Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Alstom anunță intrarea în operare a primului centru modern de control al traficului din România

Alstom a anunțat finalizarea și punerea în funcțiune a centrului de control al traficului feroviar - Iconis - la Arad, pentru Compania Națională de Căi Ferate (CFR). Potrivit companiei, acest centru de control al traficului de ultimă generație devine astăzi operațional, făcând din stația Arad una dintre cele mai mari și mai performante stații feroviare din sud-estul Europei. Cu peste 140 de macazuri, Arad este un centru feroviar foarte important pe culoarul Rin-Dunăre (Coridorul IV pan-european).

Alstom va furniza noua sa generație de trenuri de mare viteză companiei americane Amtrak

Alstom și Amtrak au anunțat semnarea contractului în cadrul căruia Alstom va proiecta, construi și întreține 28 de trenuri de mare viteză noi, care vor circula pe Coridorul nord-est (NEC), între Boston și Washington D.C. Valoarea contractului este de 1,8 miliarde de euro (2 miliarde USD).

Promenada mall deschide primul punct de încărcare a mașinilor electrice

Mall Promenada a lansat, în parteneriat cu Renovatio e-charge, două stații de încărcare gratuită pentru mașini electrice. Stațiile instalate au o putere de încărcare de 22kW și se află în parcarea subterană, la nivelul -3 al centrului comercial din Calea Floreasca.

Enel Distributie Banat modernizează rețelele electrice de joasă tensiune în Timişoara

Enel Distribuție Banat a anunțat demararea unui amplu program de modernizare a rețelelor de joasă tensiune în mai multe zone din Timişoara.

Nissan, Enel și Nuvve operează primul hub V2G complet comercial din Danemarca

Primul hub vehicle-to-grid (V2G) complet comercial din lume este acum operațional în Danemarca, datorită colaborării dintre producătorul de automobile Nissan, compania energetică multinațională Enel și Nuvve, cu sediul în California, un important furnizor de servicii V2G.

BADSI trece pe profit

La puțin peste trei ani de la înaintarea cererii de insolvență și intrarea în procedură voluntară de reorganizare, BADSI, dealer-ul Nissan, anunță reintrarea pe profit și estimează o creștere a vânzărilor pentru anul în curs cu 40% față de 2015.

Gold Plast marchează 10 ani de creștere în România

Producătorul de veselă de unică folosință Gold Plast a investit aproximativ 30 de milioane de euro, ajungând în decursul a 10 ani la o capacitate de producție de circa 800 milioane de piese/an. Unitatea de producție a fost înființată la Topoloveni în anul 2006, când și-a început activitatea cu 10 utilaje și 35 de muncitori, în prezent, numărul angajaților ajungând la aproape 600.

Mastercard a pregătit surprize în complicitate cu Electric Castle

'Pe domeniul Bánffy, Mastercard, în complicitate cu Electric Castle, a pregătit cea mai nouă 'Surpriză de Nepreţuit' din România. Astfel, în acorduri rock, unul dintre cei mai mari fani ai trupei Alternosfera și-a cunoscut artiștii preferați, în calitate de 'colegi de cameră', experimentând la cote maxime promisiunea platformei Priceless Surprises: 'Dacă ai un card Mastercard, nici nu bănuieşti ce surprize te-ar putea aştepta'.

Diverta deschide un nou magazin al rețelei în Promenada Mall

Diverta, retailer integrat în domeniul cărţii, papetăriei şi jucăriilor, a deschis un nou magazin al reţelei, în incinta mall-ului Promenada. Până pe 30 septembrie, clienţii pot beneficia de campania promoţională Bags to school lansată de retailer în reţeaua naţională de magazine şi în magazinul online dol.ro, care include discounturi de 20% la ghiozdanele Herlitz şi ghiozdane cu licenţă, complet echipate, la preţuri începând de la 60 de lei.

Crevetele domină piața fructelor de mare în România, conform tendințelor de consum

Creveții sunt campionii fructelor de mare în preferințele românilor, arată un studiu Romfood Trading, unul dintre principalii jucători de pe piața importatorilor și distribuitorilor de produse de pește și fructe de mare din România și dezvoltator al brandului Alfredo Seafood. Compania estimează o creștere de 5% a acestei piețe pentru anul în curs.

Impact investeste peste 44 milioane euro in extinderea cartierului Greenfield

IMPACT Developer & Contractor lanseaza Ansamblul Platanilor, a treia faza de dezvoltare din complexul rezidential GREENFIELD din Baneasa. Potrivit companiei, pentru aceasta faza dezvoltatorul investeste peste 44 milioane euro in blocuri, infrastructura si utilitatile aferente, ce vor fi finalizate incepand cu primul trimestru al anului 2017.

Parteneriat MasterCard, DPD România și UniCredit Bank pentru echiparea flotei de curieri cu POS-uri mobile

MasterCard și DPD România au încheiat un parteneriat pentru lansarea soluției de acceptare a plăților cu cardul în cadrul flotei de curieri a DPD România. În urma acestei implementări, persoanele care utilizează serviciile companiei de curierat vor beneficia de o experiență de plată considerabil simplificată prin intermediul cardurilor MasterCard și Maestro, eliminând disconfortul creat de utilizarea numerarului.

Shopping City Piatra Neamţ se pregătește să își deschidă porțile la sfârșitul anului

La doar câteva luni de la anunțul demarării lucrărilor de construcție la Shopping City Piatra Neamț, dezvoltatorul imobiliar NEPI anunță primele branduri care vor fi prezente în cel mai modern centru comercial din nord-estul României. Potrivit companiei, mixul de magazine va fi unul complet, cu branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese: modă, frumusețe, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copiii, o ofertă variată de restaurante și cafenele, precum și diverse opțiuni de divertisment și petrecere a timpului liber.

Enel Distribuţie Muntenia modernizează staţia de transformare Pipera

Enel Distribuţie Muntenia a anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru staţia de transformare 110/ 20/ 10 kV Pipera, de care vor beneficia aproximativ 30.000 de clienţi din cartierul Pipera. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 2,6 milioane lei.

Profructta şi-a dublat veniturile în prima jumătate a anului 2016

Brandul românesc de sucuri 100% naturale Profructta şi-a dublat cifra de afaceri în primul semestru din 2016, ajungând la 44.000 de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015. Creşterea a fost generată de augmentarea numărului punctelor de distribuţie, diversificarea sortimentelor de produse şi implementarea unor acţiuni de comunicare specifice. Aproximativ jumătate din venituri provin din vânzarea sucurilor din mere.

UniCredit Bank este partener al festivalului Summer Well pentru al treilea an consecutiv

UniCredit Bank a anunțat că este partener, pentru al treilea an consecutiv, al festivalului Summer Well, care va avea loc pe 13 și 14 august, pe Domeniul Știrbey din Buftea. Pentru participanţii la festival, banca a pregătit numeroase surprize plăcute, menite să le transforme acestora experiența în distracție fără griji.

UniCredit Leasing raportează o creştere de 33% a profitului net consolidat în primul semestru

UniCredit Leasing a continuat să își dezvolte activitatea pe toate liniile de business, astfel încât profitul net consolidat al activitătilor de leasing raportat în primul trimestru al anului, calculat în conformitate cu standardele IFRS, este de 3,7 milioane de euro, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului 2015. Potrivit companiei, valoarea de achiziție a bunurilor finanțate în primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operațional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Alstom câștigă un contract pentru 150 de trenuri regionale în Italia

Alstom va furniza operatorului național italian Trenitalia 150 de trenuri regionale noi, de capacitate medie, în baza unui contract-cadru în valoare de aproximativ 900 de milioane de euro. Contractul include o opțiune privind furnizarea serviciilor de întreținere.

Enel investește în modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Constanta

Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat o serie de lucrări de modernizare a rețelelor și instalațiilor de medie și joasă tensiune din județul Constanța care vor întări siguranța în alimentarea cu energie electrică a unor importanți consumatori strategici. Valoarea investițiilor se ridică la 1,85 milioane lei.

KIC InnoEnergy isi cauta parteneri locali in Romania

KIC InnoEnergy, promotor al inovatiei in energia durabila in intreaga Europa, a lansat Apelul pentru Parteneriate adresat companiilor, incubatoarelor, centrelor de transfer de tehnologie, universitatilor, centrelor de cercetare aplicata sau entitatilor guvernamentale implicate in inovatii in energia durabila interesate sa devina reprezentantii KIC InnoEnergy in Romania. Candidaturile pot fi depuse pana la data de 12 august 2016.