Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Farmec Cluj-Napoca raportează creșterea cifrei de afaceri

Farmec a înregistrat o cifră de afaceri de 105 milioane lei după primele nouă luni ale anului 2013, în creștere cu aproximativ 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit companiei, evoluția se aliniază procentului de creștere a vânzărilor înregistrat și în semestrul al doilea din acest an.

Raiffeisen Bank a finalizat operatiunile de preluare a clientilor persoane fizice de la Citibank

Raiffeisen Bank si Citibank Romania au anuntat incheierea cu succes a operatiunilor tehnice de migrare a clientilor persoane fizice transferati la Raiffeisen. Potrivit anuntului, in acest moment clientii persoane fizice transferati pot efectua operatiuni in si din noile lor conturi Raiffeisen Bank, pe toate canalele pe care banca le pune la dispozitia clientilor sai.

Expo Media pregateste prima editie a Romanian Retail Convention

Industria de retail migreaza in terenul digital. Ultimele studii Forrester arata ca 65% din clientii din SUA si 75% dintre clientii europeni se asteapta sa aiba posibilitatea de a accesa informatii de produs prin echipamentele mobile, cand sunt in magazine. La nivel global 20% din veniturile realizate prin canalele de online advertising au fost din aria de retail, conform IAB.

Enel se menține în Indicele Mondial de Sustenabilitate Dow Jones pentru al zecelea an consecutiv

Pentru al zecelea an consecutiv, în 2013/2014, compania Enel va fi inclusă în prestigiosul Indice Mondial de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI World) şi în Dow Jones Europa, în baza evaluării făcute de RobecoSAM. Mai exact, Indicele Mondial include doar 333 dintre cele mai importante 3.000 de companii pe plan mondial, care au gradul cel mai înalt de sustenabilitate. Endesa, filiala grupului Enel în Spania, a fost de asemenea confirmată în indicii Dow Jones.

Enel Green Power North America va licita pentru furnizarea de energie verde armatei SUA

Enel Green Power North America (EGP-NA), unul dintre operatorii principali din sectorul energiei regenerabile din SUA, cu centrale în funcțiune sau în construcție în 21 de state din SUA și trei provincii canadiene, a fost una dintre cele 22 de companii ce au primit dreptul de licitare pentru acorduri de cumpărare a energiei obținute prin tehnologii solare și printre cele 17 companii ce pot licita pentru contracte de energie eoliană.

Ratele pentru creditele Cetelem pot fi plătite prin PayPoint

PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail şi Cetelem IFN, liderul de pe piaţa creditelor de consum din România, anunţă semnarea unui parteneriat pentru servicii de colectare plăţi rate credit.

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri în România lansează noul website

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri în România (ABSL), organizaţie care susține și reprezintă industria serviciilor pentru afaceri pe piața locală, anunţă lansarea propriei pagini de internet, www.absl.ro, parte integrantă a strategiei de comunicare a industriei de profil şi sursă de informaţii despre piaţa locală de investiţii.

Contrabanda cu tigarete isi continua scaderea in iulie

Piata neagra a tigaretelor a scazut in iulie 2013 pana la 11,8%, fata de 12,6% in mai, conform datelor companiei de cercetare Novel. In ultimul an si jumatate, contrabanda cu tigarete s-a mentinut, in medie, la circa 13% din piata totala a tigaretelor.

Produsele IT si telecom stimuleaza cresterea vanzarilor la Flanco

Flanco a raportat vanzari in crestere cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012. Potrivit companiei, principalele motoare de crestere au provenit din zona produselor IT, telecom si electrocasnice mici.

Volksbank îşi extinde rețeaua din Bucureşti

Volksbank România continuă investițiile în extinderea reţelei de sucursale şi a deschis o nouă unitate în București, începând cu data de 20 august 2013.

Gartner poziţionează Xerox printre liderii din domeniul externalizării proceselor de business din Finanţe şi Contabilitate

Xerox a fost poziţionată de Gartner în cadranul de lideri pentru externalizarea complexă a proceselor de business din Finanţe şi Contabilitate la nivel global, 2013 Magic Quadrant for Comprehensive Finance and Accounting Business Process Outsourcing, Global.

Carrefour va deschide un nou hipermarket la Galaţi

Carrefour România va deschide un nou hipermarket în incinta centrului comercial Shopping City Galați, dezvoltat de NEPI. În cursul lunii iunie 2013, cele două companii au agreat termenii comerciali privind prezenţa unui hipermarket Carrefour în suprafaţă totală de 9.600 mp în cel mai nou centru comercial al orașului Galați, a cărui inaugurare este prevazută de către dezvoltator pentru trimestrul patru din 2013.

Carrefour extinde rețeaua magazinelor de proximitate

Carrefour a anunțat intrarea în rețeaua Express a două noi magazine de proximitate în franciză: Express RostCom Avantgarden în orașul Brașov, prin colaborarea cu RostCom, respectiv Express Pipera-Tunari nr. 34 în Voluntari, prin colaborarea cu Traditional Ecologic.

Gorenje estimează o creştere de 10% a vâzărilor

Importatorul şi distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje România, parte a grupului sloven Gorenje, mizează pe o creştere cu 10% a vâzărilor în acest an, comparativ cu 2012, la peste 13 milioane de euro.

Carrefour lansează un site de cumpărături online cu livrare la domiciliu

Carrefour a anunțat lansarea unui site de cumpărături online cu livrare la domiciliu pe partea de produse alimentare și de larg consum.

MasterCard se ofera sa contribuie la conturarea viitorului platilor în UE

MasterCard a anunţat susţinerea în totalitate a obiectivul Comisiei Europene de a încuraja plăţile electronice să devină mai sigure, mai competitive şi să aibă un grad mai mare de inovaţie.

LeasePlan România anunţă rezultate pozitive pentru primul semestru

LeasePlan România a înregistrat la finalul primului semestru din 2013 o cifră de afaceri de 20,9 milioane de euro, în creştere cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi în privinţa portofoliului compania a anunţat o creştere similară - 9,1% comparativ cu primele 6 luni din 2012 - valoarea acestuia ajungând la 71,9 milioane de euro.

Programul MasterCard Elite vine cu promoţii pentru posesorii de carduri MasterCard

În aşteptarea weekend-ului, când au ocazia să evadeze din atmosfera toridă a oraşului, bucureştenii pot găsi refugiul perfect pe terasa restaurantului cu specific mediteranean Gargantua in the Park. În plus, în zilele de miercuri din luna iulie, aici îi aşteaptă o reducere specială, de 20%.

Nespresso oferă o ediţie limitată a capsulelor Grand Cru

Nespresso propune în această vară pasionaţilor de cafea ediţia limitată Crealto, lansată în cadrul gamei Nespresso Grand Cru.

CEC Bank lanseaza programul MasterCard Rewards

Pentru a rasplati loialitatea clientilor persoane fizice, utilizatori ai cardurilor MasterCard, CEC Bank anunta lansarea programului de recompense MasterCard Rewards. Potrivit bancii, programul se adreseaza tuturor utilizatorilor de carduri emise de CEC Bank sub sigla MasterCard (MasterCard Debit Standard, MasterCard Credit Standard, MasterCard Gold), care au posibilitatea de a acumula puncte bonus prin utilizarea cardului pentru platile la comercianti, inclusiv la cei virtuali.