cu țigarete este ilegală!.

Valoarea garanțiilor imobiliare pentru creditele acordate în semestrul II 2015 se ridică la peste 10,1 miliarde de Euro

În perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, Baza Imobiliară de Garanții (BIG), gestionată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) prin Institutul Român de Cercetare în Evaluare (IROVAL), a strâns peste 57.000 de rapoarte de evaluare.

EIT Forum Auto anunță prețurile pentru noile Volvo S90 și V90

Noua gamă de modele Volvo S90 și V90 este acum disponibilă și în România, cu prețuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan și 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.

kika sleepover, o experiență inedită de testare a saltelelor de Ziua Somnului

Pastel, agenția de comunicare integrată, a semnat evenimentul kika de comunicare a gamei de saltele oferite de retailer, organizat într-un mod inedit de Ziua Internațională a Somnului. kika a devenit, pentru o noapte, locul bloggerilor de testare neconvențională a saltelelor, prin activități creative și un somn confortabil chiar în zona dedicată dormitoarelor în magazin.
Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels

Christine Schillings, cu o experiență de 30 de ani în industria ospitalității în cadrul Hilton Worldwide, preia conducerea executivă a companiei Ana Hotels. Christine Schillings a petrecut ultimii 16 ani în poziția de Regional Director Hilton Worldwide, unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia și Israel.

UniCredit Leasing va avea un nou CEO începând cu luna mai

Mircea Cotigă, actual Director Risc-Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank va prelua poziţia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internaţională, fiind promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria.

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acționarilor IHS în vânzarea către Diaverum

International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă și cabinete de nefrologie din România și al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut, la începutul anului 2016, către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător indepedent din domeniul serviciilor de dializă la nivel global.

Xerox România anunţă promovări la nivel regional şi la nivel local

Alina Zărnescu şi Florina Sereş au fost promovate la nivel de regiune în cadrul Xerox Corporation pe poziţiile de Director, Human Resources, Central & Eastern Europe, Israel & Turkey (CIT) şi, respectiv, General Manager Supplies, CIT. În locul Alinei Zărnescu a fost numită, începând cu data de 1 aprilie 2016, Manuela Son, iar departamentul Channels, condus până acum de Florina Sereş, va intra sub coordonarea Franciscăi Lebrun, care va prelua poziţia de Channels Business Director.

Alstom va furniza 52 de trenuri regionale pentru Abellio în Germania

Alstom a anunțat că va furniza operatorului european de transport Abellio 52 de trenuri regionale Coradia Lint 41, în valoare totală de aproape 170 de milioane de euro. Potrivit companiei, aceasta este cea mai mare comandă de trenuri Coradia Lint 41 plasată până în prezent de un singur client. Trenurile regionale Coradia Lint sunt proiectate, construite și puse în funcțiune la cea mai mare unitate de producție Alstom din lume, din Salzgitter (Germania).

Alstom își dezvăluie strategia și obiectivele pentru 2020

Vizând printre altele o creștere organică a vânzărilor cu 5% pe an până în 2020, Alstom găzduiește astăzi o întâlnire cu investitorii și analiștii financiari la unitatea sa din Villeurbanne (Franța), dedicată activității de semnalizare. Cu această ocazie, Henri Poupart-Lafarge, Președinte și CEO, și Marie-José Donsion, Director Financiar, împreună cu alți directori executivi, prezintă prioritățile strategice, operaționale și financiare stabilite de Alstom pentru 2020.

UniCredit Bank Austria vizează cumpărarea acţiunilor deţinute de acţionarii minoritari ai UniCredit Bank

Începând cu 21 martie 2016 acţionarii minoritari ai UniCredit Bank primesc o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care le deţin la bancă. Oferta este transmisă în mod direct de către UniCredit Bank Austria tuturor acţionarilor minoritari, persoane fizice şi persoane juridice, prin intermediul serviciilor poştale,

MasterCard anunță că numărul celor care fac zilnic plăți cu cardul a crescut cu 45% între martie și decembrie 2015

O persoană din cinci utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor cu valori mai mici de 10 lei, arată rezultatele unui studiu MasterCard, care a analizat comportamentul de utilizare a cardurilor în România. Cele mai uzuale plăți cu cardul sunt de valoare mică, trei sferturi dintre participanții la studiu afirmând că, de regulă, utilizează cardul pentru achiziționarea unor cumpărături de până la 75 lei.

Alstom va furniza încă șase trenuri pentru regiunea Trentino, Italia

Alstom a anunțat că va furniza pentru Trenitalia încă șase trenuri regionale Coradia Meridian pentru regiunea Trentino. Această comandă face parte dintr-un contract-cadru încheiat cu Trenitalia în 2012. Noile trenuri au fost prezentate într-o conferință de presă, iar livrarea lor va începe la sfârșitul anului 2016. Trenul Coradia Meridian pentru regiunea Trentino este un tren cu șase vagoane de tip EMU (ramă automotoare electrică) și poate circula la viteza maximă de 160 km/h cu o capacitate de circa 300 de locuri.

PayU România își consolidează poziția prin integrarea într-o organizație globală

PayU România încheie procesul de fuziune cu PayU Polonia, în urma căruia devine parte dintr-o organizație globală cu o structură centralizată, garantându-le tuturor clienților cel mai mare portofoliu de metode de plată din domeniu și un sistem european integrat de control al fraudei.

MasterCard va introduce Android Pay în Marea Britanie

Milioanele de posesori de carduri MasterCard și utilizatori de dispozitive Android din Marea Britanie vor avea, în curând, o nouă modalitate pentru efectuarea cumpărăturilor şi a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile, în contextul în care Google a anunțat ca va lansa Android Pay pe piața britanică.

Erste Group Bank susţine că ECE lasă în urmă ţările BRIC

Dinamica creşterii economiilor Europei Centrale şi de Est (ECE1) s-a decuplat clar de cea a pieţelor emergente globale, cum ar fi Brazilia, Rusia, India, China (cunoscute sub numele de statele BRIC), sau Indonezia, Mexic şi Turcia2, conform raportului ECE lasă în urmă ţările BRIC al echipei de Cercetare ECE a Erste Group Bank.
BCE: Majorarea investițiilor în Germania va reprezenta un stimulent pentru zona euro

BCE: Majorarea investițiilor în Germania va reprezenta un stimulent pentru zona euro

Germania ar putea sprijini creșterea economiei sale și a zonei euro dacă va profita de ratele scăzute ale dobânzilor pentru a finanța un program public de investiții, se arată într-un studiu al Băncii Centrale Europene, transmite Bloomberg.

Reprezentantul Albert Thurston vine la TRENDS&FRIENDS

Paul Corben, manager general al celebrului producator Albert Thurston, a fost prezent ieri la Bucuresti, pentru a lua parte la un nou eveniment din seria TRENDS&FRIENDS.
Alstom câștigă un contract de peste 115 milioane de euro în Germania

Alstom câștigă un contract de peste 115 milioane de euro în Germania

Alstom a câștigat contractul în valoare de peste 115 milioane de euro atribuit de Transdev GmbH (TD) pentru furnizarea unui număr de 28 de trenuri diesel Coradia Lint care vor circula în rețeaua diesel Augsburg 1 din Germania. Statul liber Bavaria a atribuit recent lui Transdev GmbH, cel mai mare operator privat de transport feroviar și rutier cu autobuze din Germania, contractul de exploatare a rețelei Augsburg-Landsberg, Augsburg-Füssen și München-Füssen.

Baza de Informații Fiscale a strâns până în prezent aproape 50.000 de rapoarte de evaluare

Baza de Informații Fiscale (BIF), administrată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România prin institutul de cercetare IROVAL, a strâns de la 1 ianuarie și până în prezent 49.375 de rapoarte de evaluare, reprezentând 78.118 clădiri cu destinație rezidențială, nerezidențială și mixtă din întreaga țară.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.