Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Noua cercetare realizată de Schneider Electric arată că soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, potrivit unei noi cercetări de la Schneider Electric.Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon și, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate și în 2050, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaționale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.

Schneider Electric și STACK EMEA colaborează pentru digitalizare sustenabilă

Schneider Electric a furnizat o serie de elemente din infrastructura fizică de bază și soluțiile software pentru STACK la centrul lor MIL01A din Milano, ajutând organizația să avanseze către un viitor digital și sustenabil în Italia. STACK, partenerul de infrastructură digitală pentru multe companii din întreaga lume și dezvoltator și operator global de centre de date de top, a fost înființat în EMEA prin integrarea a trei business-uri europene cu tradiție, creând o putere de colocare sustenabilă și centre de date build-to-suit hyperscale.

'Codul Fiscal ar trebui să fie ca Biblia!'

"În loc să te cârpești, mai rău te rupi - aceasta este concluzia analizei multiplelor modificări ale Noului Cod Fiscal. 554 de amendamente în opt ani, având ca rezultat final scăderea veniturilor în PIB cu 0,5%, deși scopul a fost tocmai creșterea lor. 'Este inadmisibil!' - a exclamat dl. Ciucă, Președintele Senatului, iar Premierul Ciolacu a remarcat transformarea Codului Fiscal într-o sită. Cu toate astea, discutăm în prezent despre noi amendamente. Sunt 108 pagini de modificări care vor fi aduse Codului Fiscal, apărute pe surse, pentru care Guvernul intenționează să își asume răspunderea fără dezbateri reale, deși "e mai bine să măsori de zece ori înainte să tai o dată". Codul Fiscal este acel document elaborat de Ministerul Finanțelor în 2004, care ar fi trebuit să fie Biblia fiscalității, o carte aproape de neschimbat. Un Cod, fie el Fiscal, Penal sau Civil, e Cod pentru că este legitate, nu simplă legislație, care să nu poată fi modificată de oricine, oricând, pentru orice. Stabilitatea, echitatea impunerii, predictibilitatea, sunt principii care guvernează Codul Fiscal. Și pe care toată lumea le-a ignorat și le ignoră sub presiunea urgențelor, de am ajuns să transformăm sita în ciur", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI, la Banca Națională a României (BNR), cu prilejul lansării The Tax Institute, primul think tank de fiscalitate din România.

Incepe o nou emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi de 5,3% în euro şi 7,25% în lei, din 18 septembrie

Din 18 septembrie şi până pe 3 octombrie Ministerul Finanţelor publice va derula o nouă rundă de finanţare prin titluri de stat Fidelis prin care investitorii persoane fizice împrumută statul român. Astfel, în ediţia de toamnă a Fidelis, cu numărul 13, statul român iese cu cinci tranşe de subscriere: trei în lei şi două în euro.

Schneider Electric o numește pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice-President Europe Operations

Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023. În noul ei rol, Gwenaelle va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operațiunile europene, urmărind contribuția companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice și digitale a Europei.

Aplicația Raiffeisen Smart Market a depășit pragul de 500.000 de clienți, la doar un an de la lansare

Raiffeisen Smart Market a atins pragul de 500.000 de utilizatori, intrând astfel în topul aplicațiilor de loializare pe piața financiară din România. Aplicațiia face parte din strategia de digitalizare și inovare a băncii, completând portofoliul de produse și soluții digitale oferite clienților. Este prima aplicație bancară din România care le oferă acestora în același timp discount-uri sau premii de la branduri relevante - cashback pentru plățile cu cardul Raiffeisen, puncte de loialitate, oferte la produse bancare și premii.

Alpha Bank Romania achiziționează operațiunile de retail ale Orange Money România

Alpha Bank Romania anunță semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații. Prin această achiziție, Alpha Bank Romania continuă strategia sa de creștere a valorii oferite clienților săi și de consolidare a prezenței pe piață.

Schneider Electric a modernizat infrastructura publică de transport cu troleibuze din Vaslui

Schneider Electric, alături de Invest Dej și Pluton IC (Ukraine), a contribuit la modernizarea infrastructurii publice de transport cu troleibuze în orașul Vaslui. Această inițiativă de colaborare marchează un pas semnificativ către îmbunătățirea mobilității urbane sustenabile și reducerea emisiilor de carbon, subliniind angajamentul companiei pentru susținerea unui viitor mai verde în comunitățile urbane.

Alstom și Verkehrsverbund Mittelsachsen prezintă un nou tren electric alimentat cu baterii în Germania

Alstom și autoritatea de transport din Saxonia Centrală, Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS), au prezentat la Chemnitz în Germania un nou tren alimentat cu baterii dezvoltat de Alstom. Un total de unsprezece trenuri electrice cu baterii Coradia Continental au fost comandate de VMS. Aceste trenuri vor intra în circulație în 2024 pe linia Chemnitz-Leipzig.

Ziarul Diplomatic Nine O'Clock și renumitul auditor financiar Dr. Kristine Bago anunță un parteneriat de colaborare

Ziarul Diplomatic "Nine O'Clock" și dna Dr. Kristine Bago, un renumit auditor financiar cu o vastă experiență în industrie - former Big4 Alumna, antreprenoare în domeniul serviciilor financiare, formator de opinie economică & realizatoare TV, anunță o nouă colaborare ce urmărește să aducă o valoare semnificativă în peisajul financiar din România. Noul parteneriat va reprezenta o întrepătrundere între jurnalismul de calitate și experiența vastă a dnei Dr. Kristine Bago în domeniul auditului financiar, ce va fi materializată în cadrul noii rubrici dedicate acestui subiect în ziarul diplomatic Nine O'Clock:

Schneider Electric lansează noile stații de încărcare EVlink Home

Schneider Electric a lansat în România noile stații de încărcare EVlink Home de 3.7 kW, 7.4 și respectiv 11 kW. Cele trei echipamente oferă soluții convenabile și eficiente pentru încărcarea automobilelor electrice la domiciliu. Dimensiunile reduse și estetica modernă le fac simplu de amplasat în orice garaj sau în holul locuinței. Produse din categoria Green Premium, stațiile de încărcare au protecție de scurgere la pământ, auto stop în caz de urgență și respectă cele mai noi standarde de siguranță și de eficiență energetică.

Transilvania Investments anunță finalizarea investiției de 14 milioane de Euro în aqua park Venus

Aqua park Venus din 1 Mai (jud. Bihor) se redeschide, oficial, sâmbătă, 19 august a.c., după aproape 2 ani de lucrări ce au impus refacerea integrală a ștrandului și investiții de 14 milioane de Euro. Complexul aflat în portofoliul Turism Felix SA, companie deținută de fondul de investiții Transilvania Investments. Cel mai nou aqua park din zona de Vest a țării își așteaptă clienții cu o ofertă completă de petrecere a timpului liber.

JTI aniversează 30 de ani în România

JTI aniversează 30 de ani în România, fiind una dintre primele multinaționale stabilite în țară, în 1993, sub numele de R.J. Reynolds. În 1999, RJR a devenit JTI, fiind cea mai mare companie japoneză prezentă pe plan local, cu investiții de peste 300 de milioane de euro.

Schneider Electric va moderniza și automatiza întreaga rețea de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei

Schneider Electric a semnat un contract pentru furnizarea de echipamente de medie tensiune (MT) și software de management al rețelei pentru a moderniza rețeaua de distribuție electrică a Serbiei. Acest proiect de modernizare a rețelei la nivel național își propune să îmbunătățească fiabilitatea rețelei, reducând întreruperile de curent și durata acestora.
Actualizarea va îmbunătăți calitatea furnizării de energie electrică și, astfel, va consolida serviciul furnizat de operatorul sistemului de distribuție din Serbia - Elektrodistribucija Srbije (EDS) și clienții săi.

Banca Transilvania, UNTOLD și Visa lansează cardul virtual BT Visa UNTOLD

Banca Transilvania şi UNTOLD lansează, în colaborare cu Visa, cardul virtual cu design animat BT Visa UNTOLD, destinat fanilor festivalului, care în acest an va avea loc în 3 - 6 august, în Cluj-Napoca. Cardul este în ediție limitată, cu un design inspirat de tematica UNTOLD 2023, The Light Phoenix. Primul card virtual cu design animat din Europa a fost lansat de Banca Transilvania în ianuarie a.c. BT este singura bancă din Europa cu astfel de carduri în portofoliu.

Tutunul își face datoria față de buget

În condiții de predictibilitate fiscală, prin respectarea calendarelor de majorare a accizei pentru produsele din tutun, veniturile bugetare cresc. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice la șase luni, veniturile din accize au însumat 17,72 mld lei, consemnând o creştere de 6,4% (an/an), explicată de avansul accizelor pentru produsele din tutun: 16,9%. În ultima Strategie fiscal bugetară veniturile din accize urmau să creasca în 2023 cu 7,6% față de 2022.

Alstom va furniza 40 de trenuri Coradia Stream către NAH.SH din nordul Germaniei

Alstom a semnat un contract pentru furnizarea a 40 de unități electrice multiple (EMU) de mare capacitate Coradia Stream către Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein (NAH.SH), asociația integrată de transport care organizează transportul feroviar de călători în landul german Schleswig-Holstein. Comanda include, de asemenea, un pachet complet de servicii de mentenanță pentru trenuri pe o perioadă de 30 de ani, pentru a asigura disponibilitatea lor fără probleme. Contractul are o valoare de aproape 900 de milioane de euro. În plus, include opțiunea de a comanda până la 55 de trenuri suplimentare cu pachetul asociat de servicii complete.

Experții subliniază potențialele efecte nedorite ale unor noi creșteri de taxe pentru industria tutunului

Menționând faptul că Ministerul Finanțelor pare că vizează taxarea suplimentară a industriei tutunului, Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria, atrage atenția că sectorul respectiv este deja taxat foarte mult.

Banca Transilvania obține rating ESG Low Risk din partea Sustainalytics, pentru al doilea an consecutiv

Banca Transilvania a obținut și în acest un ESG Risk Rating foarte bun, Low Risk, în urma analizei Sustainalytics. Sustainalytics este unul dintre cei mai mari furnizori globali de rating-uri ESG, care analizează expunerea unei companii la riscurile ESG (mediu, social, guvernanță) specifice industriei din care face parte și modul în care aceasta gestionează riscurile.

Akiem semnează cu Alstom un nou acord-cadru pentru 100 de locomotive Traxx multisistem, care vor circula în 12 țări

Alstom și Akiem, companie europeană de leasing pentru material rulant, au semnat un contract-cadru pentru 100 de locomotive Traxx Universal multisistem (MS3). Partea fermă a comenzii include 65 de locomotive. Valoarea totală a acordului cadru este de 500 de milioane de euro. Akiem își confirmă astfel poziția de lider pe piața europeană de leasing și ambiția de a contribui la activitățile de accelerare a pieței feroviare, cu investiții majore în coridoare feroviare dinspre Franța spre 12 țări europene.