Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bentley Bentayga înregistrează un nou record la Pikes Peak

1379 afisari
Bentley Bentayga a dat din nou dovadă de performanțe remarcabile, înregistrând recordul absolut pentru un SUV de serie la Pikes Peak International Hill Climb, din Colorado, SUA. Pilotat de dublul campion Rhys Millen (Noua Zeelandă), Bentayga a finalizat traseul de aproape 20 km în doar 10 minute, 49 de secunde și 9 sutimi - cu aproape două minute mai puțin față de recordul anterior, cu o viteză medie de 107 km/h.

Urcând aproape 1,52 km, prin 156 de curbe, Bentayga și-a folosit combinația unică dintre motorul W12, de 900 Nm și 600 CP, suspensia pneumatică adaptivă, controlul antiruliu activ electric, de 48V, și frânele carbon ceramice, pentru a stabili un nou record la categoria SUV.

”Această reușită demonstrează abilitățile dinamice remarcabile ale SUV-ului Bentayga, fiind încă o dovadă că Bentley Motors este singura companie de automobile din lume care poate combina luxul la superlativ cu performanțe uimitoare”, a spus Chris Craft, Membru al Consiliului Executiv, Responsabil de Vânzări și Marketing, în cadrul Bentley Motors. ”Felicitări tuturor celor de la Bentley Motorsport, lui Rhys Millen și echipei sale.”

”Ce mașină incredibilă! Să iei un SUV de lux cu minime modificări și să finalizezi această cursă în mai puțin de 11 minute reprezintă dovada supremă pentru performanțele și nivelul tehnologic al Bentley Bentayga. A fost o cursă grozavă – mașina a fost extrem de stabilă și mi-a dat încrederea de care aveam nevoie pentru a merge înainte. Sunt onorat să fi obținut acest record la categoria SUV pentru Bentley și pentru toți cei implicați în acest proiect.”

Versiunea de competiție a SUV-ului Bentayga a suferit doar câteva modificări minore față de versiunea standard, astfel încât să îndeplinească regulile de concurs. Scaunele din față au fost înlocuite cu scaune de curse, în timp ce scaunele din spate au fost înlăturate complet. De asemenea, au mai fost instalate o cușcă de protecție și un sistem de stingere a incendiilor. Anvelopele au fost selectate din gama Pirelli și omologate DOT, iar sistemul de evacuare sport montat este Akrapovic, cu specificații de serie. În rest, exemplarul câștigător la Pikes Peak este un Bentayga standard, cu finisaj Radium Satin, cu accente negre cromate și kit de caroserie din fibră de carbon, incluse în echiparea Black Specification.

O nouă ediție limitată Bentayga marchează recordul de la Pikes Peak

Pentru a sărbători recordul înregistrat de Bentayga, Bentley Motors a anunțat o nouă ediție specială a SUV-ului de lux, limitată la doar zece unități. Produs și lucrat manual de Mulliner – divizia proprie de personalizare a Bentley Motors – Pikes Peak Bentayga este un omagiu adus performanțelor obținute de Bentayga W12 pe munte.

Pikes Peak Bentayga prezintă câteva caracteristici distincte. Exteriorul este finisat fie cu vopsea Deep Beluga Black, fie în vibrantul Radium, SUV-ul fiind echipat cu jante de 22 de inchi, în două nuanțe, cu accente Beluga și Radium. Și echiparea Black Specification este inclusă, toate elementele cromate de la exterior fiind înlocuite cu elemente negre lucioase. Pachetul include și spoilere, praguri laterale și difuzor din fibră de carbon. Un motiv grafic subtil cu Vârful Pikes ornează aripile față.

La interior, o schemă de culori marca Mulliner îmbină accente Key Lime cu piele Beluga și cu inserții de Alcantara pe scaune și uși. Volanul și schimbătorul de viteze sunt, de asemenea, îmbrăcate în Alcantara. Logo-ul Pikes Peak de pe panourile din fibră de carbon și pragurile inscripționate Pikes Peak, numerotate, completează interiorul.

Sub caroserie, modelul în ediție limitată este dotat cu același motor și șasiu ca modelul Bentayga câștigător la cursa de pe Vârful Pikes. Binecunoscutul motor W12 bi-turbo, de 6 litri, care generează 600 CP și 900 Nm, e cuplat printr-o transmisie automată ZF, cu opt trepte, la sistemul de tracțiune integrală permanentă. Suspensia pneumatică adaptivă și primul control antiruliu activ electric, de 48V, din lume (Bentley Dynamic Ride) asigură echilibrul perfect între confortul sporit în timpul călătoriei și controlul optim al caroseriei. Sistemul de evacuare sport și pachetul Touring Specification completează dotările Pikes Peak Bentayga.

Pikes Peak Bentayga va putea fi comandat începând cu luna august, de către clienții din SUA și Europa.

Citeşte mai multe despre: Bentley

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza