Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bentley recreează viitorul modelelor grand touring cu Bentley EXP 100 GT

1163 afisari
Bentley Motors își sărbătorește cei 100 de ani de existență dezvăluind viziunea sa asupra viitorului mobilității luxoase, la Casa Bentley, din Crewe. Bentley EXP 100 GT este o materializare a viitorului pentru Bentley și a viitorului modelelor Grand Touring. Dincolo de simpla mobilitate, conceptul Bentley EXP 100 GT va îmbunătăți experiența Grand Touring a proprietarului, indiferent dacă acesta se află la volan, sau dacă este condus în mod autonom.
Bentley EXP 100 GT are ADN-ul pur Bentley și este inspirat de puterea companiei de a înțelege în profunzime dorințele și perspectivele de viitor ale clienților săi. Cu un design impresionant, acesta încorporează inteligența artificială (AI) ca un mijloc de a redefini automobilul drept spațiu pentru a crea, experimenta și trăi experiențe și emoții extraordinare.

Proiectat din interior spre exterior și profitând de o platformă full-electrică, Bentley EXP 100 GT recreează viitorul modelelor Grand Touring pentru lumea din 2035. Aceasta este o lume a experiențelor de lux împărtășite, în care pasagerii și șoferii se bucură de același statut, în călătoriile lor extraordinare. Prezența automobilului și proporțiile exterioare impresionante amintesc de numeroasele modele istorice Grand Touring de la Bentley, aceste repere ale luxului fiind menținute și perpetuate. Rezultatul este o viziune futuristă, care corespunde statutului Bentley de cel mai căutat brand de lux din lume.

Cabina sculptată cu meticulozitate este tactilă, ajutând la crearea unui mediu armonios conceput în jurul stării de bine a pasagerilor săi. Acest lucru este integrat perfect cu inteligența artificială, Bentley Personal Assistant, care îi ajută pe ocupanții mașinii să-și îmbunătățească și să-și purifice experiențele de Grand Tour.

Inovația durabilă este, de asemenea, în centrul experienței Bentley EXP 100 GT. Mașina este proiectată pentru a încuraja o conștientizare mai profundă a lumii din jurul nostru, cu o colecție atent aleasă de materiale, printre care se numără și vechiul Copper Infused Riverwood, de peste 5.000 de ani; vopseaua pentru exterior Compass realizată din coji de orez reciclate; textile din piele ecologică, provenită 100% din vinificație; covoare din lână de la fermele britanice și suprafețe interioare brodate cu bumbac, care vor crea un viitor al luxului durabil, adăugându-se realității automobilului Grand Touring din viitor.

Adrian Hallmark, purtător de cuvânt și CEO Bentley, a declarat: "Astăzi, la Centenar, demonstrăm viziunea noastră asupra viitorului brandului nostru, cu Bentley EXP 100 GT - un Grand Tourer modern și conceput special pentru a demonstra că viitorul mobilității luxoase este la fel de inspirat și aspirațional cum al fost tot timpul la noi, în ultimii 100 de ani.

Bentley a îmbunătățit și va continua să îmbogățească fiecare călătorie și viața fiecărei persoane care călătorește, sau are onoarea de a lua parte la crearea produselor noastre extraordinare."

Stefan Sielaff, Head of Design, a declarat: ”Bentley EXP 100 GT reprezintă tipul de automobil pe care vrem să-l producem în viitor. La fel ca acele modele Bentley emblematice din trecut, această mașină se conectează cu emoțiile pasagerilor și îi ajută să experimenteze și să păstreze amintirile călătoriilor cu adevărat extraordinare pe care le trăiesc".

Un amestec inspirat de performanță, tehnologie și măiestrie, Bentley EXP 100 GT este o experiență frumoasă, imersivă și inteligentă emoțional.

Lux dincolo de mobilitate

Bentley EXP 100 GT redefinește automobilul drept un spațiu pentru experiențe extraordinare si emoționale, care îmbogățesc și inspiră. Viziunea Bentley reprezentată de imaginarea călătoriilor viitorului, bazează pe 100 de ani de expertiză în designul de lux și artizanat, care se celebrează acum în întreaga lume, în anul Centenarului companiei.

Exteriorul elegant și musculos al lui Bentley EXP 100 GT explorează direcția viitoare a designului mărcii. Include ADN-ul inconfundabil al companiei, fiind recunoscut imediat ca un veritabil Bentley. Faimosul R-Type Continental din spate, farurile rotunde care se suprapun peste grilă într-un nod al celebrului Bentley Blower și silueta alungită sunt omagii aduse modelelor renumite din istoria Bentley.

Cu toate acestea, acest Bentley călătorește în viitor. Fabricat din aluminiu ușor și fibră de carbon, modelul Bentley EXP 100 GT are o lungime de 5,8 metri și o lățime de aproape 2,4 metri și este o întrupare a luxului adevărat. Acest lucru este susținut și de elementele decorative fabricate din cupru și aluminiu, ambele materiale fiind naturale și durabile și evocând inspirația fondatorului W.O Bentley în a alege materialele pentru a crea aliajul pentru faimosul său piston pentru motor BR1 Aero, care a jucat un rol major în teatrul aerian în timpul Primului Război Mondial.

Ușile șoferului și ale pasagerilor au o lățime de doi metri și se rotesc spre exterior și în sus pentru un acces fără efort. Deschise până la capăt, acestea se ridică la aproape trei metri, pentru un plus de impresie.

Noua vopsea exterioară Compass, a cărei compoziție este creată folosind un pigment special Colourstream care reflectă un spectru de culori de toamnă, e produsă în mod durabil și ecologic. Pigmentul este realizat sintetic, folosind cenușă de orez, un produs secundar dăunător, reformulat pentru Bentley EXP 100 GT pentru a reduce cantitatea care ajunge la depozitele pentru deșeuri.

Luminile exterioare expresive ale Bentley EXP 100 GT sunt atât dinamice, cât și dramatice. Un punct de interes este grila de tip matrice, iluminată și mascota Flying B, care prinde viață când te apropii de mașină. Lumină traversează grila, trece peste mascotă, de-a lungul capotei mașinii, intrând ulterior în habitaclu. Mașina literalmente prinde viață.

În partea din spate, o secțiune în formă de potcoavă a portbagajului este îmbrăcată într-un ecran 3D OLED pe care efectele de iluminare se îmbină cu luminile din spate.

În interiorul unui habitaclu de lux, artizanii de la Bentley au dus măiestria în prelucrarea materialelor la un nivel încă nevăzut, stabilind un nou reper pentru interioarele de lux.

Cele mai prețioase materiale naturale, cum ar fi lemnul, pielea și sticla, se îmbină perfect cu efectele luminoase, creând o ambianță unică, menită să intensifice starea de bine a pasagerilor.

Materialele rafinate se regăsesc pretutindeni în habitaclul Bentley EXP 100 GT. De exemplu, modelul de broderie a textilelor și a elementelor de piele, ambele din surse sustenabile, completează modelul natural al furnirului. Aceste materiale tradiționale, tactile reconectează pasagerii cu lumea din jurul lor.

Îmbinările imperceptibile dintre diferitele materiale, cum ar fi lemnul, pielea și lâna, permit ca un motiv de design uniform să parcurgă natural toate aceste suprafețe. Materialele sunt aduse împreună prin design, creându-se un amestec perfect de modele și forme, texturi și culori. Sticla se topește în metal, în lemn și în piele.

Lumina este esențială pentru viață, iar în Bentley EXP 100 GT este adusă din mediul înconjurător printr-un acoperiș de sticlă inovator, cu prisme integrate, care colectează lumina și o transferă în cabină folosind fibre optice. Folosirea luminii naturale colectate și a luminii de sinteză oferă o nouă abordare a stării de bine la bordul unei limuzine.

Asistentul personal Bentley este o piesă centrală a consolei principale și este vizualizat utilizând un ecran din cristal din Cumbria, Anglia, iluminat. Iluminarea ambientală poate fi, de asemenea, modificată pentru a recrea o anumită stare de spirit sau a evoca un mediu exterior, în timp ce efecte suplimentare sunt furnizate prin proiecțiile pe panourile laterale, cum ar fi cele din portiere.

Scaunele biometrice inteligente și adaptabile pot fi configurate în trei moduri diferite, în funcție de faptul că proprietarul conduce sau utilizează modul de condus autonom. Senzorii biometrici monitorizează temperatura, poziția pasagerilor și ambianța exterioară pentru a oferi un confort maxim, oricare ar fi condițiile.

Asistentul personal Bentley vine în întâmpinarea nevoilor pasagerilor și chiar poate maximiza confortul pe baza cunoștințelor pe care le acumulează despre obiceiurile proprietarului său. De exemplu, suprafețele active ale scaunelor răspund poziției pasagerului în timpul condusului, oferind în mod automat mai mult sprijin, atunci când este necesar.

În plus, funcții biometrice sunt încorporate în ecranul Bentley EXP 100 GT, pentru a urmări mișcările ochilor și ale capului șoferului, chiar și tensiunea arterială. Noul model reprezintă viitorul confortului personalizat și depășește cu mult orice experiență pe care o avem acum într-o mașină modernă.

Un viitor inteligent pentru Grand Touring

Îmbunătățirea experienței pasagerilor în timpul călătoriei lor extraordinare cu Bentley EXP 100 GT cade în sarcina Bentley Personal Assistant AI. Acest sistem avansat, inteligent, definește Grand Tourer-ul viitorului, oferind pasagerilor o experiență extrem de personalizată, bazată pe cinci moduri distincte, cu caracteristici specifice: Enhance, Cocoon, Capture, Re-Live și Customise. Interacțiunea cu AI se face prin gesturi de mână făcute în interfețele din cristal de Cumbria din față sau din spate, acestea interpretând intuitiv comenzile.

Enhance colectează elemente din mediul exterior, cum ar fi lumină, sunet, miros și calitatea aerului, oferind o senzație holistică și sentimentul că te afli într-o limuzină deschisă, sub un baldachin de sticlă.

Cocoon creează un spațiu de protecție, inclusiv prin purificarea aerului și prin faptul că suprafețele vitrate devin opace, pentru un plus de intimitate; în timp ce Capture înregistrează experiențe atât din interiorul cât și din exteriorul mașinii, care devin parte din istoria unică a mașinii.

Re-Live trece în revistă călătoriile dvs. cu acest neobișnuit Grand Tourer, în timp ce Customise combină elemente din toate modurile, în funcție de cum sunt acestea selectate individual de către șofer sau pasager.

Inovația durabilă - Viitorul Bentley

Bentley consideră că abordarea sa în domeniul inovării este marcată de echilibru: protecția mediului și a sinelui ar trebui să se afle în prim plan, în timp ce inovația relevantă și intuitivă rămâne, în esență, strâns legată de sustenabilitate.

Modelul Bentley EXP 100 GT oferă o funcție de purificare a aerului și un control al sunetului care promovează auto-îngrijirea și starea de bine la volan. Acestea creează un mediu care contribuie la ameliorarea sănătății pasagerilor, promovând o stare de ”mindfulness”.

De exemplu, modul Capture pe Bentley Personal Assistant aduce mediul exterior în habitaclu, creând o experiență de conducere în aer liber fără a fi nevoie să înlături plafonul. De asemenea, protejează pasagerii – prin blocarea și filtrarea aerului poluat din orașe.

Bentley EXP 100 GT are prize de aer pasive și active în grila frontală, răcind transmisia și bateriile care alimentează motoarele electrice puternice ale mașinii. Aerul nedorit este canalizat din spate, pentru a ajuta la aerodinamică.

Sistemul de purificare a aerului este amplasat în portbagaj, pentru a curăța aerul chiar înainte de a fi introdus în cabină. Sistemul include orificii de aerisire mobile în spațiul pasagerilor din spate și fante fixe pe panoul pasagerului din față. Gurile de ventilație se mișcă, dând impresia că mașina respiră și este în viață. Între timp, nivelul de CO2 din cabină e monitorizat constant, pentru a păstra calitatea aerului.

Pe lângă captarea aromelor exterioare, Bentley a dezvoltat un parfum unic pentru modelul Bentley EXP 100 GT. Creat în colaborare cu casa de parfumuri etică 12.29, acesta se bazează pe bogata istorie Bentley și încorporează arome de lemn de santal și mușchi proaspăt.

Bentley EXP 100 GT pune, de asemenea, pasagerilor la îndemână controlul modului în care se deconectează și reflectă, sporindu-le atenția, permițându-le să trăiască în prezent. Pe măsură ce timpul pe care îl petrecem în fața ecranelor crește tot mai mult, aceste experiențe deconectate și relaxante capătă tot mai mult statutul de lux.

Întrerupătoarele rotative fabricate din cupru și aluminiu adaugă tactilitate într-o lume digitală.

Afișajele din mașină sporesc experiența de Grand Tour folosind realitatea augmentată sau pot oferi un spațiu de relaxare, după caz. Toate afișajele utilizează o interfață simplă și intuitivă, care include ecrane transparente OLED în portiere, sticlă care devine opacă la comandă și un ecran de divertisment, frontal, pentru proiectare filmelor, a înregistrărilor video și a altor materiale, atunci când modelul Bentley EXP 100 GT este în modul de condus autonom.

 

O diferență semnificativă pentru inovarea durabilă

Bentley a colaborat cu experți selectați cu atenție pentru a aduce materiale excepționale în modelul Bentley EXP 100 GT. Toate utilizează tehnici durabile și inovatoare, pentru clienții care sunt conștienți de mediul înconjurător și etici în alegerea mărcilor lor preferate.

Printre acestea se numără remarcabilul lemn infuzat de râu, un lemn colectat sustenabil, provenit de la arbori căzuți natural, care a fost conservat timp de 5.000 de ani în turbării, lacuri și râuri. Caracteristicile esenței Riverwood din cabină au fost obținute prin Proiectul Fenland Black Oak, o organizație britanică înființată pentru a păstra acest material pentru generațiile viitoare.

Hand and Lock este compania de broderie din Londra, care folosește tehnici rafinate, tradiționale care datează din 1767 și se regăsesc pe uniformele regale și militare. Tehnicile lor sunt folosite în primul rând pe panourile din portierele Bentley EXP 100 GT, creând o integrare perfectă între diferite materiale și un model frumos de broderie contemporană.

Bridge of Weir Leather din Scoția lucrează cu piei special prelucrate pentru Bentley, pentru a obține o textură moale, naturală, îmbunătățită. Cu finisajul Super Natural, aceasta va fi punctul de referință al Bentley pentru viitoarele materiale alternative de lux.

În cele din urmă, într-o colaborare exclusivă, Bentley a folosit subprodusele vinicole pentru a crea viitorul materialelor ecologice de lux, creând un material pentru scaune de tip piele, dar care este 100% ecologic.

Performanță și tehnologie - Reinventarea modelelor Grand Tour

Bentley EXP 100 GT este un pas extraordinar pe drumul către un viitor fără emisii de carbon.

Sustenbil și inteligent, un sistem de propulsie electric cu baterii, cu o gestionare inteligentă a energiei și a sarcinii, va permite modelului Bentley EXP 100 GT să fie la fel de puternic și electrizant ca predecesorii săi  dotați cu motoare convenționale.

Tracțiunea de nouă generație va permite un control maxim prin vectorizarea cuplului, aplicând o putere crescută cu 50% și având o masă mai mică cu 35% pentru un comportament mai eficient în viraje. Sistemul de baterii va alimenta patru motoare care permit demarajul de la 0-100 km (0-60 mph) în mai puțin de 2,5 secunde, o viteză maximă de 300 km / h și un cuplu maxim de 1500 Nm.

Viitoarea tehnologie a bateriei va oferi de cinci ori intensitatea de energie convențională, iar încărcarea automobilului Bentley EXP 100 GT la 80% din capacitate va dura doar 15 minute. Încărcarea este asigurată automat de Asistentul Personal Bentley. Greutatea va rămâne la o remarcabilă valoare de 1.900 kg, iar autonomia posibilă va fi de 700 km (435 mile).

Pentru a celebra plăcerea condusului, Bentley EXP 100 GT este doar opțional autonomă. Ea va gestiona experiența de conducere în funcție de mediul extern și de confortul pasagerilor. Pentru asta, modelul ar putea include o opțiune de maximizare a experienței de condus pe drumurile montane sau una care va elibera pasagerii de stressul condusului prin oraș.

Asistentul Personal Bentley poate îmbogăți experiențele personale de conducere, oferind informații cu privire la punctele de interes de-a lungul unui traseu, sugestii de călătorie sau experiențe de lux disponibile în apropiere.

Esențială pentru toate aceasta este o serie de caracteristici concentrate pe starea de bine și confortul pasagerilor. Acestea includ roți Active Aero, care se adaptează dinamic pentru a oferi eficiență sau performanță maximă; anvelope inteligente Pirelli, care își adaptează suprafața de contact în funcție de condițiile meteorologice sau la cererea șoferului; Scaun biometric adaptabil, care se adaptează la modul șofer sau se răsucește spre spate, cu volanul retras, în mod autonom.

Utilizarea inteligenței artificiale la Asistentul Personal Bentley, combinată cu expertiza tehnică a modelului Bentley EXP 100 GT, redefinește viitorul Grand Touring. IA se manifestă în cabină ca o lumină "senzorială" și este controlată prin gesturi și atingere.

Un exemplu de control prin gesturi poate fi demonstrat de către un copil care privește din cabina Bentley EXP 100 GT la nori, apoi ”atrage” exteriorul în interiorul vehiculului printr-un gest, primind explicații despre ceea ce vede. IA creează astfel o experiență de învățare semnificativă, care poate fi de asemenea împărtășită.

IA este controlată printr-o piesă centrală, realizată din cristal de Cumbria, care funcționază ca un centru de control, pe trei nivele. Cristalul de Cumbria este ultimul cristal complet produs și tăiat manual în Anglia.

Un sistem de depozitare situat în centrul Bentley EXP 100 GT oferă articole și servicii de lux. Principalele caracteristici sunt un decantor de apă purificată și pahare de cristal; un sistem de livrare prin care se poate aduce obiecte dintr-o zonă de depozitare de sub capotă direct în habitaclu; și World Class Services, prin care proprietarul sau pasagerii pot primi articole solicitate de IA-ul mașinii și livrate de la partenerii de servicii de lux.

Sărbătorile Centenarului

10 iulie 2019 marchează 100 de ani de Bentley - o piatră de hotar extraordinară, atinsă doar de câteva companii. De-a lungul anului, au loc o serie de evenimente aniversare speciale în întreaga lume. Acestea demonstrează evoluția Bentley în ultimii 100 de ani, evidențiind succesul său global de azi și viitorul interesant al inovației.
Citeşte mai multe despre: Bentley

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza