Links Sitemap Business Linker Sitemap

Sondajul JPMorgan: 49% dintre investitorii instituționali consideră criptomoneda 'otravă de șobolan', așa cum spune și Warren Buffett

1389 afisari
Banca de investiții JPMorgan a realizat un sondaj realizat pe mii de investitori de la 1.500 de instituții și a constatat că 49% dintre ei consideră că criptomoneda este fie 'otravă de șobolan la pătrat', termenul folosit de CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett, pentru a descrie bitcoinul, fie 'o modă temporară.'
JPMorgan a publicat rezultatele unui sondaj realizat la cea de-a 24-a Conferință Macro, Cantitativă și Derivată a companiei.

Evenimentul a avut loc pe 11 iunie; au participat aproximativ 3.000 de investitori din aproximativ 1.500 de instituții. Marko Kolanovic și Dubravko Lakos-Bujas, doi dintre strategii de top ai JPMorgan, au scris: "Opinia investitorilor asupra viitorului criptomonedelor este foarte divizată."

Rezultatele sondajului arată că 42% dintre investitori consideră că criptomoneda este aici pentru a rămâne și 9% cred chiar că va deveni un activ important.

Cu toate acestea, 49% dintre investitori sunt de acord cu directorul executiv al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, și au spus că criptomoneda este „otravă de șobolan la pătrat”. Mai mult decât atât, 16% dintre respondenți consideră criptomoneda ca o modă temporară.
În ceea ce privește reglementarea, 81% dintre investitorii chestionați se așteaptă la o reglementare mai strictă a criptomonedelor și 95% consideră că frauda este „oarecum sau foarte răspândită” în lumea criptografică.
JPMorgan a constatat, de asemenea, că doar 10% dintre investitori tranzacționează criptomonede. Dintre cei care nu, doar 20% intenționează să înceapă să le tranzacționeze. Cu toate acestea, atunci când au fost întrebați despre investițiile lor personale, 40% dintre investitori au declarat că sunt activi în criptomonede.
Buffett a criticat mult timp bitcoinul. În mai 2018, Oracle of Omaha a spus că BTC era „probabil o otravă de șobolan la pătrat”. În februarie 2019, el a spus că „bitcoinul nu are deloc o valoare unică. Nu produce nimic ... Este practic o amăgire. ”
Charlie Munger, partenerul de afaceri de lungă durată al lui Buffett, a asemănat, de asemenea, otravă de șobolan bitcoin. În mai 2018, el a spus: „Pentru mine, este doar demență. Este ca și cum altcineva tranzacționează curte și tu decizi că nu poți fi lăsat deoparte ”. Munger nu s-a încălzit la bitcoin, în ciuda popularității în creștere a criptomonedei în rândul investitorilor și traderilor. În mai anul acesta, el a spus : „Urăsc succesul bitcoin. Nu primesc o monedă atât de utilă pentru răpitori și extorsioniști și așa mai departe ... Ar trebui să spun modest că întreaga naibă dezvoltare este dezgustătoare și contrară interesului civilizației. ”


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza