Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit s-a implicat cu succes în Oferta Publica Initiala a Hidroelectrica

232 afisari
UniCredit a acționat cu succes, în calitate de Deținător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica la Bursa de Valori București, în valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Ofertă Publică Inițială (IPO) din România până în prezent și una din cele mai mari din Europa în 2023.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie hidroelectrică din România și printre cei mai mari jucători producători de energie verde din Europa, având în portofoliu și surse de producție de energie eoliană. Compania generează energie electrică 100% verde, cu amprentă de carbon aproape zero, fiind platforma de generare numărul 1 în România, cu un rol critic în furnizarea de energie și tranziția energetică.

IPO Hidroelectrica reprezintă o tranzacție de referință, fiind cea mai mare privatizare din ultimii 10 ani în țările din zona Europei Centrale și de Est, compania fiind evaluată la peste 54,3 miliarde de lei.

“Participând la această tranzacție, grupul UniCredit și-a reconfirmat expertiza sa valoroasă în sectorul European al Piețelor de Capital și al energiei regenerabile, un sector important pentru țările în care e prezent, fiind recunoscut ca un partener responsabil pentru clienții săi cu aspirații către Piața de Capital.” a spus Raluca Popescu, Vicepresedinte executiv Corporate in UniCredit Bank.

Cu o subscriere de 476% pe tranşa de retail şi cu o tranşă acoperită integral de investitorii instituţionali încă din primele zile, listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti a depașit toate așteptările, fiind un real succes.  Hidroelectrica a intrat miercuri, 12 iulie 2023 la tranzacționare la BVB.
Citeşte mai multe despre: Hidroelectrica, UniCredit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza