Links Sitemap Business Linker Sitemap

Rețea 5G reprezintă o infrastructură esenţială pentru economia secolului XXI

Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G. Contrar marketingului și a percepţiei publice generale distorsionate, 5G nu este sinonim cu companiile chineze. Companiile americane, europene și sud-coreene conduc calea dezvoltării 5G pe piețele din întreaga lume. Tehnologia 5G oferă oportunităţi, dar, aflată în mâini greșite, ameninţă securitatea naţională. După cum a spus Secretarul de Stat, Mike Pompeo, competiţia cu China pune în discuţie libertățile fundamentale pe care fiecare dintre noi le preţuieşte.
O rețea 5G nu este doar o reţea pentru comunicații – ea reprezintă o infrastructură esenţială pentru economia secolului XXI. La fel cum o rețea de drumuri și autostrăzi ajută indivizii şi mărfurile să se deplaseze şi ajută la deblocarea potențialului economic, viitoarele rețele 5G vor fi autostrăzi și rute ale economiei digitale. Trebuie să ne asigurăm că folosim companii care continuă să dezvolte tehnologii 5G de încredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm. Aceste companii reprezintă o soluţie la ameninţarea provocată de firmele de tehnologie care au legături cu Partidul Comunist Chinez. 

Huawei, spre deosebire de aceste companii de încredere, a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiţie al SUA pentru fraude şi complot pentru a fura secrete comerciale. În cadrul schemei pe care a folosit-o de zeci de ani, Huawei a plătit bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la concurenţii din Statele Unite.

Spre deosebire de companiile occidentale, firmele de tehnologie din China trebuie să împărtășească informațiile și tehnologia cu autoritățile militare sau de spionaj chineze. Companiile chineze și clienții lor nu sunt niciodată cu adevărat scutite de supravegherea Partidului Comunist Chinez. Pentru a menține rețelele noastre sigure și pentru a ne păstra valorile democratice nu putem avea încredere în aceste firme.

În august 2019, Statele Unite și România au semnat un memorandum de înțelegere prin care s-au pus de acord asupra amenințărilor pe care le reprezintă furnizorii de tehnologie 5G care nu sunt de încredere. Dar nu numai Statele Unite au aceste îngrijorări: în 29 ianuarie, Uniunea Europeană a cerut statelor membre să excludă din sectoarele critice ale rețelelor 5G furnizorii ce prezintă un risc ridicat.

Prezenţa companiilor chineze în reţelele 5G periclitează securitatea acestora. Singura modalitate de a proteja securitatea 5G este să o construim cu companii în care putem avea încredere. Includerea echipamentelor chineze în orice parte a unei rețele 5G creează riscuri inacceptabile pentru securitatea națională, pentru infrastructura critică, confidențialitatea și drepturile omului. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu aliații noștri NATO pentru a construi un viitor digital puternic, sigur și prosper, care să susțină și să ne apere valorile și modul de viață.

preluare: https://ro.usembassy.gov/ro/sa-construim-un-viitor-5g-sigur/

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza