Links Sitemap Business Linker Sitemap

Traian Halalai: Exim Banca Românească este una dintre instituțiile cheie ale susținerii procesului de aderare a României la OCDE

243 afisari
Exim Banca Românească este una dintre instituțiile cheie ale susținerii procesului de aderare a României la OCDE, proiect de țară cu o semnificație similară celor legate de aderarea la UE și NATO, a spus astăzi Traian Halalai, președintele executiv al băncii, cu ocazia reuniunii de la Paris a Grupului de Lucru pentru Credite la Export al OECD în vederea accederii României ca stat membru al acestuia.

"Exim Banca Românească are o experiență vastă în stabilirea pozițiilor tehnice comune la nivelul UE în ceea ce privește instrumentele financiare prin care guvernele pot contribui la dezvoltarea comerțului mondial, ceea ce permite o integrare rapidă a practicilor OCDE pentru dinamizarea susținerii exportului și armonizarea politicilor companiilor locale cu cerințele organizației. În acest conext, strategia Exim Banca Românească pe termen mediu și lung continuă să aloce o poziție semnificativă activității ECA, în special din perspectiva fluxului de informații și asigurării sinergiilor în întreaga activitate a băncii comerciale, mai ales în problematica ESG și a schimbărilor climatice. Am convingerea că participarea la dezbaterile grupurilor de lucru la nivel european și al OECD va permite exportatorilor români integrarea în proiecte internaționale de anvergură, prin tranzacții complexe care să pună în valoare potențialul companiilor românești”, a mai spus Traian Halalai.

El a adăugat că prezența României printre statele membre OCDE confirmă nivelul de creștere a economiei și permite valorificarea unor viitoare oportunități semnificative de investiții, iar, prin prisma portofoliului de instrumente financiare, Exim Banca Românească se poziționează ca un partener valoros în cadrul acestui proces, atât din perspectivă guvernamentală, cât și la nivelul dinamicii de afaceri a companiilor locale.
Exim Banca Românească este singura instituție financiară din România, specializată, cu rol de promovare a exportului, în concordanță cu standardele Acordului OCDE privind creditele la export care beneficiază de susținere oficială.
Consiliul OECD a adoptat la anul trecut decizia privind deschiderea discuțiilor de aderare cu România, care a primit astfel statutul de țară candidată la aderare. La 10 iunie 2022, Consiliul OCDE a adoptat Foaia de parcurs pentru procesul de aderare a României la Organizație. În cadrul acestui proces, România urmează a fi evaluată de 26 comitete sectoriale, conform Principiilor-cheie pentru aderare, iar evaluările se vor desfășura în paralel conform ritmului și procedurilor stabilite de fiecare Comitet.
Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii, adaptate nevoilor acestora. Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acționeze pe segmentul garanțiilor și asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza