Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noua ŠKODA KAROQ aduce un design mai spectaculos și mai aerodinamic

650 afisari
Modelul de succes KAROQ beneficiază de un nou update: ŠKODA a aplicat un limbaj de design și mai rafinat, folosind materiale sustenabile, tehnologii noi și motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO. Din 2017, de la lansarea sa în calitate de cel de-al doilea SUV din gama ŠKODA, KAROQ a fost vândut deja în peste o jumătate de milion de exemplare, astfel că fratele mai mic al SUV-ului ŠKODA KODIAQ s-a impus rapid ca model esențial în portofoliul ŠKODA. În prezent, SUV-ul compact este oferit în 60 de țări.
Cu peste o jumătate de milion de exemplare vândute până în prezent, KAROQ reprezintă un model de bază al gamei de automobile ŠKODA și a ocupat locul 3 în topul livrărilor modelelor mărcii în 2021, pe locul 1 situându-se OCTAVIA, iar pe locul 2 SUV-ul urban KAMIQ. În prezent, SUV-ul compact KAROQ este oferit în 60 de țări.
Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: ”Am lansat KAROQ în 2017, în cadrul campaniei noastre desfășurate în segmentul SUV-urilor. Modelul a scris deja o adevărate poveste de succes și a contribuit semnificativ la cota de 50% deținută de modelele SUV în totalul cifrelor noastre de vânzări. De la lansare și până în prezent, am dezvoltat KAROQ și mai departe, oferind clienților un pachet de ansamblu impresionant, ce include un design fresh, caracteristici aerodinamice optimizate, materiale sustenabile noi, sisteme de asistență de ultimă oră și cele mai noi opțiuni pentru infotainment.”

Cinci motoare EVO eficiente, cu puteri între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP)
ŠKODA KAROQ facelift poate fi dotată cu unul dintre cele cinci motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen. Cele două motoare diesel și trei motoare pe benzină generează între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP). Motorul 2,0 TSI de 140 kW (190 CP) este rezervat variantei KAROQ SPORTLINE și este combinat întotdeauna cu tracțiunea integrală ce face parte din dotarea standard. Tracțiunea integrală poate fi comandată ca dotare opțională pentru motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP).
Johannes Neft, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică, a explicat: ”Motoarele modelului KAROQ sunt economice și eficiente. Presiunile ridicate de injecție și blocurile cilindrilor tratate cu plasmă sunt doar o parte dintre măsurile ce reduc emisiile și consumul de combustibil al motoarelor pe benzină TSI. Pentru motoarele diesel folosim două convertoare catalitice SCR și metoda twin-dosing pentru tratarea deosebit de eficientă a gazelor de evacuare.”



Exteriorul: incisiv, atletic și aerodinamic
Grila radiatorului a devenit mai lată, iar farurile sunt mai suple și pot fi echipate în premieră cu tehnologia Matrix full-LED. Masca frontală are, de asemenea, un design nou, cu prize de aer de tip Air Curtains, ce împreună cu eleronul alungit reduc rezistența la înaintare a autoturismului. Se oferă două opțiuni noi pentru vopseaua caroseriei și jantele din aliaj ușor optimizate aerodinamic, cu dimensiuni între 17 și 19 inchi.
Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA, a explicat: ”Datorită limbajului nostru de design nou, specific SUV-urilor ŠKODA, KAROQ are o alură și mai emoțională și suverană. Grila hexagonală în stilul specific modelelor ŠKODA ce acoperă radiatorul a devenit mai lată și împreună cu bara nouă de protecție din față contribuie, de asemenea, la acest efect. Farurile cu LED au devenit mai suple și au un nou design compus din patru elemente distincte, conferind automobilului un look mai dinamic, împreună cu blocurile optice din spate, ce au devenit, de asemenea, mai suple."
ŠKODA KAROQ facelift este disponibilă în versiunile de echipare Active, Ambition și Style, la care se adaugă și varianta SPORTLINE. Noul SUV are o lungime de 4.390 mm și lățimea de 1.841 mm. Înălțimea modelelor cu tracțiune față este 1.603 mm și ampatamentul de 2.638 mm. Automobilele KAROQ cu tracțiune integrală au înălțimea de 1.608 mm și ampatamentul de 2.630 mm. Volumul portbagajului standard este de 521 l și crește la 1.630 l cu scaunele din spate rabatate. Cu scaunele VarioFlex opționale, portbagajul are un volum de 588 l și respectiv 1.605 l, cu scaunele rabatate. Capacitatea crește la 1.810 l când scaunele din spate sunt demontate.

Opțiuni noi de culori metalizate pentru exterior: Portocaliu Phoenix și Gri Graphite
ŠKODA oferă o gamă de 9 culori exterioare pentru KAROQ. Nuanțele metalizate Portocaliu Phoenix și Gri Graphite sunt noi în această gamă de modele. Acestea au fost adăugate în gamă alături de următoarele culori metalizate pentru exterior: Argintiu Brilliant, Roșu Velvet, Alb Moon pearleffect, Albastru Lava și Negru Magic pearleffect. Gama este completată cu două culori uni: Albastru Energy și Gri Steel.
Interiorul: mai multe opțiuni și materiale sustenabile
ŠKODA KAROQ facelift oferă acum o gamă și mai amplă de opțiuni pentru tapițerii. Astfel, de pildă, cei care comandă pachetul ECO vor beneficia acum de materiale deosebit de sustenabile, realizate din sticle PET reciclate. Iar pentru liniile de echipare Ambition și Style, clienții au acum la dispoziție o gamă mai bogată de culori și materiale. De asemenea, scaunul pasagerului din față este oferit acum cu funcție de memorie și cu ajustări electrice. Sistemul climatizare Climatronic cu reglaje pe 3 zone oferă un plus de confort, iar decorul de pe bord și portiere, precum și culorile adiționale oferite pentru sistemul de iluminare ambientală cu LED creează tușe de design speciale.
Facelift-ul introduce, de asemenea, o gamă mai amplă de culori și materiale pentru liniile de echipare Ambition și Style și oferă noi variante de decor pentru bord și panourile ușilor.

Pachetul opțional ECO pentru liniile de echipare Ambition și Style
Detaliile Negru Piano de pe bord și consola centrală fac, de asemenea, parte din pachetul ECO, ce este oferit opțional pentru liniile de echipare Ambition și Style. Decorul soft-touch Nisha de pe panourile ușilor atrage atenția cu structura sa inedită. Tapițeria sustenabilă a pachetului ECO este oferită acum în premieră de KAROQș Aceasta este realizată din diferite materiale, inclusiv sticle PET reciclate și are aspect de piele. Diferite elemente ale scaunelor și cotierelor sunt tapițate cu microfibră Suedia și au nuanța Maro Mocha, specifică pachetului ECO. Sistemul optimizat de iluminare ambientală cu LED iluminează acum atât portierele frontale cât și pe cele din spate, folosind una dintre cele 10 culori selectabile. Zona de la picioare este iluminată cu lumină albă. Acesta este o dotare standard pentru Pachetul ECO și opțională pentru celelalte variante.



Conectivitate: digitalizare integrală și conexiune on-line permanentă
KAROQ va fi digitalizat integral pe parcursul acestui an, din momentul în care va fi oferit exclusiv cu panoul de instrumente digital. Acest panou se numește Virtual Cockpit și are ecran de 8 inchi ca dotare standard. Ecranul mai mare de 10,25 inchi este oferit ca dotare opțională. Datorită eSIM-ului integrat, SUV-ul este mereu on-line, ceea ce îi dă acces la o gamă largă de servicii on-line mobile ŠKODA Connect. Aplicațiile de infotainment pun la dispoziție previziuni meteo și cele mai noi știri, inclusiv posibilitatea de a gestiona calendarul utilizatorului.

Sistemele optimizate de asistență sporesc siguranța și confortul
Autoturismele KAROQ vândute în UE sunt echipate în dotarea standard cu sistemul Front Assist cu funcția City de frânare de urgență și funcția predictivă de protecție a pietonilor. Pachetul opțional Travel Assist este compus din șapte sisteme de asistență, o parte dintre acestea fiind disponibile și separat. Printre acestea se numără și tempomatul predictiv, ce face uz de imaginile camerei video frontale de la nivelul parbrizului. Dacă șoferul dorește, sistemul reacționează în timp util la limitările de viteză sau la viraje. Când KAROQ este dotat cu transmisia automată DSG, funcția Stop & Go a tempomatului adaptiv ACC poate chiar frâna autoturismul automat și complet, până la oprire și îl poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde.

ŠKODA KAROQ SPORTLINE: modelul spectaculos din vârful gamei
KAROQ SPORTLINE este modelul poziționat în vârful gamei KAROQ. KAROQ SPORTLINE poate fi comandat cu oricare dintre motoarele gamei KAROQ, cu excepția motorului 1,0 TSI. Motorul 2,0 TSI pe benzină de 140 kW (190 CP) ce este echipat în dotarea standard cu transmisia automată DSG cu 7 trepte și cu sistemul de tracțiune integrală este, în schimb, rezervat exclusiv modelului KAROQ SPORTLINE. Exteriorul acestui model sport special situat în vârful gamei este caracterizat prin detaliile sale negre atractive, precum și prin jantele exclusive din aliaj ușor și emblemele sale SPORTLINE. La interior au fost, de asemenea, integrate detalii negre de design. Modelele ŠKODA SPORTLINE aniversează anul acesta 30 de ani de existență, primul model de acest fel fiind introdus de ŠKODA în anul 1992, sub forma variantei dinamice FAVORIT SPORTLINE.
Citeşte mai multe despre: Skoda

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza