Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Art Proiect își deschide stagiunea virtuală pentru publicul iubitor de artă și cultură

634 afisari
PlatformaRaiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtualava fi lansată marți, 2 iunie 2020, ora 19.30, cu un dialog online live, urmat de vizionarea pieseiAbsolut! - cu Marcel Iureș, în regia lui Alexandru Dabija. Discuția, moderată de Constantin Chiriac - directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, îi va avea că invitați pe actorii Oana Pellea și Marcel Iureș, pe Răzvan Popovici- directorul Festivalului SoNoRo și pe Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank.
-Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtualaeste o platforma pe care se vor găși spectacole și proiecte culturale sprijinite de Raiffeisen Bank;
-Publicul va putea urmări spectacole live sau înregistrate, să participe la proiecte și să dialogheze direct cu actori, muzicieni, oameni de cultură;
-Artiștii vor avea o platforma unde să-și prezinte spectacolele și să fie în contact cu publicul;

PlatformaRaiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtualava fi lansată marți, 2 iunie 2020, ora 19.30, cu un dialog online live, urmat de vizionarea pieseiAbsolut!– cu Marcel Iureș, în regia lui Alexandru Dabija. Discuția, moderată de Constantin Chiriac– directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, îi va avea că invitați pe actorii Oana Pellea și Marcel Iureș, pe Răzvan Popovici- directorul Festivalului SoNoRo și pe Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank. 

Valorificand facilitățile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuală extinde accesul publicului, de oriunde din România și din afară țării la creații artistice valoroase și promovează totodată artiștii în această perioada, propunând o soluție pentru continuarea activității lor în contextul creat de criză sanitară. 

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtualase poate accesa la https://art.raiffeisen.roși este structurată pe patru secțiuni:Teatru- cu spectacole în varianta înregistrată sau live; Muzică- cu recitaluri, concerte sau spectacole, în varianta înregistrată și live; Explorator- incluzând proiecte diverse cu o componentă culturală și Conversații– conțînând filme și interviuri cu artiști, muzicieni și manageri culturali sau sesiuni de chat live cu artiștii, în dialog cu publicul, sub astagiunevirtuala.



'Artă și cultură sunt domenii de excelență ale României, iar noi ne implicăm și sprijinim proiecte valoroase din 2002 încoace. Din păcate, cultură este unul dintre domeniile cel mai sever afectate de criză sanitară și, probabil, unul dintre cele mai dificil de reașezat, pe termen mediu, într-o funcționare normală. Promovarea artiștilor și a actelor culturale este cu atât mai importantă acum, când publicul are și el  nevoie de susținerea și bucuria oferite de artă. Mediul online ne oferă un ajutor valoros în acest sens”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank. 

Platforma va fi actualizată cu o frecvența săptămânală cu proiecte sau noutăți. Materialele video înregistrate și cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anunțate la lansarea fiecărui proiect.

Primul spectacol online disponibil în Stagiunea Virtuală va fi piesă Absolut!, după povestea Ivan Turbincă, de Ion Creangă. Este un one-man-show în care Marcel Iureș pune în scenă teme actuale, ”despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, după cum spune regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul, realizat cu sprijiniul Raiffeisen Bank, este o producție a Teatrului Act.

Lansarea Stagiunii Virtuale va avea loc marți, 2 iunie 2020, la ora 19:30. Sesiunea de chat poate fi accesată pe https://art.raiffeisen.rosi va include o secțiune unde vor putea fi adresate întrebări participanților. Sesiunea va fi transmisă de asemenea live pe pagină FacebookRaiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank s-a implicat în sprijinirea artei și culturii românești încă din anii 2000, considerând că trebuie să-și aducă aportul la dezvoltarea României și în acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din România și a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite să deschidă cât mai multe cai de dialog între public și artiști. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales să fie partener de tradiție al unor importante manifestări culturale românești: Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Muzică de Camera SoNoRo, Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud, Jazz în the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale și turnee cu Teatrul Act și Asociația Goong. Raiffeisen Bank susține, de asemenea, proiecte care promovează patrimoniul cultural al României, printre care Via Transilvanica și Cronicarii Digitali.

 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza