Links Sitemap Business Linker Sitemap

Real estate

Mega Mall înregistrează circa 1,8 milioane de vizitatori lunar

Mega Mall, proiect al grupului de investiții NEPI, se dovedește a fi un real succes printre proiectele de retail din România, încă de la inaugurarea sa în luna mai a anului trecut, când un număr foarte mare de vizitatori au luat cu asalt centrul comercial.

Livrările de spații de birouri sunt estimate să atingă un nivel record în 2016

Stocul modern de spații de birouri din București a depășit la sfârșitul anului 2015 pragul de 2,250,000 mp, potrivit DTZ Echinox, compania precizând că în comparație cu 2014, stocul a crescut cu 4%. În total au fost livrate 7 clădiri de birouri, având o suprafață închiriabilă de 85,000 mp. Livrările de spații noi în 2015 au fost la cel mai scăzut nivel din ultimii 3 ani. Cererea pentru spații moderne de birouri a fost de 180,000 mp și a fost împărțită între cerere nouă (63%) și relocări în interiorul stocului modern (37%).

NEPI inaugurează proiectul Aviatorilor 8 în vara acestui an

Aviatorilor 8, proiectul imobiliar situat în inima Bucureștiului, în Piața Victoriei, în imediata apropiere a Guvernului, la intersecția Blvd. Kiseleff cu Str. Paris, va fi finalizat anul acesta în trimestrul 3, anunță New Europe Property Investments plc. (NEPI).

iQuest va ocupa 1.600 mp în Coresi Business Park Brașov

iQuest, companie globală ce furnizează soluții și servicii complete de IT, a închiriat 1.650 mp în L1, prima clădire a celei de-a doua faze a Coresi Business Park, ce totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A și vizează să ajungă la 100.000 mp în următorii ani.

RE/MAX a intermediat tranzacţii în valoare de 19 milioane de euro în 2015

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment,

Portland Trust susține că noul ansamblu Oregon Park a fost proiectat să consume cu 40% mai puțină energie

Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România în domeniul clădirilor de birouri verzi, Portland Trust, construiește un nou ansamblu de birouri care aplică tehnologii de ultimă generație: Oregon Park.

IMMOFINANZ vinde portofoliul logistic către Blackstone

IMMOFINANZ a semnat un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului său portofoliu logistic. Tranzacția include toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion metri pătrați, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1).

IMMOFINANZ închiriază o treime din prima etapă a LOG.IQ București

Investitorul imobiliar IMMOFINANZ anunță contracte de pre-închiriere în LOG.IQ București, cel mai nou proiect logistic al companiei, situat în Mogoșoaia. Astfel, Dynamic Parcel Distribution a închiriat aproximativ 4.800 metri pătrați, în timp ce ALKA Group a semnat un contract pentru aproape 3.200 metri pătrați în proiectul logistic, iar Mediapost Hit Mail a închiriat aproximativ 3.500 metri pătrați.

Au inceput lucrarile la primul ansamblu rezidential cu energie verde

Cartierul Solar este primul ansamblu rezidential din Romania dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde, regenerabila si nepoluanta. Cu o investitie totala de 45 milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 si va include peste 1.000 de apartamente si 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor.

RE/MAX mizeaza pe revenirea treptata a pietei imobiliare

Potrivit RE/MAX România prima jumătate a acestui an a adus un suflu proaspăt pe piața imobiliară din România, observându-se o revenire a vânzărilor de imobile aflate încă în faza de proiect. "Una dintre tendințele perioadei de boom imobiliar din 2006 - 2008 revine pe piaţa locală imobiliară. Chiar dacă acum cumpărătorii au alte criterii la achiziţia unei locuinţe, tot mai mulţi aleg să achiziționeze un imobil încă din faza incipientă, când acesta există doar la nivel de planșetă

DTZ Echinox apreciaza ca dezvoltatorii s-au concentrat pe deschideri de centre comerciale in S1

DTZ Echinox a anuntat ca stocul spatiilor moderne de retail din Romania a depasit trei milioane mp la finalul lunii iunie 2015, centrele comerciale reprezentand 60% din stoc, parcurile de retail 25%, iar diferenta de 15% fiind reprezentata de galerii comerciale.

DTZ Echinox mizeaza pe scaderea ratei generale de neocupare a spatiilor de birouri

Stocul modern de spatii de birouri din Bucuresti a crescut cu 2.5% in prima jumatate a anului, potrivit compsaniei DTZ Echinox. Astfel, la sfarsitul lunii iunie, spatiile de clasa A si B depasesc 2,21 milioane mp. In total au fost livrate trei cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de 54.000 mp: City Offices, Auchan Tricodava si Green Court, cladirea B.

IMMOFINANZ Group demarează construcția primei etape din LOG.IQ București

Dezvoltatorul imobiliar IMMOFINANZ Group a demarat lucrările de construcție la proiectul logistic LOG.IQ București, care va cuprinde o suprafață închiriabilă totală de 140.000 metri pătrați.

DTZ Echinox a asistat QUALITANCE in procesul de extindere in Opera Center

DTZ Echinox a asistat QUALITANCE in procesul de extindere a spatiului de birouri in Opera Center. Noul spatiu, in suprafata de 600 mp, se afla la etajul 7 al cladirii Opera Center I si se adauga spatiului de 550 mp pe care compania l-a inchiriat in Opera Center II incepand cu luna mai 2014. Odata cu aceasta consolidare, QUALITANCE a extins si durata contractuala initiala pana in anul 2023.

RE/MAX estimează creşterea pieţei imobiliare cu 5% în acest an

Piaţa imobiliară din România va înregistra în acest an o creştere uşoară, după ce în 2014 s-a simţit deja un reviriment, potrivit analizelor RE/MAX.

DTZ Echinox estimează creșterea cererii de spații comerciale în 2015

Anul 2014 a marcat un trend pozitiv în zona de retail, datele Eurostat care plasează România între fruntașele Europei, atât pentru partea de consum în zona food, cât și non-food, fiind confirmate și de dinamica din centrele comerciale, potrivit DTZ Echinox.

Consorțiul TPG și PAG a încheiat achiziția companiei Cassidy Turley

Compania DTZ anunță fuziunea Cassidy Turley - DTZ care operează de acum înainte ca o singura firmă globală după finalizarea achiziției Cassidy Turley de către consorțiul privat de investiții TPG Capital, PAG Asia Capital și Fondul de pensii al cadrelor didactice din Ontario. Consorțiul a achiziționat DTZ în noiembrie 2014.

Kuehne + Nagel lanseaza proiectul de constructie a unei unitati de depozitare in Singapore

Kuehne + Nagel lanseaza proiectul de constructie a unui centru logistic build-to-suit (BTS) in vestul orasului Singapore. In prezenta lui Karl Gernandt, Presedinte al Kuehne + Nagel International AG, o ceremonie grandioasa a fost tinuta pentru a marca cea mai recenta aditionare la reteaua globala a furnizorului de servicii logistice.

Companiile de IT&C continuă să domine piața spațiilor de birouri

Prima jumătate a anului a fost marcată de o revenire a interesului chiriașilor pentru noi spații de birouri, generând un total take-up de 128.500 m2, din care net take-up-ul a fost de aproximativ 55.000 m2, o creștere de 40% comparativ cu perioada similară în 2013, potrivit raportului de piață publicat de Colliers International România.

Nuclearelectrica a demarat miercuri procedura de selectare a investitorilor care vor deține pachetul majoritar din societatea de proiect pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit unui comunicat al companiei.