Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank România și BCR au coordonat o facilitate de credit sindicalizată de 550 de milioane de euro pentru Grupul Ameropa

396 afisari
Raiffeisen Bank România și Banca Comercială Română (BCR) au anunțat finalizarea unei facilități sindicalizate de 550 milioane de euro, în calitate de Coordonatori și Aranjori Principali susținând activitatea curentă a grupului Ameropa. Facilitatea sindicalizată a fost semnată alături de ING Bank Romania, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transilvania, în calitate de Mandated Lead Arrangers, și BRD Groupe Société Générale, GarantiBank International și Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A., în calitate de Original Lenders. Pentru facilitatea sindicalizată în valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank România a avut o participare de 21,2% în calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank și Bookrunner. BCR, în calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentație și Agent de Facilitate și Garanții a avut o participație de 16,8%.

În această tranzacție, băncile au fost asistate de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).
Ameropa este un grup internațional ce activează în domeniul Agribusiness, cu sediul în Elveția. Grupul a fost fondat în 1948, fiind specializat în distribuția de fertilizatori, cereale, semințe oleaginoase și alte produse agricole. Grupul este prezent în 28 de țări și 5 continente, având o echipă de peste 2.500 de angajați. Activitatea principală a Ameropa este susținută de active complementare, cum ar fi silozuri, spații de depozitare, terminale portuare, facilități de producere a fertilizatorilor.
Alexandru Rițiu, Senior Director, Agribusiness, Raiffeisen Bank România, a declarat: ”Strategia adoptată în acest an reconfirmă angajamentul Raiffeisen Bank România de a susține sectorul Agribusiness, utilizând cunoștințele și expertiza de peste 20 ani în finanțarea agriculturii pentru a identifica soluții optime și creative, personalizate pe modelul de business al clientului. Dorim să mulțumim echipei Ameropa și băncilor participante pentru comunicarea bună și constructivă, ceea ce a făcut ca acest proiect să fie finalizat în timp util.“
Silviu Toma, Director Executiv - Finanțări Structurate și de Proiecte, Raiffeisen Bank România, a declarat: ”Suntem încântați că am structurat această finanțare complexă pentru grupul de firme Ameropa, iar în calitatea noastră de aranjori principali, alături de Banca Comercială Română, am coordonat una dintre cele mai mari tranzacții sindicalizate locale și, pe această cale, mulțumim băncilor participante. Această tranzacție demonstrează încă o dată capacitatea Raiffeisen Bank de a furniza soluții inovatoare și personalizate pentru clienți și, cu această ocazie, dorim să le mulțumim partenerilor noștri, grupul Ameropa.”
La rândul său, Ana Maria Samuilă, Head of Agribusiness Department, Banca Comercială Română, a declarat: “Ne bucurăm să consolidăm relația de colaborare cu Ameropa, o companie globală, cu o tradiție lungă în comerțul, distribuția și investițiile agricole. Pe plan local este unul dintre jucătorii strategici – care deține o cotă de piață importantă pe zona de produse înalt specializate, dar și cele mai mari companii din agribusiness. Cooperarea noastră are la bază o viziune congruentă despre dezvoltarea unei industrii reziliente, care creează valoare pe tot lanțul de producție. Iar pentru noi, la BCR, este o prioritate să susținem inițiativele care accelerează agricultura durabilă și performantă.”
Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication, Banca Comercială Română: "Suntem onorați că am coordonat împreună cu Raiffeisen Bank aranjarea unui nou credit sindicalizat pentru Grupul Ameropa, unul dintre partenerii noștri strategici. Primul credit sindicalizat pentru Ameropa în valoarea de 324 milioane de euro a fost aranjat în 2019, iar această nouă finanțare sindicalizată, în valoare de 550 milioane de euro, a fost finalizată cu succes prin suprasubscriere, ceea ce indică apetitul în creștere al băncilor pentru finanțările sindicalizate și proiectele sustenabile din sectorul agribusiness. Cu această ocazie, felicităm încă o dată toate părțile implicate în această tranzacție de referință pentru piața creditelor sindicalizate din România!”
Din partea Grupului Ameropa, Directorul Financiar Laurent Bogaert a spus: “Finalizarea completă a refinanțării principalelor noastre facilități în România este o realizare extraordinară pentru Ameropa. Confirmă încrederea pe care partenerii noștri din domeniul bancar o au în compania noastră și le mulțumim sincer pentru sprijinul neclintit. Acest succes ne oferă o poziție puternică pentru a naviga pe o piață dinamică, aflată într-o permanentă evoluție și ne permite urmărirea strategiilor de creștere în mod eficient.” 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza