Links Sitemap Business Linker Sitemap

Spitalul Monza își anunță deschiderea oficială

5869 afisari
Spitalul Monza, Centru Cardiovascular, parte a grupului italian de spitale Policlinico di Monza, a anunțat inaugurarea oficială a celui mai nou Centru Cardiovascular, din București și din țară, curma unei investiții totale de 40 de milioane de euro.
Potrivit oficialilor, Spitalul Monza a devenit operativ începând cu luna iulie 2012 și, până în prezent, peste 2.200 de pacienți i-au trecut pragul, efectuându-se peste 100 de intervenții chirurgicale de înaltă complexitate.
Într-un spațiu ce însumează 18.000 mp există opt săli de operație grupate în două blocuri operatorii cu servicii de ATI independente, facilități de sterilizare la standarde europene pentru orice tip de chirurgie și în particular chirurgie cardiovasculară. Saloanele pentru pacienți sunt împărțite pe trei etaje, la care se adaugă și camerele VIP, cu un total de 140 de paturi.
Deși este un spital general, Spitalul Monza detine o secție cardiovasculară, specialitate condusă de echipa doctorului Theodor Cebotaru, cu toate specialitățile conexe.
“Spitalul Monza este o adevărată resursă aflată la îndemâna celor care până acum căutau cele mai bune condiții medicale și de tratament în spitalele din străinătate. Cei care suferă de afecțiuni cardiace pot face apel cu încredere la serviciile centrului nostru, care se ridica la standardele spitalor din Italia, cu o structură modernă, eficientă și la cel mai înalt nivel de dezvoltare din punct de vedere tehnologic”, a declarat Michelangelo de Salvo, Președintele Grupului Policlinico di Monza. “Echipa noastră este alcătuită din medici cu reputație ai sistemului de sănătate din România, dar și din tineri talentați cu puternice cunoștințe asupra celor mai moderne metode ale medicinii”, a adăugat Michelangelo de Salvo.
Specialitățile exercitate în cadrul Spitalului Monza sunt: chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală, chirurgie bariatrică, chirurgie ortopedică, chirurgie de zi, cardiologie, medicină internă, recuperare cardiovasculară și motorie, spitalizare de zi, cardiologie intervențională, electrofiziologie, unitate primiri urgențe, laborator de anatomie patologică, departament de radiologie imagistică medicală, ambulatorii de specialitate pentru toate specialitățile mai sus descrise, secție de recuperare cardiovasculară și motorie, cameră de gardă.
La propunerea Ministerului Sănătății, Spitalul Monza va deschide în a doua parte a acestui an, pe lângă secția de Chirurgie Cardiovasculară pentru adulți, și o secție de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică și un centru oncologic, investiția realizata conținând deja infrastructura și aparatura medicală necesară înființării și funcționării acestora. Primele astfel de operații se vor putea efectua începând din această toamnă. Planurilor de expansiune se adaugă și dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică, dezvoltarea laboratorului de electrofiziologie, lărgirea și diversificarea tipurilor de intervenții chirurgicale și diversificarea specialităților ambulatoriale.
Personalul medical este angajat cu normă întreagă și este alcătuit din 40 de medici specialiști, care au lucrat și s-au perfecționat în spitalele din Italia sau din străinătate. Pentru asigurarea unui standard cât mai înalt de profesionalism, medicii români din cadrul spitalului sunt permanent pregătiți prin stagii de formare profesională în Italia.
Citeşte mai multe despre: Spitalul Monza, Centru Cardiovascular

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza