Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit și UEWC semnează prima declarație comună a sectorului bancar european cu privire la echilibrul dintre muncă și viață

1681 afisari
Într-un demers în premieră pentru sectorul bancar european, UniCredit și Consiliul European al Muncii din UniCredit (UniCredit European Works Council - UEWC) au semnat o declarație comună privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată, angajându-se să îmbunătățească dialogul social în cadrul UniCredit la nivel european.

Declarația comună cu privire la echilibrul dintre viața profesională și cea privată, semnată de către CEO-ul UniCredit, Jean Pierre Mustier, și președintele UEWC, Francesco Colasuonno, răspunde tendințelor recente din mediul socio-economic, unde factori importanți, precum inovaţia tehnologică, impun definirea unor noi modalităţi de lucru. 

Declarația comună promovează un set de acțiuni concrete menite să sprijine echilibrul dintre viața profesională și cea personală în activităţile UniCredit. Sunt implementate noi tehnologii pentru a utiliza cât mai bine resursele oamenilor, atât în ceea ce privește competențele lor, cât și timpul, respectându-le în același timp viața privată.

Documentul reclamă o abordare generală în stabilirea standardelor țintă în toate entitățile UniCredit și în toate țările în care este prezent Grupul, cu focus în cinci zone principale:

Digitalizare: gestionarea evoluţiilor digitale prin utilizarea corectă a tehnologiei în spiritul respectului deplin pentru oameni, evitând orice fel de intruziune în viața privată și în timpul pentru odihnă;

Flexibilitatea în privinţa spațiului și a timpului: încurajarea unei abordări bazate pe flexibilitatea timpului și a spațiului, acolo unde este posibil;

Managementul timpului la lucru: adoptarea de măsuri pentru maximizarea calității și eficienței timpului pe parcursul programului de lucru;

Stare de bine: promovarea adoptării de măsuri pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor;

Schimbări culturale: acțiuni și comportamente inspiraţionale pentru a sprijini schimbarea spre o cultură corporativă bazată în mod eficient pe "echilibrul muncă-viață" și "incluziune" 

Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit: "La UniCredit, credem în importanța respectului. Atât interesele personale, cât și cele profesionale, trebuie să se afle în centrul tuturor lucrurilor pe care le facem. Acest lucru ne va ajuta să creăm o cultură care sporeşte valoarea pe care fiecare dintre noi o poate aduce. În acest sens, managerii trebuie să conducă prin propriul exemplu".

Francesco Colasuonno, președintele UEWC, a declarat: "Suntem mulțumiți de realizarea acestei declarații comune, care este foarte inovatoare din punct de vedere al formei și al substanței. Datorită efortului comun al reprezentanților angajaților europeni și al managementului UniCredit - care colaborează din anul 2007 - am început un dialog constant şi profitabil pentru a implementa aceste măsuri concrete în fiecare țară în care este prezent UniCredit".

Declarația comună va fi adusă în atenția managementului UniCredit în toate companiile din cadrul Grupului, din fiecare țară în care este prezent, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la principiile sale fundamentale și pentru a stimula discuțiile cu partenerii sociali, în conformitate cu legislația națională și condițiile legislaţiei muncii. 

Implementarea acțiunilor incluse în declaraţia comună va fi monitorizată în comun de UEWC și UniCredit.

Principiile cheie ale acestei declarații comune construiesc mai departe pe noțiuni privind egalitatea de șanse și nediscriminarea abordate anterior în declarații comune semnate de UniCredit și UEWC
Citeşte mai multe despre: UniCredit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza