Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Un grup de experti monitorizeaza patrimoniul cultural de la Rosia Montana

Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Rosia Montana (GIMPRM) si-a anuntat recent infiintarea.
Creste valoarea dividendelor pentru actionarii NEPI

Creste valoarea dividendelor pentru actionarii NEPI

Dupa ce si-a dublat portofoliul de proprietati imobiliare in urma a trei achizitii, ajungand la 314 milioane Euro la sfarsitul anului 2010, New Europe Property Investments plc (NEPI) a anuntat cea de-a doua transa de dividende pentru anul 2010, in valoare de 9,26 Euro centi pe actiune.

Rezultate bune pentru POS-urile Bank Leumi Romania

La doar cateva luni de la lansarea serviciului, Bank Leumi Romania a anuntat depasirea valorii de patru milioane lei la tranzactiile prin intermediul POS-urilor proprii.

Millennium Bank isi consolideaza pozitia pe piata

Millennium Bank Romania a anuntat ca rezultatele sale financiare la finalul anului 2010 indica consolidarea constanta a pozitiei companiei pe piata locala.
Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala are un nou presedinte

Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala are un nou presedinte

Ileana Florea, avocat asociat si coordonator al diviziei de consultanta in proprietate intelectuala a firmei de avocatura Chiuariu & Asociatii, a fost aleasa presedinte al Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania.

Innova Capital preia Provus si RomCard

Fondul de private equity Innova Capital a anuntat incheierea cu succes a achizitiei unui pachet de 96% din actiunile Provus Services Provider si ale subsidiarei sale detinute integral RomCard de la Turkven Private Equity si un consortiu de investitori turci.

Carrefour isi extinde reteaua de hipermarketuri

Carrefour Romania a anuntat ca va deschide in septembrie un nou magazin in Bucuresti, reprezentand cel de-al 24 hipermarket al grupului in Romania si cel de-al optulea in Bucuresti.

BCR ofera reduceri pentru pachetul de semnatura electronica

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat reducerea cu 23% a pretului anual standard al pachetului de semnatura electronica destinat tuturor persoanelor juridice.

Magazinele SPAR mizeaza pe Socrate+

Retail Foods Comp SRL Brasov, detinatorul retelei de supermarketuri SPAR din Brasov si Sfantu Gheorghe, a decis, la sfarsitul anului 2010, implementarea solutiei ERP de la BITSoftware pentru planificarea resurselor strategice ale firmei si gestionarea întregii activitati din cadrul celor patru magazine.

Asociatia Environ extinde campania de colectare DEEE la nivel national

Asociatia Environ, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurii, lanseaza campania nationala Alunga fantomele electronicelor vechi.

Enel Green Power continua expansiunea pe piata locala

Enel Green Power a anuntat ca noul sau parc eolian, Salbatica I, situat langa Tulcea, si-a inceput operatiunile. Potrivit companiei, capacitatea totala de 30 MW va fi generata de 15 turbine eoliene Gamesa (model G-90), de cate doi MW fiecare.
Omer Tetik preia conducerea Credit Europe Bank

Omer Tetik preia conducerea Credit Europe Bank

Omer Tetik a preluat responsabilitatile de Presedinte al Consiliului de administratie si Presedinte al Credit Europe Bank Romania dupa ce Banca Nationala a Romaniei a acreditat numirea sa la conducerea bancii. Procedura BNR succede nominalizarii lui Tetik de catre actionari, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din luna noiembrie, pentru cele doua functii de conducere.
Patrimoniul de la Rosia Montana ramane in afara listei UNESCO

Patrimoniul de la Rosia Montana ramane in afara listei UNESCO

Propunerea de includere a localitatii Rosia Montana in patrimoniul UNESCO contravine procedurilor institutiei si este nefondata, potrivit studiului arhitectului britanic Dennis G. Rodwell, expert UNESCO si membru ICOMOS, consultant al Diviziei Patrimoniu Cultural si al Centrului Mondial al Patrimoniului.

Credit Europe Bank Romania are un nou presedinte

Adunarea Generala a Actionarilor Credit Europe Bank Romania a aprobat nominalizarea lui Omer Tetik pentru functia de Presedinte al bancii si Presedinte al Consiliului de Administratie. Tetik a ocupat anterior pozitia de Prim-vicepresedinte al bancii.

VICE se lanseaza in on-line-ul romanesc

Brand-ul VICE, care se lanseaza acum si in Romania, apartine grupului Vice Media, ce cuprinde 30 de tari si dezvolta sase platforme: Vice Magazine, Vice Records, Vice Films, Vice Books, VBS.TV si viceland.com.

Grupul Lindab anunta cresterea semnificativa a profitului

Grupul Lindab a anuntat ca in perioada iulie-septembrie profitul sau a crescut cu 46% fata de perioada similară a anului trecut, atingand valoarea de 23 milioane euro (comparativ cu 15,8 milioane EUR în T3 2009).

Vase Emailate Sighisoara isi redefineste identitatea

Dupa mai bine de 30 de ani de existenta, Vase Emailate Sighisoara, producator de vase emailate, sobe si semineuri, se relanseaza printr-un amplu proces de modernizare.

Positive outcome for IMF talks in Bucharest

At the end of the latest visit by an IMF mission to Bucharest, between October 20 and November 1, Jeffrey Franks, IMF Mission Chief for Romania, announced that an agreement had been reached at staff level on the sixth review of the Stand-By Arrangement.

Indesit Company raporteaza cresterea vanzarilor

Indesit Company a raportat in trimestrul trei al acestui an venituri de 795,3 milioane euro, in crestere cu 11,4% fata de cele 713,8 milioane euro din perioada similara a anului trecut.

EBRD supports diversification of agribusiness

The EBRD is supporting the development of the Romanian rapeseed industry along its value chain, including oilseed crushing, refining and production of edible oil and biodiesel, with an 80 million Euro syndicated financing package to Expur, a local oilseed processing company.