Links Sitemap Business Linker Sitemap

Primele 27 de start-up-uri finantate prin programul Factory by Raiffeisen Bank sunt gata sa iasa pe piata

1865 afisari
Cei 27 de antreprenori start-up finantati prin programul Factory by Raiffeisen Bank au sarbatorit ieri incheierea primei etape a editiei-pilot a programului, impreuna cu colegii din Raiffeisen care au participat la procesul de selectie si cu toti partenerii implicati in program. Antreprenorii finantati intra acum in programul de ateliere pus la dispozitie de banca, astfel incat startul in afaceri sa fie unul de succes.
  Dintre cele 84 de propuneri de proiecte inscrise in prima editie a acestui program, 52 au ajuns in faza finala, iar 27 au fost alese pentru creditare cu un plafon total in valoare de 3,5 milioane de lei.

Programul a luat nastere din dorinta de a incuraja si sprijini initiativele de afaceri ale antreprenorilor la inceput de drum, pentru care optiunile de finantare sunt reduse, avand in vedere gradul de risc specific unei afaceri in primii trei ani de viata. Asadar, prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investitii si garantiile oferite de programul COSME, Raiffeisen Bank a lansat un program de creditare online a proiectelor start-up, avand ca scop imbunatatirea pozitiei IMM-urilor nou infiintate in piata si cresterea competitivitatii in randul acestora. 

Programul s-a desfasurat pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, in perioada martie-iulie 2018, iar creditele solicitate de participanti au fost pentru investitii sau pentru activitatea curenta, in valoare maxima de 50.000 de euro fiecare. Toti cei care s-au inscris cu un proiect in program au primit gratuit un pachet de cont curent, oferit de banca pe perioada unui an, pentru sustinerea afacerilor.

"Pe langa finantare, ne-am dorit sa putem oferi antreprenorilor castigatori si know-how-ul necesar pentru a-si lansa ori dezvolta afacerile in cele mai bune conditii, astfel ca am creat un program dedicat de cinci ateliere interactive, cu specialisti in domeniu, pe tematici esentiale pentru reusita unui start-up”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Retail Banking la Raiffeisen Bank.

A doua editie a programului Factory by Raiffeisen Bank va incepe in primul trimestru din 2019, detaliile urmand a fi publicate din timp pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, creata special pentru a sprijini o comunitate de antreprenori la inceput de drum, atat prin programul de finantare cat si printr-o serie de resurse utile: stiri de interes, tutoriale cu antreprenori de succes, sfaturi pentru infiintarea unei firme sau dictionar de termeni din domeniul antreprenoriatului. 

Cei 27 de castigatori ai creditelor Factory by Raiffeisen Bank, editia 2018 (pilot), sunt din Bucuresti (9) si alte 12 judete: Bihor (1), Brasov (1), Braila (1), Cluj (4), Covasna (1), Galati (2), Iasi (3), Ilfov (1), Neamt (1), Suceava (1), Timis (1) si Vrancea (1).

Citeşte mai multe despre: Raiffeisen Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza