Links Sitemap Business Linker Sitemap

Imobiliarium: Numărul locuințelor noi din oferta prezentă, la cea mai apropiată valoare de apogeul din 2008

1428 afisari
Potrivit Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori - expozanți, numărul locuințelor noi din oferta înregistrată la finele anului trecut, la nivel național, se află la cea mai apropiată valoare față de 2008, an de apogeu pentru piața imobiliară locală.
"Chiar dacă oferta de locuințe noi se apropie cu pași repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziție este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenție la detalii, un simț critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendință nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piață, care se va orienta cât mai mult spre calitate”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium. La nivelul anului 2008, oferta de noi locuințe ajunsese la aproximativ 61.000 de unități, la nivel național. La finele anului trecut, același segment a cunoscut a ajuns la circa 48.000 de unități, cea mai apropiată valoare față de perioada de comparație, iar în primele luni ale lui 2019 acest segment a crescut cu 5%. Până la finele acestui an, reprezentații Imobiliarium estimează o creștere a numărului de noi locuințe cu circa 10%, până la 53.000 de unități, comparativ cu decembrie 2018.  

Printre motivele ce au determinat creșterea ofertei de locuințe noi în prezent se numără evoluția cererii – INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în București -, creșterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani - la nivel național, lipsa consolidării și investițiilor în locuințele vechi, precum și limitarea dezvoltării infrastructurii.

Peste 22.000 de locuințe cumulează oferta următoarei ediții Imobiliarium

Următoare ediție a Imobiliarium, care va avea loc între 17-19 mai,  în incinta parcării BricoDepot Băneasa, va pune la dispoziția vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuințe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidențiale și cumulând peste 1.200.000 de mp utili de vânzare într-un singur loc. În total, își vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.  

"13% dintre expozanții acestei ediții se vor lansa în premieră la Imobiliarium, respectiv 120.000 mp de vânzare noi pe piață, dintre care 4 ansambluri de case. Dintre noii dezvoltatori prezenți fac parte Eden Lake, Piața Presei Residence, Virtuții Residence, Le petit village, Allegria, Anavia, Lara Condominium, iProjects”, a menționat Adrian Stănescu.

Totodată, în portofoliul Imobiliarium de anul acesta se regăsesc numeroase ansambluri speciale, care se diferențiază prin caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spații ample, și beneficii precum locuri de joacă pentru copii, spații verzi etc.. Spre exemplu, AFI City – Bucureștii noi, situat în sectorul 1, lângă stația de metrou Laminoarului, reunește 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare supraterane, dispuse în două clădiri de pre-certificare energetică „Green Homes”.  Această certificare oferă, în timp, siguranța obținerii de economii la încălzire și apă, precum și condiții mai bune ale mediului interior.

Un alt ansamblu neconvențional este LOFT Green Apartments, care promovează un model de green living, respectiv costuri aproape zero la apă caldă, încălzirea și răcirea locuințelor datorită sistemelor de pompe geotermale, precum și 0% emisii de CO2 la producerea energiei termice, 100% reciclare selectivă a deșeurilor, 100% ventilare inteligentă a locuinței cu aer proaspăt tot timpul anului, 5 prize pentru mașini electrice, 7.500 mp spatii verzi etc..

Marmura Residence propune, de asemenea, o  arhitectură modernă, jocul de înălțimi al celor 5 clădiri fiind completat de suprafețe vitrate mari, ce garantează un aport de lumină naturală pe tot parcursul zilei. În plus, complexul oferă spații verzi generoase în curtea interioară, un parc urban pe treptele ansamblului, precum și acoperișuri verzi și un lounge generos, totul completat de o galerie ce include cafenele, restaurante, sală de fitness, farmacie, un spațiu de co-working și alte servicii complementare.
Citeşte mai multe despre: Imobiliarium

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza