Links Sitemap Business Linker Sitemap

Porsche prezintă noul model Cayman GT4

2271 afisari
Porsche Cayman GT4 este cel mai nou GT din familia Porsche. Pentru prima dată, Porsche prezintă versiunea GT a modelului Cayman, cu componente preluate de la modelul Porsche 911 GT3. Reușind un tur complet pe cunoscutul circuit Nürburgring în numai 7 minute și 40 de secunde, Porsche Cayman GT4 se poziționează ca etalon în segmentul său de piață. În plus, noul model este o indicație clară a strategiei Porsche de a continua promovarea modelelor sport extreme în două uși, mașini dezvoltate în cadrul departamentului Motorsport din Weissach.
Configurarea motorului, a șasiului, a frânelor și designul aerodinamic maximizează dinamica de drum; cu toate acestea, modelul de top se remarcă prin versatilitatea și utilitatea zilnică, specifice coupe-urilor Porsche în două uși. Porsche Cayman GT4 are un motor boxer în șase cilindri care dezvoltă 385 de CP, derivat de la modelul Porsche 911 Carrera S. Puterea acestuia este transmisă prin cutia de viteze manuală în șase trepte, fixată pe șasiu prin intermediul unor prinderi dinamice. Porsche Cayman GT4 accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4,4 secunde, atingând o viteză maximă de 295 de km/h. Consumul de carburant în regim NEDC al noului Cayman GT4 este de 10,3 l/100km. Șasiul, care dispune de o gardă la sol cu 30 de mm mai joasă și de un sistem de frânare de dimensiuni mari – este alcătuit aproape în totalitate din componentele modelului 911 GT3.

Potrivit pentru cursele pe circuit: Primul Porsche Cayman cu forță de apăsare pe ambele axe 

La exterior, Porsche Cayman GT4 se diferențiază clar de coupe-urile cu motoare centrale. Cele trei guri frontale de admisie a aerului și aripa mare fixă din spate fac parte din pachetul aerodinamic construit special pentru forța de apăsare. La cerere, Porsche Cayman GT4 poate fi echipat special cu dotări sportive precum un sistem cu discuri de frână ceramice PCCB, scaune scoică realizate integral pe structură de plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), pachet personalizat Sport Chrono cu aplicația Track Precision și pachetul Club Sport.
Interiorul noului Porsche Cayman GT4 este construit pentru a oferi șoferului și pasagerului o experiență de condus memorabilă. Tapițeria scaunelor sportive îmbină pielea cu Alcantara, oferind un suport lateral excelent. Dimensiunile compacte ale noului volan sportiv al modelului Cayman GT4 garantează controlul ideal și un feedback direct.
Dotările tehnice ale noilor sportive GT au la bază modelul Porsche 911 GT3. Fiind o mașină sportivă cu motor central și un exponat de vârf al clasei sale, Porsche Cayman GT4 continuă tradiția conceptuală a modelelor GT: 904 GTS, 911 GT1, Carrera GT și 918 Spyder.
Mașinile GT din familia Porsche pot fi conduse atât pe șosea cât și pe circuitele de viteză, integrând astfel esența sportivă a brandului: performanța inteligentă. Patru din cinci șoferi de astfel de mașini sportive Porsche își pilotează automobilele și pe pistele de curse.
Porsche Cayman GT4 poate fi deja comandat, urmând să fie prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie. Modelul va fi disponibil în dealership-uri la finalul lunii martie. În România, prețul modelului Porsche Cayman GT4 începe de la 76.679 de euro fără TVA.
Citeşte mai multe despre: Porsche Cayman GT4

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza