Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bentley prezintă Bentayga V8

1550 afisari
De la introducerea sa pe piață, Bentley Bentayga a definit un nou segment și a stabilit noi standarde în clasa SUV-urilor de lux, oferindu-le clienților o experiență memorabilă pe șosea, indiferent de tipul de teren sau de condițiile meteo. Modelul multipremiat al mărcii din Crewe este, acum, disponibil în cea mai sportivă versiune a sa.
Sub capota celui mai recent model Bentley stă motorul V8 bi-turbo, de 4.0 litri, de generație nouă, care îmbină puterea extraordinară cu o eficiență impresionantă. Adăugarea unui sunet caracteristic motorului V8, a gurilor duble de evacuare elegante și a frânelor carbon-ceramice, disponibile opțional, contribuie la caracterul vădit sportiv al SUV-ului de lux.

Poziționat în centrul gamei Bentayga, noul model V8 îmbină performanțele impresionante și luxul cu abilitățile sportive remarcabile și caracterul practic. Conduita SUV-ului poate fi personalizată în întregime, la cererea conducătorului auto, prin intermediul sistemului Drive Dynamics, aceasta variind de la rafinamentul tipic unei limuzine, până la precizia unei sportive.

În interior, clienții vor recunoaște abordarea unică Bentley pentru detaliile artizanale de lux și mixul familiar de tehnologii avansate și de materiale elegante, finisate manual. Noutățile de design includ un volan cu inserții din lemn și piele naturală și un finisaj interior din fibră de carbon, high-gloss.

Performanțe de top, eficiență impresionantă

Inima noului Bentayga este un motor V8, de 4,0 litri, cu 32 de valve și două turbocompresoare secvențiale cu volută dublă, amplasate în interiorul configurației "V" a motorului.

Sistemul de propulsie dezvoltă 550 CP un cuplu maxim de 770 Nm, făcând posibilă o viteză maximă de 290 km/h și sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde.

Performanțele de vârf ale Bentayga V8 sunt completate de o autonomie de 746 km, cu emisii CO2 de 260 g/km. Această eficiență sporită (11,4 l/100 km mixt) se datorează, parțial, capacității motorului de a dezactiva patru din cei opt cilindri în anumite condiții, fără a compromite experiența la condus. Schimbarea are loc în numai 20 de milisecunde, fiind imperceptibilă pentru conducătorul auto și pasageri.

Tehnologia Stop-Start, care poate fi activată la viteze foarte mici, contribuie, de asemenea, la emisiile reduse.



Design exterior atractiv

Designul exterior al noului Bentayga V8 reflectă poziția modelului ca cea mai sportivă versiune în cadrul familiei Bentayga.

Silueta este definită de liniile masculine și sculpturale unice tipice SUV-ului britanic, având o alură atletică și o prezență inconfundabilă pe șosea. De la cele patru faruri LED, rotunde, până la grila matrix de mari dimensiuni, noul Bentayga V8 emană din plin ADN-ul de design Bentley, în timp ce formele robuste ale caroseriei și garda înaltă la sol anticipează abilitățile de off-road ale SUV-ului de lux.

Pentru prima dată, frânele carbon-ceramice sunt disponibile, opțional, pentru Bentayga. Sistemul de frânare este cel mai mare și cel mai puternic montat vreodată pe un Bentley și include cel mai mare sistem de frânare față disponibil pe mașinile de serie.

De asemenea, pe Bentayga V8 au fost introduse etriere roșii sport pentru frânele standard față și spate. Etrierele sunt acoperite cu o vopsea specială Tornado red, rezistentă la temperaturi înalte, semnalând intenția dinamică a acestui Bentayga construit pentru performanțe remarcabile.

În ceea ce privește jantele, clienții pot alege dintr-o gamă de 11 opțiuni, inclusiv un nou model cu cinci spițe și diagonală de 22 inci, cu finisaj negru lucios.

Interior de lux, cu detalii artizanale

Modelul Bentayga V8 continuă tradiția Bentley de design în cele mai mici și mai complexe detalii lucrate manual, cu o precizie fină, folosind materiale naturale. Clienții își pot alege tipul de cusătură manuală, care evidențiază liniile de design al scaunelor și panourilor ușilor. De asemenea, ei pot opta pentru una dintre configurațiile de patru, cinci sau șapte locuri ale Bentayga, pentru versatilitate maximă.

Bentayga V8 oferă trei noi posibilități inovatoare de configurare a interiorului: un finisaj din fibră de carbon high-gloss, înlocuind suprafețele tradiționale de furnir, un volan cu inserții din lemn și piele și o nouă nuanță de piele naturală, Cricket Ball.

Pentru prima dată, Bentley oferă un finisaj din fibră de carbon high-gloss pentru clienții care își doresc un design contemporan. În mod tradițional, cei care doreau să înlocuiască furnirul de pe panouri, consola centrală și uși puteau alege pentru Bentley-ul lor o suprafață mată din fibră de carbon.

O altă premieră – volanul cu inserții din lemn și piele poate fi inclus în dotarea modelului Bentayga V8. În mod unic, noul volan cu trei spițe (disponibil în șapte finisaje diferite de furnir) are o bază din lemn masiv, menținând astfel autenticitatea caracteristicilor interioare oferite de Bentley. Pielea naturală în nuanța Cricket Ball își face debutul pe Bentayga V8. Noua culoare vibrantă este inspirată de culoarea tradițională a mingilor de cricket și se integrează perfect în paleta de 15 culori interioare și cinci combinații cromatice oferite de Bentley.

Performanță Bentley fără efort, fără restricții de vreme sau de teren

Modelul Bentayga V8 este disponibil cu Bentley Dynamic Ride – prima tehnologie de control antiruliu activat electric din lume, care utilizează un sistem 48V. Acest sistem contracarează instantaneu forțele laterale la înclinare în viraje și asigură contactul maxim al anvelopei cu terenul, pentru a oferi stabilitate maximă, confort și o manevrare excepțională.

Bentayga oferă cea mai largă gamă de setări de condus pentru șosea și teren accidentat, prin intermediul modului Drive Dynamics și al opțiunii All-Terrain. Sunt disponibile opt moduri (patru pentru șosea și patru off-road), permițând conducătorilor auto, prin rotirea simplă a unui cadran, să selecteze configurația ideală pentru orice suprafață sau condiții de drum.

Opțiunea All-Terrain permite clientului să selecteze setările corespunzătoare pentru o gamă largă de suprafețe de teren, inclusiv zapadă, iarbă, praf, pietriș, noroi sau dune de nisip. În același timp, panoul de bord afișează informații despre gradul de înclinare, unghiul de direcție, punctele cardinale și altitudine. 

Caracteristici inovatoare și tehnologii avansate

O suită de sisteme de asistență de ultimă generație și caracteristici de infotainment, menite să sporească siguranța, confortul și plăcerea la volan fac din Bentayga V8 un SUV de lux inovator, avansat și conectat.

Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC), incluzând funcții precum Stop & Go, Predictive ACC și Traffic Assist, permite șoferului să mențină o distanță prestabilită față de vehiculul din față. Predictive ACC utilizează datele de navigație, senzorii și camerele pentru a prezice următoarele viraje, ieșirile din oraș și modificările limitelor de viteză și poate adapta viteza mașinii în consecință, îmbunătățind atât confortul, cât și economia de combustibil.

Sistemul de infotainment, cu ecran tactil de 8", al Bentayga reprezintă vârful tehnologiei de navigație, cu un hard disk de 60 GB și o gamă de până la 30 de limbi străine. Pasagerii din spate beneficiază de introducerea tabletei Bentley Entertainment – un dispozitiv detașabil Android de 10.2", cu 4G, WiFi și Bluetooth pentru conectivitate ușoară, de mare viteză, la bord.

Clienții pot alege între trei sisteme de sunet diferite pentru Bentayga V8: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio și Naim pentru Bentley Premium Audio. Acesta din urmă este cel mai puternic sistem din segment, cu 1.950 de wați, o rețea de 18 difuzoare și super-tweetere, pentru o redare de neegalat a celor mai înalte frecvențe audio.
Citeşte mai multe despre: Bentley

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza