Spartan intră în parteneriat cu o fermă și o fabrică de procesare de lângă București
Compania care deține rețeaua de restaurante Spartan a anunțat încheierea unui parteneriat cu o fabrică de procesare și o fermă în care sunt crescuți pui, situate în apropierea Bucureștiului, în comuna Ciorogârla.Ferma și fabrica au fost înființate în anul 2001 și modernizate de mai multe ori de-a lungul timpului. Investiția totală în acest complex, se ridică la circa 3,5 milioane de euro, iar parteneriatul cu rețeaua de restaurante Spartan a început în urmă cu trei ani.
Ferma e construită pe o suprafață de 10.000 de mp și are o capacitate de producție de 850 de tone pe an. În imediata sa apropiere există și o fabrică de procesare care ocupă 1.700 de m² unde pot fi prelucrate 250 de tone de carne lunar. În cadrul acestei unități sunt utilizate cele mai moderne tehnici de procesare și de depozitare a cărnii. Temperatura este controlată în toate spațiile de producție și există un tunel destinat congelării rapide, unde sunt menținute în permanență -40 °C. Există, de asemenea, două depozite pentru stocarea cărnii: unul cu o capacitate de 80 de tone, unde este păstrată o temperatură între 0 și 4 °C și unul cu o capacitate de 60 de tone și o temperatură de -18 °C.
Ferma de la Ciorogârla adăpostește circa 400.000 de pui, în patru hale care ocupă aproximativ 4.000 de m². Animalele primesc hrană naturală, nealterată de hormoni de creștere sau alte componente de natură chimică și sunt crescute în condiții adaptate tuturor regulamentelor europene în ceea ce privește zootehnia. Toți puii sunt crescuți la sol, sistem agreat atât de Uniunea Europeană, cât și de majoritatea specialiștilor în domeniu care susțin că astfel carnea este mai sănătoasă, dar și mai gustoasă. Carnea puilor crescuți la sol este mai bogată în nutrienți, pentru că animalele nu sunt stresate și iau mai încet, dar firesc, în greutate.
Carnea de pui este tranșată, porționată și pregătită într-un baiț special, iar apoi este transportată în toată țara, cel mai scurt timp posibil. Distribuția se face cu mașini rapide, în care este menținută o temperatură adecvată pentru păstrarea cărnii în cele mai bune condiții, conform cu normele sanitar-veterinare în vigoare. Într-un interval cuprins între o oră și maximum 12 ore (în cazul unităților Spartan situate în cele mai îndepărtate orașe de București), carnea ajunge la toate cele 32 de restaurante din cadrul lanțului. În cadrul complexului de la Cirogârla, Spartan procesează atât carnea de la puii crescuți aici, cât și carnea de porc, vită și berbecuț, care provine de la crescători atent verificați.
Decizia de a acorda o importanță deosebită cărnii, de la modul în care sunt crescute animalele, până la condițiile de sacrificare, de depozitare și transport și culminând cu modalitatea de preparare, a fost luată de managementul Spartan la foarte scurt timp de la debutul afacerii, pentru că atenția pentru calitatea produselor stă la baza viziunii de piață a acestei mărci.
Preocuparea celor de la Spartan pentru mâncarea naturală, sănătoasă și cu un gust deosebit, are un ecou din ce în ce mai puternic în rândul consumatorilor, pe fondul unui megatrend la nivel global legat de alimentația sănătoasă, precum și a avertismentelor repetate ale medicilor asupra pericolelor unei diete în care predomină ingredientele preparate greșit sau alterate chimic. Aprecierea clienților pentru atenția acordată acestor aspecte se reflectă în cele 32 de unități deschise până acum, număr care a adus Spartan pe locul al IV-lea în topul lanțurilor de restaurante cu cele mai multe unități deschise la nivel național. Cererea foarte ridicată este un indicator puternic pentru calitatea preparatelor care se găsesc aici.
“Am observat în ultimii ani că oamenii au devenit mult mai atenți la ce mănâncă, fapt care ne bucură foarte mult. Noi, la Spartan, am dezvoltat o adevărată filozofie a ingredientelor curate și îmi pare bine să văd că românii au început să cunoască din ce în ce mai bine acest subiect. Toată carnea pe care o folosim în restaurantele Spartan provine de la animale crescute în condiții optime și hrănite natural, cu grăunțe și furaje neafectate chimic. La Ciorogârla, puii sunt crescuți la sol, carnea este 100% naturală, iar imediat după ce este tranșată, este frăgezită în iaurt și ținută într-un baiț natural din ardei kapia, morcov, ceapă, usturoi și miere de albine. Gustul său este desăvârșit prin rumenirea la flacără”, a explicat Anișoara Bătăiosu, Director General S.C. Strong MND Corporation S.R.L.
“Noi avem o experiență de aproape 20 de ani în zootehnie, perioadă în care ne-am dezvoltat și adaptat în permanență la cerințele pieței și la reglementările internaționale. Am colaborat cu nume importante din industrie și credem în creșterea animalelor în mod natural, respectând condițiile de sustenabilitate. Preocuparea noastră pentru un proces zootehnic cât mai curat, se îmbină perfect cu dorința celor de la Spartan de a avea carne de cea mai bună calitate, așa că sunt optimist că vom coopera la fel de bine mulți ani de acum încolo”, adaugă Narciz Bogdan, Director General S.C. Romsad S.R.L.
Restaurantele Spartan pun un accent puternic pe o comunicare foarte transparentă în ceea ce privește toate ingredientele utilizate în prepararea meniurilor sale, iar în acest scop carnea este analizată periodic în laborator pentru a fi atestată calitatea deosebită a aminoacizilor conținuți. Conform specialiștilor în nutriție, proteinele conțin un număr de 20 de aminoacizi, dar în combinații diferite. Dintre aceștia, 12 pot fi produși de organismul uman, iar 8 pot fi extrași doar din alimentație, purtând numele de aminoacizi esențiali sau indispensabili. Nu doar cantitatea și calitatea aminoacizilor din carne este una optimă, dar și procesul gastrotehnic (modul de preparare a cărnii) prin care trece, precum și toată partea logistică (transportul și depozitarea cărnii) sunt îndeplinite în cele mai bune condiții.
Citeşte mai multe despre:
Spartan
S-ar putea să îți placă:
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza