Links Sitemap Business Linker Sitemap

Sub coordonarea Exim Banca Românească, ALRO a prelungit cu încă trei ani facilitatea de credit sindicalizată în valoare de 150 de milioane USD

423 afisari
Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilității de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane USD pentru ALRO S.A. unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, după capacitatea de producție. Sindicatul băncilor, format din Exim Banca Românească, BCR, OTP Bank România, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank România și Banca Transilvania, a fost consiliat juridic de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și White & Case, în timp ce ALRO a fost consiliat juridic de Simmons & Simmons și Zamfirescu Racoți Vasile & Partners.


    •    Facilitatea de credit oferă stabilitate Companiei în următoarea perioadă de trei ani

    •    Din sindicatul băncilor fac parte Exim Banca Românească, Banca Comercială Română, OTP Bank România, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank România și Banca Transilvania

    •    Zamfirescu, Racoți, Vasile & Partners și Simmons & Simmons au oferit consultanță juridică pentru ALRO, în timp ce Nestor, Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen și White & Case au consiliat sindicatul băncilor

Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilității de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane USD pentru ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, după capacitatea de producție.

"ALRO a continuat să activeze într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producție și o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu. Cu toate acestea, am profitat de poziția noastră puternică pe piața produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ne-am concentrat pe creșterea eficienței operațiunilor noastre și pe reducerea costurilor și am reușit să ne menținem poziția la nivel internațional", a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO.
"Prelungirea facilității de credit, sub coordonarea Exim Banca Românească și cu un sindicat de instituții financiare puternice, vine ca o confirmare a faptului că programul de dezvoltare pe termen lung al ALRO poate susține continuitatea afacerii și poziția noastră la nivel internațional. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de echipele implicate în procesul de negociere, Exim Banca Românească, sindicatul băncilor și casele de avocatură care au reprezentat toate părțile”, a adăugat Genoveva NĂSTASE, Director Financiar, ALRO.
În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari în tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în programele de protecție a mediului. Aceste investiții au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și la reducerea amprenetei ecologice la nivelul întregului Grup.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza