Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Producătorii cer șase luni pentru adaptarea producției în vederea transpunerii Directivei tutunului

Producătorii de țigarete semnalează că absenta legii de transpunere a Directivei tutunului și a specificațiilor tehnice pentru producție și comercializare va bloca funcționarea pieței legale.

Xerox își extinde centrul de servicii pentru clienți din Oradea

Xerox își mută centrul de servicii pentru clienţi din Oradea într-o clădire de birouri clasa A, pentru a răspunde procesului de creştere și pentru a satisface cerințele clienților. Numărul de angajați ai centrului din Oradea a crescut de la 35 de agenți la începutul anului 2015, la peste 110 angajați, în prezent.

Piața neagră a țigaretelor a crescut până la 17,5%

Piața neagră a țigaretelor a crescut în noiembrie 2015, până la 17,5%, comparativ cu 14,8% în septembrie, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research."În noiembrie, în nord-est s-a înregistrat cea mai mare creștere a comerțului ilegal cu țigarete: plus 16,1 p.p. comparativ cu luna septembrie. Piața neagră a atins, astfel, în această regiune, 47,5%, cea mai ridicată pondere din ultimii cinci ani.

Alstom raportează creşterea comenzilor și vânzărilor în trimestrul 3

În cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015/16 (între 1 octombrie și 31 decembrie 2015), compania Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 2,4 miliarde EUR, în creștere cu 46% comparativ cu aceeași perioadă a anului fiscal precedent. Vânzările grupului au crescut cu 7%, ajungând la 1,6 miliarde EUR, comparativ cu 1,5 miliarde EUR în trimestrul al treilea al anului fiscal 2014/15.

Carpatica Asig își îmbunătățeste indicatorii financiari pentru 2015

Compania Carpatica Asig a anunțat o îmbunătățire semnificativă a indicatorilor financiari pentru anul 2015, ca urmare a implementării unor acțiuni ce au vizat trei direcții distincte. In primul rând s-a avut în vedere trecerea activității în zona profitabilității operaționale și realizarea unor indicatori financiari în concordanță cu cerințele de creștere și consolidare, dar și cu cele impuse de noile directive interne și europene, în conformitate cu noul regim de solvabilitate Solvency II.

Bijuteriile Teilor strălucesc în noul magazin din București Mall

În noul magazin de bijuterii Teilor, clienții București Mall vor găsi o colecție rafinată de bijuterii din aur și pietre prețioase.

Ascendis estimează rezultate pozitive pentru 2015

Grupul Ascendis, ce activează pe piața locală de programe de training, estimează că va încheia anul 2015 cu o creștere de 16% față de anul anterior. "Anul 2015 se prefigurează a fi cel mai bun din istoria ASCENDIS din punctul de vedere al rezultatelor financiare ale grupului. Ne-am întâlnit în sălile de curs cu peste 15.000 de cursanți și în centrele de evaluare cu peste 500 de persoane.

Bosch înființează o companie nouă pentru casa inteligentă

Bosch își consolidează activitatea în domeniul soluțiilor pentru casa inteligentă și, începând din 1 ianuarie 2016, filiala nou fondată Robert Bosch Smart Home GmbH va reuni activitățile companiei privind casa inteligentă, inclusiv expertiza privind programele informatice și sistemele de senzori.

EY prognozează îmbunătățirea condiţiilor economice din Zona Euro

Condiţiile economice din Zona Euro continuă să se îmbunătățească, stimulate inițial de consumul din 2014 și 2015 și de investiţiile de capital din Zona Euro, care vor sta la baza unei redresări constante pe termen mediu, se arată în ediţia din decembrie 2015 a prognozei EY Eurozone Forecast (EEF).

Faurecia investește 12 milioane de euro într-o nouă fabrică la Râmnicu Vâlcea

Producătorul francez de echipamente auto Faurecia urmează să deschidă o nouă fabrică de tapițerii pentru industria auto la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții totale de 12 milioane de euro. Forța de muncă angajată a companiei, care s-a dublat din ianuarie 2015, va continua să crească odată cu crearea a 600 de noi locuri de muncă până în martie 2016.

SEAT își prezintă strategia până în anul 2025

La întâlnirea ce a avut loc vineri, 30 octombrie, la care au participat 550 de directori și directori executivi din piețele unde SEAT activează, Președintele Consiliului Director al SEAT, Dr. Francisco Javier García Sanz, împreună cu noul Președinte al Comitetului Executiv al mărcii SEAT, Luca de Meo, au anunțat strategia mărcii pentru următorii 10 ani în vederea atingerii obiectivului propus, și anume acela de a obține profit pe cale sustenabilă.

Alstom își concentrează activitatea pe segmentul de transport feroviar

Alstom a anunțat încheierea vânzării activităților din domeniul energetic (diviziile Power si Grid) către General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro. Ca urmare, Grupul este de astăzi concentrat în exclusivitate asupra activităților de transport feroviar.

Companiile aeriene trebuie să îmbunătățească procesele financiare pentru creșterea performanțelor

Fluidizarea proceselor financiare este esențială pentru companiile aeriene, reliefează studiul realizat Frost & Sullivan și comandat de Amadeus. Lecțiile învățate în alte industrii (cum ar fi de comerțul sau serviciile bancare) pot fi aplicate și aduce îmbunătățiri substanțiale ale proceselor financiare ale companiilor aeriene.

EY estimează creşterea pieţei de fuziuni şi achiziţii din România cu 250% în prima jumătate a anului

Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat cea mai dinamică evoluţie în rândul celor 11 ţări din regiunea Europei Centrale şi de Sud-est (CSE), cu o creştere de 250% a valorii totale estimate a tranzacţiilor, de la 0,6 miliarde USD în primul semestru 2014 la 2,1 miliarde USD în primul semestru 2015.

Proiectele de investiții publice susțin afacerile companiei Symmetrica

Producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica se îndreaptă către finalul anului cu estimarea unui business de circa 77 milioane de lei, în timp ce unele dintre cele mai importante lucrări au fost reprezentante de investiții publice.
Reprezentantul FMI Andrea Schaechter: reducerile de taxe şi creşterile de salarii din 2016 vor înrăutăţi situaţia finanţelor României

Reprezentantul FMI Andrea Schaechter: reducerile de taxe şi creşterile de salarii din 2016 vor înrăutăţi situaţia finanţelor României

Fondul Monetar Internaţional avertizează că deficitul fiscal al României se va apropia de 3% anul viitor şi va depăşi acest nivel în 2017, pe fondul reducerilor masive de taxe şi impozite şi al majorărilor salariale, dacă Guvernul nu identifică măsuri compensatorii, recomandând o ţintă de 1,5%.

O treime din afacerile românești de familie au realizat succesiunea la a doua generaţie de antreprenori

Un procent de 29% dintre afacerile românești de familie cu venituri de peste 1 milion de euro au realizat cu succes trecerea la a doua generație de antreprenori, în timp ce 67% dintre acestea continuă să fie conduse de fondatori și se pregătesc pentru succesiune, conform studiului EY Barometrul afacerilor de familie din România-2015. "Barometrul afacerilor de familie din România" este primul studiul EY România dedicat afacerilor locale de familie. 699 oameni de afaceri au răspuns în perioada 17 septembrie-1 octombrie 2015 chestionarului online,

Cosmetic Plant şi-a majorat cifra de afaceri cu 20% în primele nouă luni

Cosmetic Plant, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, anunţă finalizarea unei noi investiţii în linia de producţie de la Cluj-Napoca, dar şi majorarea business-ului şi a exporturilor în primele trei trimestre ale anului în curs.

UniCredit analizeaza vanzarea unor active ale Bank Austria, pentru 800 mil. euro

UniCredit analizeaza vanzarea operatiunilor de retail si de finantare a companiilor mici si mijlocii ale diviziei Bank Austria, pentru circa 800 de milioane de euro, potrivit unor surse apropiate situatiei. "Este una dintre optiunile avute in vedere", a spus una dintre surse. Surse citate de publicatia austriaca Der Standard au spus ca banca italiana poarta discutii la nivel inalt cu fondul american

Raiffeisen Bank realizeaza un barometru al mediului antreprenorial

Raiffeisen Bank a organizat in aceasta vara evenimente pentru antreprenorii din cinci mari orase din Romania (Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta), dedicate discutiilor interactive pe teme precum modalitati si oportunitati de finantare, reglementari fiscale, perceptia asupra crizei economice, mediul antreprenorial romanesc, dar si despre reusite si dificultati in afaceri.


Frequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.