Links Sitemap Business Linker Sitemap

Primele brute subscrise de Groupama Asigurări au crescut cu 8,7% în 2018, depășind 1 miliard de lei

1526 afisari
Volumul total al primelor brute subscrise de Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, a depășit 1 miliard lei în anul 2018, înregistrând o creștere de 8,7% față de anul precedent. Concomitent, compania a înregistrat un profit operațional de 44 milioane de lei, însă raportează o contribuție IFRS de 9 milioane de lei, pe fondul evenimentelor excepţionale care au marcat piaţa de asigurări in 2018.
Evoluția rezultatelor companiei este preconizată a fi peste ritmul pieței în această perioadă, reconfirmând poziția de top a Groupama Asigurări în preferințele clienților precum şi în piaţa de asigurări din România, unde Groupama Asigurări ocupa locul 3 fără RCA şi locul 4 în clasamentul general.

“Groupama Asigurări a depășit un nou prag în 2018, în condiţiile unui context de piață dificil. Performanțele financiare sunt, astfel, rezultatul unui efort însemnat la nivelul întregii companii și de aceea, aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru angajamentul lor față de Groupama Asigurări și față de clienții noștri, cărora le-am demonstrat, din nou, că suntem un partener de încredere. A fost un an dificil și prin prisma provocărilor climatice, care au afectat segmentul agro, precum și din perspectiva multiplelor evenimente care au marcat piaţa. Suntem, astfel, cu atât mai bucuroși să fi atins o nouă piatră de hotar în ceea ce privește rezultatele financiare și privim încrezători către consolidarea acestor rezultate în 2019”, a declarat  François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Segmentul asigurărilor non-viață a avut o contribuție majoră la rezultatele totale, înregistrând o creștere de 9% față de anul precedent și ajungând la 970,4 milioane lei. Dintre acestea, avansuri de două cifre au avut asigurările RCA (+16,5%), Alte asigurări non-viață, precum cele de răspundere civilă, răspundere a transportatorului și de călătorie (12,6%),  reconfirmând potențialul ridicat al acestor segmente.  

Creșteri considerabile au fost ȋnregistrate şi de segmentele Casco și Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 7,8%, creșterea fiind în continuare susținută de înmatriculările de mașini noi și având o contribuție semnificativă din partea canalului Leasing. În același timp, în contextul extinderii serviciilor Groupama Asigurări pentru segmentul Property (excluzând Agro), acesta a înregistrat o evoluție pozitivă față de anul trecut (+7,7%), atingând valoarea de 175,1 milioane lei și având contribuții echilibrate atât din partea asigurărilor pentru persoane fizice, cât și a celor pentru persoane juridice.

Totodată, linia asigurări de persoane (viață, sănătate & accidente) a avut o contrbuție de 70 milioane RON (+6,8%).

În 2018, au existat provocări în ceea ce privește profitabilitatea asigurărilor de culturi, în contextul fenomenelor meteo extreme din vară și toamnă, cât și a celor RCA, pe fondul schimbării regimului de tarifare.

Rezultatele Groupama Asigurări se încadrează în tendințele de creștere la nivel de Grup. Astfel, în perioada raportată, Grupul Groupama a înregistrat un profit net de 450 milioane euro, în creștere cu 54% față de anul precedent, din care profitul operațional raportat este de 298 milioane euro.

În ceea ce privește rezultatele pe piața locală, acestea vin pe fondul unor acţiuni şi produse inovative, având în centru clientul. Astfel, în 2018, Groupama Asigurări a continuat să inoveze, atât prin soluții tehnologice, cât și prin platforme unice, precum Board of Clients, structură de tip consultativ formată din clienți ai companiei, care oferă perspectiva lor asupra pieței de asigurări, a nevoile reale ale clienților sau feedback cu privire la produsele și serviciile companiei, pe baza experienței personale. Tot în 2018 a fost extinsă Colecția de avantaje, produs unic pe piața asigurărilor din România. Astfel, atât clienții persoane fizice, cât și clienții persoane juridice beneficiază acum de posibilitatea de a notifica online daunele printr-un sistem rapid și simplu de utilizat, bazat pe un robot software. De asemenea, companiile care ȋncheie o asigurare de Incendiu și Alte Calamități sau o asigurare a Afacerilor Mici și Mijlocii beneficiază de facilitatea de autoconstatare, ȋn valoare maximă de 10.000 lei, serviciul minimizând timpul necesar pentru avizarea daunelor.

În plus, pe parcursul anului 2018, Groupama Asigurări a continuat să se dedice unor parteneriate strategice, devenind asigurătorul oficial al Echipei Naționale de Rugby şi confirmându-și astfel angajamentul de a susține performanța, precum şi continuând colaborarea cu Poliția Română și Comitetul Olimpic Sportiv Român.

În perioada următoare, Groupama Asigurări va continua transformarea businessului prin tehnologie, astfel încât să asigure continuitatea planurilor clienţilor săi, prin servicii şi produse relevante, simple şi de calitate ridicată, la prețuri corecte.

Citeşte mai multe despre: Groupama Asigur?ri

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza