Links Sitemap Business Linker Sitemap

Aurul se apropie de 1800 de USD/uncie

630 afisari
Pe fondul reorientării investitorilor către activele de refugiu și al celui mai prost debut de an din istoria burselor de acțiuni, afectate de scăderea continuă a petrolului și de turbulențele de pe piațele mondiale aurul urca cu viteză spre 1900 USD/uncie. Potrivit sursei citate, pentru a atinge maximul de 1.900 USD/uncie consemnat în 2011, metalul galben ar trebui să se aprecieze cu circa 5% si care are toate ingredientele intr-un un an turbulent.
'Într-un context în care riscurile globale revin în atenția investitorilor, dobânzile reale rămân aproape de zero (un indice global al randamentelor pentru obligațiuni tocmai a scăzut la minime record), iar aprecierea dolarului american ia o pauză, aurul poate continua să urce', apreciază un numar mare de analiști.

'Cu alte cuvinte, investitorii au cumpărat atât risc, cât și protecție pentru risc. Poziționarea mai defensivă are sens dacă ne gândim că principalele probleme care au afectat piețele la începutul anului încă nu s-au rezolvat. Performanța economiei americane este mediocră, profiturile marilor companii de pe Wall Street a scazut abrupt in trimstrul 1, iar dividendele sunt tăiate în cel mai rapid ritm de după criză. Din zona euro și Japonia apar din ce în ce mai multe cifre macro nefavorabile.

De asemenea, analiștii  consideră că disponibilitatea băncilor centrale pentru a promova politici monetare mai relaxate nu mai este la fel de mare iar cele mai recente măsuri anunțate nu au fost tocmai bine primite de investitori: dobânzile negative introduse de anumite bănci au avut mai degrabă efectul opus celui dorit asupra valutelor aferente.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza