Links Sitemap Business Linker Sitemap

Automobili Lamborghini continuă să crească: tendință ascendentă în T1 2023

412 afisari
Performanța Automobili Lamborghini continuă, compania înregistrând din nou rezultate record în primul trimestru din 2023, în creștere pe toate planurile față de 2022. Într-un an deosebit de intens pentru compania din Sant'Agata Bolognese, cu sărbătorirea celei de-a 60-a aniversări și lansarea primului său hibrid, noul Lamborghini Revuelto, aceste cifre confirmă forța strategiei companiei și a implementării acesteia.
Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini, a comentat: "Anul 2023 va rămâne în istoria Lamborghini ca o perioadă de referință în istoria noastră, iar începerea anului aniversar cu aceste cifre nu poate decât să ne facă mândri. Aceste rezultate ne vor permite să abordăm provocările viitoare cu un entuziasm sporit.

Printre acestea se numără începerea celei de-a doua etape a programului "Direzione Cor Tauri", cel mai important plan de investiții din istoria companiei, care va ajuta Lamborghini să crească și să se dezvolte și mai mult."
Primul trimestru al anului 2023 s-a încheiat cu cea mai bună performanță înregistrată vreodată în ceea ce privește veniturile și profitabilitatea. Cifra de afaceri a atins 728 de milioane de euro, în creștere cu 22,8% față de aceeași perioadă a anului 2022. Venitul operațional a înregistrat, de asemenea, un rezultat record, trecând de la 178 la 260 de milioane de euro în primele trei luni ale anului și o rentabilitate corespunzătoare de 35,7%. Cifre foarte puternice care se adaugă la o listă de comenzi care acoperă, aproape în întregime, producția din 2024.



Paolo Poma, Managing Director și CFO al Automobili Lamborghini, a adăugat: "Primul trimestru al anului 2023 s-a încheiat cu rezultate record. Cifrele sunt o confirmare a drumului parcurs în ultimii ani, care a făcut ca Lamborghini să devină un punct de referință pe piața de lux. Forța portofoliului nostru de comenzi, împreună cu reacțiile excelente ale pieței în urma prezentării modelului Revuelto, oferă o bază solidă pe care continuăm să ne construim creșterea."
Printre cifrele pozitive se numără, desigur, și cele legate de livrările de mașini. În primele trei luni ale anului 2023, Lamborghini a livrat 2.623 de mașini - cel mai bun rezultat înregistrat vreodată -, cu 84 peste cele 2.539 din primul trimestru al anului trecut. Urus continuă să fie cel mai vândut model, cu 1.599 de unități, urmat de Huracán, vândut până la finalul producției și Aventador, pentru care Lamborghini a încheiat producția în 2022. Cifre care se adaugă la cele privind noul Revuelto plug-in hybrid, pentru care există o listă de comenzi care confirmă succesul mașinii după prezentarea sa în luna martie.

Startul puternic din 2023 coincide cu oportunități importante pentru companie. Anul celei de-a 60-a aniversări a inclus până acum prezentarea Lamborghini Revuelto, primul plug-in hybrid din istoria companiei din Sant'Agata Bolognese. Acesta reprezintă primul pas spre hibridizarea întregii game de modele, care va fi finalizată până la sfârșitul anului 2024.
Citeşte mai multe despre: Lamborghini

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza