Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Zenith Romania lanseaza noua pozitionare globala

Reteaua internationala de media ZenithOptimedia Group, din care face parte Zenith Romania, se relanseaza printr-un proces de rebranding global si o noua pozitionare - LIVE ROI. Cunoscuta ca The ROI Agency, ZenithOptimedia a fost prima retea de media care a folosit o abordare riguroasa si obiectiva menita sa sporeasca eficienta cheltuielilor de marketing.

Schimbare de actionariat la MKB Romexterra Bank

MKB Bank a semnat cu un consortiu de investitori sustinut de PineBridge Investments un acord privind vanzarea MKB Romexterra Bank, filiala romana a MKB Bank.

MasterCard propune un nou instrument impotriva fraudei

Comerciantii online au la dispozitie un nou instrument care sa-i ajute sa diminueze riscul de frauda pentru tranzactiile online, odata cu introducerea de catre MasterCard a sistemului de scoring pentru monitorizarea fraudelor la comercianti (Expert Monitoring Fraud Scoring for Merchants).
Olympus continua investitiile in Romania

Olympus continua investitiile in Romania

Olympus Romania isi continua strategia de dezvoltare si a anuntat obtinerea unui imprumut de 30 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). In noiembrie 2011, compania a inaugurat o fabrica de lactate in Romania, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Expertii sustin incurajarea proiectelor industriale

Deplangand faptul ca Romania duce lipsa de proiecte, iar investitiile straine sunt in scadere, consultantul financiar Bogdan Baltazar se pronunta pentru incurajarea dezvoltarii industriei.

Grupul Lindab raporteaza cresterea vanzarilor in 2011

Grupul Lindab a inregistrat in anul 2011 o crestere a vanzarilor de 5%, pana la aproximativ 761,5 milioane euro, in timp ce profitul a evoluat cu 17%, pana la circa 45,06 milioane euro.

EBRD invests heavily in sustainable energy projects

The EBRD achieved a record level of sustainable energy investments in 2011, in a continuing response to the need for its region to increase energy efficiency and move towards a low-carbon growth model.

BRD si MasterCard au prezentat la Londra solutia de plata BRD Transport

BRD si MasterCard au participat la evenimentul anual Transport Ticketing din Londra, pentru a prezenta solutia BRD Transport, ce are la baza echipamente de validare contactless a calatoriilor.

NEPI si Carrefour Property pregatesc deschiderea Ploiesti Shopping City

New Europe Property Investments plc (NEPI) si Carrefour Property (CFP) au anuntat inchirierea cu succes a peste de 50% din suprafata mall-ului din Ploiesti, cel mai nou centru comercial din judetul Prahova, dezvoltat ca urmare a colaborarii celor doua companii, programat pentru deschidere in luna noiembrie a acestui an.

Flanco stimuleaza vanzarile prin serviciul de garantie extinsa

Lantul de retail electro-IT Flanco a anuntat ca orice produs cumparat in perioada 6 februarie-29 februarie 2012, a carui valoare este mai mare de 500 lei, va beneficia gratuit de garantia All Inclusive pe patru ani.

Studiu MasterCard identifica schimbari in consumul global

Consumatorii din pietele emergente vor avea o influenta mult mai mare asupra cresterilor din economia globala in urmatorii cinci ani, ceea ce reprezinta o schimbare majora in consum, de la Vest catre Est, conform unui nou raport MasterCard Insights, realizat de MasterCard Worldwide.

EBRD invests in recycling park

The EBRD supports the development of the recycling sector in Romania with a 6.8 million Euro equity investment in Green Group, the first integrated recycling park to be established in the country.

Bistrita-Nasaud secures funding for water infrastructure development

Following similar investments in seven other Romanian counties, the EBRD supports the modernization of water infrastructure in Bistrita-Nasaud county with a 33 million lei loan (around 7.8 million Euro) to SC Aquabis S.A water utility company.

NEPI raises 40 million Euro in underwritten rights issue

New Europe Property Investments has announced that it is in the process of raising 40 million Euro in a rights issue to existing shareholders.

Citibank Romania incheie un parteneriat cu Franklin Templeton Investments

Citibank Romania a anuntat incheierea unui parteneriat cu Franklin Templeton Investments, in baza caruia banca distribuie 11 fonduri de investitii Franklin Templeton inregistrate in Luxemburg, oferind clientilor persoane fizice o gama extinsa de instrumente financiare in vederea construirii unui portofoliu echilibrat si diversificat.

BILLA se extinde la Cluj

BILLA Romania a anuntat deschiderea celei de-a doua filiale din Cluj, care a devenit accesibila publicului incepand cu data de 14 octombrie. Astfel, reteaua operata de BILLA in Romania a ajuns la 57 de unitati in intreaga tara.

Volksbank Romania deschide o noua sucursala

Volksbank Romania a anuntat deschiderea unei noi sucursale in Nusco Tower, cladirea in care functioneaza si sediul central al bancii incepand din iulie 2011.

Expur attracts fresh financing

Oilseed processing company Expur is to receive a new 30 million Euro syndicated package to finance its working capital requirements. The new facility is in addition to existing EBRD financing, totaling 80 million Euro.

Sberbank semneaza preluarea VBI

Banca Sberbank din Rusia si actionarii Volksbank International AG (VBI) - Österreichische Volksbanken-AG (VBAG), BPCE S.A. (BPCE), DZ Bank AG and WGZ Bank AG - au semnat acordul final privind achizitia integrala a VBI de catre Sberbank. Tranzactia nu include Volksbank Romania.

Bank Leumi ofera clientilor corporate posibilitatea sa aleaga nivelul dobanzii

Bank Leumi Romania a anuntat ca in perioada 1-30 septembrie desfasoara campania Invitatie la dezvoltare, oferind tuturor companiilor libertatea de a accesa un credit pentru Capital Circulant cu o dobanda propusa chiar de ele. Potrivit anuntului bancii, doritorii trebuie sa completeze formularul de oferta pe care il gasesc in orice sucursala Leumi sau pe www.leumi.ro si sa propuna o marja de dobanda care se adauga rata dobanzii ROBOR la trei luni. La sfarsitul perioadei campaniei, toate ofertele primite vor fi ordonate descrescator in functie de nivelul dobanzii propuse, urmand a fi contactate toate companiile ofertante pana la epuizarea sumei de 50 milioane lei alocate acestei campanii. "Nicio banca din Romania nu a fost vreodata atat de flexibila in a oferi clientilor posibilitatea de a-si stabili singuri dobanda creditului. Vor obtine credite toti cei care ofera o dobanda competitiva si care indeplinesc conditiile financiare cerute pentru orice credit de capital circulant. In aceste vremuri incerte, vrem sa oferim sansa companiilor care doresc sa se dezvolte sau care doresc o imbunatatire a conditiilor de creditare sa o poata face, prin accesarea acestui imprumut', a declarat Laurentiu Mitrache, Presedinte Executiv, Bank Leumi Romania.