Links Sitemap Business Linker Sitemap

Porsche anunță creșterea cifrei de afaceri în prima jumătate a anului

2268 afisari
Porsche AG a anunțat încheierea primei jumătăți a anului cu rezultate foarte bune. Livrările efectuate din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie au crescut cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 87.803 unități.
Cifra de afaceri a crescut și ea în primele șase luni ale anului cu 16%, atingând valoarea de 8,2 miliarde de euro. Numărul total de angajați ai companiei înregistrați la 30 iunie a ajuns la 21.326 persoane, o valoare record, cu 3.178 de noi angajați, comparativ cu anul trecut.
Lutz Meschke, Membru al Consiliului Executiv, Financiar și IT la Porsche AG a subliniat eficiența organizației și preocuparea constantă pe optimizarea costurilor. Meschke a arătat, de asemenea, că presiunea financiară este tot mai mare, dat fiind proiectele ambițioase de investiții pe care Porsche le derulează în cadrul programului Strategy 2018. "Cheltuielile tot mai mari cu personalul și cu amortizările adaugă presiune asupra rezultatelor noastre, la fel și bugetele mari alocate cercetării și dezvoltării, în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon.” În ciuda tuturor acestor factori, Meschke a confirmat că Porsche intenționează să obțină pentru 2014 rezultate situate cel puțin cel puțin la nivelul celor din anul precedent.
Programul complex de investiții a acoperit toate centrele de producție ale companiei în prima jumătate a lui 2014. În februarie, producătorul de automobile sport a deschis o fabrică în Leipzig, care deține propriile vopsitorii și linii de asamblare pentru producția noului Macan, în urma unei investiții de 500 de milioane euro. Acum două săptămâni, centrul de cercetare dezvoltare de la Weissach a găzduit ceremonia de deschidere a unui nou studio de design și a unui tunel de vânt high-tech. Ținând cont și de noul centru de integrare electronică, investițiile totale de la Weissach se ridică la aproximativ 150 de milioane euro.
La începutul anului, s-a dat startul lucrărilor la construcția unui nou centru de pregătire la Zuffenhausen, proiectul incluzând de asemenea o uzină de motoare, precum și clădiri de birouri și service. Investițiile totale la principal fabrică Porsche, care include o nouă linie de asamblare, se vor ridica la peste 700 de milioane euro în anii următori.Președintele Consiliului Executiv Porsche AG, Matthias Müller, a subliniat că producătorul german își continuă ascensiunea în condiții de profitabilitate. "Investim în tehnologii noi, de viitor, cum este cazul tehnologiei hibride și în segmente de piață cu potențial.” Spre exemplul, modelul sportive off-road Macan a fost lansat în segmentul foarte dynamic al SUV-urilor. Müller s-a declarant convins că Porsche este "pe calea ce bună cu eforturile sale deosebite”. Drept dovadă, Președintele Consiliului Executiv  a menționat calitatea excepțională a mașinilor sport produse de Porsche.
În studiul calitativ prezentat de institutul American US J.D. Power în iunie 2014, Porsche s-a situat pe primul loc în clasamentul general, la fel ca în anul precedent. Modelul Panamera a fost cel mai bine cotat din întregul studiu. Porsche 911 conduce în segmentul "Midsize Premium Sporty Car", în timp ce Porsche Boxster s-a plasat pe primul loc în segmentul "Compact Premium Sporty Car". "Aceste rezultate sunt nu numai realizările noastre, dar și o motivație puternică să continuăm în aceeași direcție," a adăugat Müller. ”Una dintre concluziile studiului se reflectă și în seria continuă de recorduri de vânzări pe piețele internaționale”, a adăugat Meschke.
În anul financiar 2014, Porsche își va crește vânzările pe piețele sale principale din Statele Unite, China și Germania, dar și pe cele internaționale.

 
Citeşte mai multe despre: Porsche AG

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza