Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

PayU lansează serviciul Multi Currency Pricing

PayU lansează serviciul Multi Currency Pricing (MCP), soluție dezvoltată pentru a ajuta magazinele online din România să își dezvolte mai ușor portofoliul de clienți din afara țării, punându-le la dispoziție posibilitatea de a plăti în valută la un preț fix și constant.

Mastercard premiază plățile cu cardul în magazinele Mega Image

Mastercard şi lanțul de supermarketuri Mega Image demarează o nouă campanie prin care încurajează plățile electronice în rândul consumatorilor din România.

Medicover achiziționează spitalul Pelican

Medicover a semnat o înțelegere pentru achiziția pachetului majoritar de acțiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Banca Transilvania și Blugento lansează o soluţie de eCommerce pentru IMM-uri

Banca Transilvania şi Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, lansează GoOnline, o soluție completă pentru IMM-uri, pentru realizarea de magazine online.

ARB votează noua componenţă a Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 9 mai 2018, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri.

Vodafone anunță preluarea UPC România

Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează.

Cinci noi IMM-uri se alătură programului ELITE UniCredit CEE Lounge

UniCredit CEE Lounge are plăcerea de a primi 5 noi companii să facă parte din iniţiativa sa inovatoare, dezvoltată în contextul programului ELITE al London Stock Exchange Group pentru accelerarea creșterii noilor companii cu potenţial.

FEI și UniCredit susțin IMM-urile inovatoare din CEE cu jumătate de miliard de euro

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat un contract de extindere a garanției InnovFin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), cu scopul de a dinamiza accesul la finanțare pentru firmele mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare din opt țări.
Grupul Financiar Banca Transilvania ajunge la un acord cu Autonom pentru vânzarea BT Operational Leasing

Grupul Financiar Banca Transilvania ajunge la un acord cu Autonom pentru vânzarea BT Operational Leasing

Grupul Financiar Banca Transilvania și Autonom anunță încheierea acordului de vânzare-cumpărare a 100% din acțiunile BT Operational Leasing (BTOL).
Raiffeisen Bank România și TechHub Bucharest organizează Elevator Lab Challenge

Raiffeisen Bank România și TechHub Bucharest organizează Elevator Lab Challenge

Raiffeisen Bank România, în parteneriat cu TechHub Bucharest, organizează Elevator Lab Challenge, un program local de selecție pentru Elevator Lab, cel mai mare accelerator fintech din Europa Centrală și de Est creat de Raiffeisen Bank International.

Orbis păstrează tendința de creștere și continuă dezvoltarea rapidă a portofoliului în 2018

În primul trimestru al anului 2018, rezultatele operaționale progresive ale Grupului Orbis au fost confirmate de o creștere de 5,8% a indicatorului RevPAR, pentru produse comparabile, până la valoarea de 136 PLN.

TeraPlast raportează creșteri pe toate companiile din grup în primul trimestru

Grupul TeraPlast, unul dintre principalii jucători din piața construcțiilor, a înregistrat în primul trimestru din 2018 o cifră de afaceri de 131 milioane lei (trimestrul 1 2017: 67 milioane lei).

Porsche Engineering Romania plănuiește să ajungă la 120 de angajați în 2018

La mai bine de doi ani de la înființarea sa în Cluj-Napoca, Porsche Engineering România, subsidiara locală a furnizorului global de servicii de inginerie, și-a extins aria de activitate în domeniul ingineriei auto și își propune să ajungă la o echipă de 120 de angajați până la sfârșitul acestui an.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a fost reales

Horia Ciorcilă, fondator BT şi Preşedinte al Consiliului de Administrație din anul 2002, a primit al cincilea mandat consecutiv pentru această funcție, în urma votului dat de acționarii Băncii Transilvania, care au ales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc la Cluj-Napoca.

Spartan deschide un nou restaurant și pregătește extinderi în București și vestul țării

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a inaugurat în Alba Iulia cea de-a 36-a unitate.

Porcelanosa a deschis un showroom in Romania in parteneriat cu Delta Studio

Grupul spaniol Porcelanosa a inaugurat showroom-ul din Romania deschis in parteneriat cu Delta Studio, in locatia din Str. Progresului nr. 1-3 din Bucuresti.

Consorțiul condus de Alstom va furniza sistemul complet automat de metrou ușor pentru Montreal

Groupe des Partenaires pour la Mobilité des Montréalais (PMM - Grupul de parteneri pentru Mobilitate din Montreal), consorțiul condus de Alstom împreună cu SNC-Lavalin, a anunțat semnarea unui contract cu CDPQ Infra.
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în martie 2018

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în martie 2018

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în martie 2018, de la 4,7% în luna precedentă, pe fondul scumpirii mărfurilor nealimentare cu 6,57%, a celor alimentare cu 4,01% şi a serviciilor cu 2,9%. O rată mai mare a inflaţiei anuale a fost consemnată în luna iunie 2013, când preţurile de consum au urcat cu 5,37%.
România are doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană

România are doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană

România are doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană, după Marea Britanie, iar după ieşirea acesteia din UE va avea cel mai mare deficit raportat la PIB, urmând să fie cel mai expus stat european în cazul declanşării unei crize internaţionale, a declarat, miercuri, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, într-o conferinţă organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ana Hotels anunță finalizarea modernizării centrului spa de la Crowne Plaza București

Renovarea noului centru Spa din cadrul hotelului Crowne Plaza București s-a realizat într-un interval de 6 luni, a implicat un buget de peste 2 milioane de Euro și se prezintă publicului sub numele de "Essenza - Pure Wellness. The Pathway to Equilibrium". Aniversând în luna aprilie 20 de ani pe piața hotelieră bucureșteană sub afilierea internațională "Crowne Plaza", hotelul de patru stele din Bd. Poligrafiei a trecut prin mai multe serii de renovări și investiții, cele mai recente având loc anul trecut, vizând extinderea celei mai mari săli de evenimente (Crown Ballroom) și renovarea centrului SPA.