Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit Bank intensifică finanţările destinate beneficiarilor de subvenţii APIA

1764 afisari
UniCredit Bank a semnat convenţiile cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondurile de Garantare oferind, în baza acestora, finanţări pentru fermieri în vederea efectuării lucrărilor agricole.
Categoriile de beneficiari pentru care UniCredit Bank SA acordă finanţare aferentă subvenţiilor campaniei 2017-2018 sunt persoanele juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol, potrivit legislaţiei în vigoare.  Dobânda maximală a facilităţilor este ROBOR 6M + 2%, istoricul de încasare a subvenţiilor şi cererea unică de plată depusă la APIA reprezentând documente de analiză în vederea obţinerii creditării specifice. În plus, UniCredit Bank oferă beneficiarilor de subvenţii APIA care au cont curent la bancă posibilitatea deschiderii unui cont special destinat încasării subvenţiilor, fără costuri suplimentare, cont nepurtător de dobânzi şi comisioane.

“UniCredit Bank îşi reafirmă prioritatea pentru activitatea de sprijinire a beneficiarilor din sectorul agricol, pe care îi îndemnăm să se adreseze cât mai curând posibil reprezentanţilor băncii pentru a începe analiza în vederea accesării finanţărilor APIA. Ne reafirmăm obiectivul de a le face clienţilor viaţa uşoară, prin servicii de consiliere de înaltă calitate, o paletă de produse adaptată nevoilor lor şi un proces simplificat de analiză şi aprobare”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank. 

Valoarea finanţării acordate este de maxim 80% din următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA:

·         Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), valoare estimată 96 euro/hectar;

·         Plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole), cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 48 euro/hectar pentru restul de 25 de hectare;

·         Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (“Plata pentru înverzire”), cu o valoare estimată de 57 euro/ hectar;

·         Măsura 13 - Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrangeri semnificative. Astfel, pentru clienţii care doresc graţie la dobândă (respectiv să plătească dobânda la încasarea sumelor de la APIA), valoarea finanţată va fi de maxim 70% din subvenţia de încasat.

În vederea accesului cât mai facil la credite, UniCredit Bank îndeamnă beneficiarii de subvenţii APIA să se adreseze reprezentanţilor băncii în vederea începerii analizei cât mai curând posibil. Ulterior aprobării facilităţilor, utilizările din plafoanele aprobate sunt permise în baza adeverinţelor emise de către APIA în care apare contul deschis la UniCredit Bank.

Citeşte mai multe despre: UniCredit Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza