Links Sitemap Business Linker Sitemap

Rezultatele BRD şi Erste Bank Group reflectă tendinţele sistemului bancar din România

1361 afisari
Creşterea sistemului bancar din România se reflectă şi în rezultatele înregistrate de două dintre instituţiile bancare listate la BVB, BRD - Groupe Société Générale (BRD) şi Erste Bank Group (EBS), ale căror activităţii de creditare au crescut, influenţând pozitiv totalul veniturilor şi profitul, relevă două analize emise de Tradeville asupra rezultatelor celor două companii în primul semestru din 2018.

Analiştii Tradeville arată că BRD a înregistrat cu 2,5% mai puţine credite neperformante în semestrul I din 2018 (scădere de la 8,8% la 6,3% faţă de acelaşi interval din 2017), ceea ce a dus la suplimentarea veniturilor după anularea provizioanelor alocate acoperirii unor eventuale pierderi.

Veniturile operaţionale ale BRD au sporit cu 10,5%, la 1,47 miliarde RON, evoluţia fiind determinată de creşterea veniturilor nete din dobânzi cu 13,21% la 937,5 milioane RON şi a veniturilor din comisioane cu 3,24% la 379,3 milioane RON. Evoluţia pozitivă a veniturilor a fost determinată, în principal, de creşterea activitaţii de creditare.

Profitul operaţional al companiei a crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut,  cu 19,4%, ajungând la 741,6 milioane RON.

În cazul Erste Bank Goup, analiştii Tradeville au remarcat rezultate excepţionale pe piaţa din România şi Croaţia, unde s-a înregistrat o creştere netă a veniturilor de peste 100%, în ţara noastră constatându-se o creştere de 50% a creditării pentru persoane fizice.

Veniturile grupului au crescut moderat în Austria şi Slovenia, dar au scăzut cu peste 30% în Ungaria şi Serbia.

Dată fiind creşterea previzionată în următorii ani, de 3-4%, pe pieţele central şi est europene unde operează EBS, perspectivele de creştere a profitului companiei sunt foarte bune. Potrivit analiştilor Tradeville, profitul pe 2018 al grupului s-ar putea situa la 1,39 miliarde EUR, urcând la 1,50 miliarde EUR în 2019, respectiv 1,63 miliarde EUR în 2020.
Citeşte mai multe despre: BRD, Erste Bank Group

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza