Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank România plasează cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi

190 afisari
Raiffeisen Bank S.A. a plasat astăzi în premieră pentru sectorul bancar din România prima emisiune de obligațiuni verzi senioare preferențiale, cu scopul de a finanța proiecte eligibile care să asigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă. De asemenea, obligațiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naționale a României. Emisiunea de obligațiuni a fost adresată către investitori instituționali și a atras 400,575 milioane lei pe o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 3,086%, aproximativ 0,5 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate. Cu o cerere de aproape 650 milioane lei, emisiunea a fost suprasubscrisa de aproape 1,6 ori.
“Prin această emisiune dorim să reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunități sustenabile și prospere, prin mobilizarea resurselor către proiecte care să genereze valoare pentru întreagă societate și care au un impact social și de mediu pozitiv”, a spus Steven van Groningen, președinte și CEO la Raiffeisen Bank. “Ne bucură interesul ridicat al investitorilor pentru prima emisiune de obligațiuni verzi a unei bănci locale, ceea ce ne arată că aspectele legate de sustenabilitate joacă un rol în creștere în deciziile investiționale ale instituțiilor financiare.”, a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și al Portofoliului la Raiffeisen Bank.

Împreună cu grupul mama RBI, Raiffeisen Bank își asumă un rol esențial în procesul de tranziție la o economie verde. Banca urmărește să genereze impact pozitiv, atât prin modul în care operează, cât și prin proiectele pe care alege să le finanțeze. Raiffeisen Bank a început anul 2021 cu definirea direcțiilor cheie pe care le va urmă în strategia să de sustenabilitate și anume: de bancher responsabil (urmărește finanțarea de proiecte sustenabile și sănătoase din perspectiva impactului ecologic și social), de partener corect pentru angajații și colaboratorii săi și de cetățean corporativ implicat în problemele societății.

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piață bancară din România și peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați, 330 de agenții în toată țară, 720 de ATM-uri, 393 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 24.500 de POS-uri.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza