Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volumul tranzactiilor pe segmentul rezidential-inchirieri ramane constant

5806 afisari
In acest an, pe segmentul rezidential-inchirieri volumul tranzactiilor a fost constant, mentinandu-se aproximativ la nivelul anului 2011, potrivit expertilor companiei Regatta.
Zona de Nord a Bucurestiului s-a mentinut in topul preferintelor, cu preponderenta in randul expatilor. Pretentiile acestora legate de spatiul de locuit raman ridicate iar casele din cadrul ansamblurilor rezidentiale sunt apreciate datorita facilitatilor oferite. Numarul relocarilor a inregistrat o scadere anul acesta, majoritatea expatilor fiind nou-veniti. Bugetele disponibile pentru inchirierea unei locuinte sunt de ordinul miilor de euro, ajungand pana la circa 15.000 euro, existand oferte pe piata de locatii care sa corespunda uneor asemenea chirii lunare.
Ca nivel de preturi, spre exemplu in zona Baneasa, o vila cu minim patru dormitoare, finisaje de calitate, cu piscina si gradina generoasa se inchiriaza cu 3000 euro/luna. La apartamente, pretul mediu al chiriei lunare in zona de Nord este de 8-10 euro/mp. In ultimele luni cea mai ridicata tranzactie de inchiriere pe segmentul rezidential a fost o vila in zona de Nord, contractata la pretul de 7000 euro/luna.
In ceea ce priveste apartamentele, pentu inchiriere au fost mai cautate cele de trei camere, urmand case/vile si mai putin cele de doua camere. In cazul vilelor, sunt preferate cele cu piscina, pretul de inchiriere in acest caz fiind cu circa 10% mai mare, comparativ cu locatii similare dar care nu dispun de acest avantaj. Din punctul de vedere al negocierii, fata de perioadele anterioare situatia pe piata s-a echilibrat, proprietarii dar si chiriasii sunt mai flexibili in cadrul tratativelor si sunt dispusi sa faca compromisuri astfel incat sa finalizeze tranzactia.
Citeşte mai multe despre: Regatta

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza