Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noua ŠKODA FABIA a primit punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCAP

154 afisari
ŠKODA FABIA, modelul de intrare în gama producătorului cehesc de automobile, a obținut cinci stele la testul de impact Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi). Obținând 78% din punctele maxim posibile, FABIA se prezintă ca una dintre cele mai sigure modele de autoturisme din clasa sa.
Potrivit companiei, este pentru prima dată când compacta este construită pe platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Acest rezultat continuă șirul de succese repurtate de modelele ŠKODA ce au obținut punctajul maxim, chiar și în condițiile criteriilor mai stricte de evaluare introduse în 2020. Este remarcabil faptul că începând cu 2008, fiecare model nou al producătorului auto ceh a obținut punctajul maxim de cinci stele.

Johannes Neft, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică, a declarat: ”Scorul de cinci stele Euro NCAP obținute de ŠKODA FABIA reafirmă eforturile pe care le depunem pentru siguranța clienților noștri, precum și a tuturor participanților la trafic. Suntem mândri că din 2008 și până în prezent fiecare nouă ŠKODA a primit de fiecare dată punctajul maxim la lansarea pe piață. FABIA este acum al doilea model care a obținut cele cinci stele după introducerea condițiilor mai stricte de testare. Trecând la platforma MQB-A0, putem oferi acum și pentru FABIA numeroase funcții de siguranță și sisteme de asistență din clasele auto superioare, optimizând astfel și mai mult siguranța popularului nostru model compact.”

Autoturismul compact a însumat 85% din punctajul maxim pentru protecția adulților și 81% pentru siguranța copiilor, acestea fiind valori deosebit de bune la aceste categorii. Rezultatele de vârf ale noii FABIA sunt clădite pe baza istoricului impresionat cu care se poate lăuda ŠKODA AUTO: din 2008 și până în prezent, absolut toate dintre cele 14 modele de automobile ŠKODA evaluate au primit scorul maxim de cinci stele.

Noua ŠKODA FABIA oferă până la nouă airbag-uri și airbag pentru genunchi la locul șoferului. Airbag-urile laterale opționale pentru locurile din spate sunt oferite pentru prima dată în această gamă. Sistemele de prindere ISOFIX și Top Tether pentru fixarea sigură a scaunelor pentru copii sunt incluse în echiparea standard pentru locurile laterale din spate și sunt opționale pentru scaunul pasagerului din față. Fiind fabricată în proporție de aproape 80% din componente din oțel de înaltă rezistență, platforma MQB-A0 asigură modelului FABIA o caroserie cu rezistență torsională ridicată și permite, de asemenea, integrarea a șapte sisteme de asistență avansate, prezente pentru prima dată în această gamă de modele. Printre acestea se numără Travel Assist, ce include tempomatul adaptiv ACC, asistentul integrat pentru menținerea benzii de rulare și funcția de identificare a indicatoarelor de circulație, oferind totodată asistență automată pentru ghidarea longitudinal și laterală. Printre dotări se mai numără și asistentul pentru schimbarea benzii de rulare (Side Assist) și Front Assist cu funcția predictivă pentru protecția pietonilor și a bicicliștilor. Pentru simplificarea manevrelor de parcare, clienții pot comanda opțional asistenții Park Assist, Manoeuvre Assist și camera video retrovizoare.
Citeşte mai multe despre: ŠKODA FABIA

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza