Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom salută deschiderea Magistralei 5 a metroului din București

1107 afisari
Compania Alstom salută deschiderea Magistralei 5 de metrou, un proiect reprezentativ, pentru care compania a livrat prima fază a sistemului de control al traficului în mai puțin de un an pentru 10 stații.

Acest proiect face posibilă o nouă premieră pentru companie, respectiv primul sistem de tip CBTC (Communication-based Train Control)  din România, care poate crește capacitatea liniei cu 30%, economisind până la 30% din consumul de energie.
Potrivit companiei, soluția completă de control al traficului CBTC va fi a doua etapă de execuție a proiectului și va deveni pe deplin operațională odată ce linia va fi echipată și cu trenuri compatibile cu sistemul CBTC.
În prima fază a proiectului, Alstom a echipat noua Magistrală 5 cu un Sistem de siguranță și automatizare a traficului de ultimă generație, inclusiv un Centru de Control Operațional în stația Piața Unirii precum și sisteme dinamice de anunțare și informare a pasagerilor, permițând funcționarea în siguranță a magistralei pentru circulația cu semnale optice a trenurilor existente. Faza următoare va implica implementarea completă a capabilităților moderne de semnalizare pentru o funcționare optimizată.
"Această linie de metrou va aduce o schimbare pozitivă majoră în viața bucureștenilor, în special pentru cei 360.000 de oameni care trăiesc în al doilea sector ca mărime din capitala noastră, sectorul 6, unde se află și sediul central al Alstom România. Compania Alstom se mândrește cu faptul că oferă soluții moderne de mobilitate pentru o călătorie sigură și eficientă. Odată ce a doua etapă va fi finalizată, capabilitățile de semnalizare CBTC vor apropia Bucureștiul de orașe precum Amsterdam în ce privește tehnologia mobilității urbane", a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.
Experiența Alstom cu sistemul CBTC Urbalis însumează peste 15 ani, 101 linii de metrou inclusiv 17 automate, 1.500 de kilometri de rețea de metrou în 23 de țări din întreaga lume, între care Italia, Olanda, China, India și Canada. Peste 25% din sistemele CBTC din lume sunt operate cu soluțiile Alstom Urbalis. În Europa, sistemul este deja în funcțiune în orașe precum Malaga și Amsterdam.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza