Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

FNGCIMM va acorda anul acesta garantii de 1,8 miliarde lei

Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) estimeaza ca va acorda, in 2010, garantii de 1,8 miliarde lei, dupa ce anul trecut valoarea garantiilor acordate de FNGCIMM a fost de 1,6 miliarde lei, in crestere cu 158% fata de 2008.

Platinium Asigurari estimeaza subscrieri de 6 milioane de euro in 2010

Platinum Asigurari-Reasigurari, fosta Clal Romania , estimeaza, pentru 2010, un volum al primelor brute subscrise in valoare de 5-6 milioane de euro, dublu fata 2,7 milioane de euro in 2009, a declarat directorul general adjunct al societatii Anca Babaneata.

RBS a lansat un credit ipotecar fara comision de rambursare anticipata

RBS Romania a lansat creditul ipotecar 'Noua ta Casa', cu zero comision de rambursare anticipata, dar si o serie de facilitati pentru clientii care incheie o asigurare de viata prin intermediul bancii si/sau care contracteaza pachetul de cont curent de la RBS Romania.

Profitul CEC Bank a crescut cu 10% in 2009

CEC Bank a realizat anul trecut un profit inainte de impozitare de 50 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de 2008, cand banca raportase un profit de 45,1 milioane de lei, potrivit datelor financiare prezentate de institutia bancara.

Millennium Bank a lansat un nou credit ipotecar cu dobanzi mai mici

Millennium Bank Romania, subsidiara locala a grupului portughez Millennium, a lansat un nou credit ipotecar cu o marja a dobanzii incepand de la 5,95% peste nivelul Euribor/Robor la trei luni si zero comision de administrare, au anuntat, astazi, reprezentantii companiei.

OTP Bank si-a majorat profitul in 2009, la 4,19 milioane de euro

OTP Bank Romania, subsidiara locala a grupului bancar ungar OTP, a incheiat 2009 cu un profit dupa impozitare de 4,19 milioane euro, de aproape cinci ori mai mult fata de anul precendent, cand banca raportase un profit de 900 000 de euro, fiind al doilea an consecutiv in care OTP Bank Romania obtine profit.

Subscrierile Generali Asigurari au crescut cu 20% in 2009

Generali Asigurari a subscris anul trecut un volum total de prime brute subscrise in valoare de 501, 5 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 417,5 milioane lei, in 2008.

Allianz-Tiriac si-a imbunatatit profitabilitatea

Allianz-Tiriac a raportat venituri din prime brute subscrise de 1,286 miliarde lei in exercitiul financiar incheiat la 31.12.2009, la nivelul consolidat al activitatilor de asigurari (generale si de viata), in scadere cu 97 milioane de lei fata anul 2008.

BCR va emite numai carduri cu cip

Banca Comerciala Romana a finalizat procesul de migrare al tuturor cardurilor din portofoliu la tehnologia EMV, ceea ce va permite emiterea doar de carduri cu cip incorporate.

BCR a aprobat credite prin Prima Casa de peste 290 milioane euro

Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat finantarea a peste 7.100 de credite prin programul Prima Casa, in valoare de peste 290 milioane euro, anuntand, intr-un comunicat, ca este liderul primei parti a programului.

Costurile provizioanelor au taiat cu 20% profitul ING Bank Romania, in 2009

ING Bank Romania, subsidiara locala a grupului financiar olandez, a inregistrat in 2009 un profit brut de 84 de milioane de lei, in scadere cu 20% fata de anul precedent, pe fondul majorarii semnificative a costului cu provizioane de risc, au anuntat, joi, oficialii bancii.

ING Asigurari de Viata si-a crescut profitul anul trecut

ING Asigurari Romania a anuntat pentru 2009 un profit brut de 92,07 milioane lei, in crestere de 2,4 ori comparativ cu nivelul de 38,25 milioane lei inregistrat in anul precedent, volumul primelor brute subscrise de companie situandu-se la 527,1 milioane lei, fata de 557,5 milioane lei in 2008, in scadere cu 5,4%.

Intesa Sanpaolo scade dobanzile creditelor cu ipoteca

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiar─â a grupului Intesa Sanpaolo, scade cu un punct procentual rata dobanzii anule la creditele ipotec─â pentru persoanele fizice, atat in lei cat si in euro. Totodata, banca opereaza modificari si in privinta relaxarii criteriilor de finantare in euro, se arata intr-un comunicat.

In asteptarea rezultatelor financiare anuale pentru 2009

Conform calendarului financiar stabilit si comunicat de catre companiile tranzactionate pe Bursa, incepand cu luna februarie aferenta anului curent, acestea isi vor anunta situatiile financiare preliminate pentru anul 2009.
Investitiile locale impulsioneaza economia

Investitiile locale impulsioneaza economia

Oportunitatile oferite de investitiile locale, dar si resursele de care beneficiaza Romania, care reprezinta un atu important in contextul economic european, s-au numarat printre subiectele principale abordate de reputatul consultant financiar Bogdan Baltazar in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate revistei Business Arena Magazine.

New Guarantee Facility to Support Central & Eastern Europe Trade

IFC and Sida signed an agreement for Sweden to provide up to 125 million USD to expand trade finance in the developing economies of Central and Eastern Europe, where business has contracted because of the global financial crisis.

BNR anunta reducerea deficitului de cont curent

Contul curent al balantei de plati a inregistrat in anul 2009 un deficit de 5,054 miliarde euro, in scadere cu 68,7% fata de anul 2008, potrivit unui comunicat al BNR. De asemenea, BNR a precizat ca influenta determinanta asupra reducerii soldului contului curent a avut-o deficitul balantei comerciale, care a insumat 6,754 miliarde euro, in scadere cu 64,7% fata de anul 2008.

BRD aduce in Romania cardurile personalizate

BRD-Groupe Societe Generale a lansat primul card bancar 100% personalizabil, mizand astfel pe impulsionarea pietei cardurilor din Romania.

Tranzactiile cu carduri MasterCard in Europa au crescut cu 10%, in T4

Numarul tranzactiilor la comercianti inregistrate de MasterCard Europe a ajuns la 1,8 miliarde in ultimul trimestru din 2009, o crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Creditele neperformante ofera noi oportunitati

In timp ce datele Bancii Nationale indicau ca, in luna august, creditele restante si indoielnice (valoare neta) din total portofoliu reprezentau 1,09% fata de 0,25% in aceeasi perioada a anului trecut, tranzactiile cu credite neperformante iau avant pe piata romaneasca.