Links Sitemap Business Linker Sitemap

Poşta Română demarează cel mai ambiţios program de investiţii în modernizare şi digitalizare cu finanţare de la EximBank

900 afisari
Compania Naţională Poşta Română a încheiat cu EximBank - în urma unei proceduri competitive la care au participat mai multe bănci - un acord de finanţare în valoare de 200 de milioane de lei, care asigură societăţii fondurile necesare demarării unuia dintre cele mai ample programe de investiţii în modernizare şi digitalizare din ultimii 40 de ani.
Ceremonia semnării acordului de finanţare de către Horia Grigorescu, Director General al CNPR, şi Traian Halalai, Preşedinte Executiv al EximBank, a avut loc în prezenţa ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.                                               

Programul investiţional al companiei vizează consolidarea şi menţinerea poziţiei de lider de piaţă în sectorul poştal românesc şi are la bază recomandările companiei de servicii profesionale Deloitte potrivit cărora, pentru atingerea ţintelor de business, sunt necesare investiţii atât în infrastructura poştală, digitalizarea şi modernizarea acesteia, cât şi în sectorul de resurse umană.

Creditul acordat de EximBank pe o perioadă de 12 ani va fi utilizat cu precădere pentru:

• automatizarea proceselor logistice prin înfiinţarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucureşti Nord şi Cluj – în valoare de 68 milioane lei;

• crearea şi implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware şi software), necesară asigurării fluxurilor informaţionale (ERP şi a modulelor acestuia) – în valoare de 128,3 milioane lei;

• reabilitarea clădirilor monumente istorice din Timişoara, Piatra Neamţ, Oradea şi Cluj, aflate în patrimoniul Poştei Române, şi valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial, cât şi cultural şi istoric – în  valoare de 54,5 milioane lei.

Prin încheierea acestui acord de finanţare cu EximBank am deschis o primă pagină din istoria pe care o vom scrie în ceea ce priveşte dezvoltarea serviciilor Poştei Române. Începem, astfel, o etapă fără precedent - un amplu proces de modernizare, pe care Poşta Română nu l-a mai avut din perioada interbelică, prin care vom aduce compania la standardele internaţionale în domeniul serviciilor poştale. Suntem în discuţii atât cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, cât şi cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obţine finanţări ce vor continua investiţiile începute cu creditul de la EximBank, astfel încât, pe termen lung, Poşta Română să devină un competitor de referinţă pe piaţa de profil”, a spus Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Oficialul companiei a adăugat că Poşta Română beneficiază de unele dintre cele mai bune condiţii de creditare de pe piaţa bancară.  

Competitivitatea ofertei EximBank transformă parteneriatul pe care îl avem cu Poşta Română într-o tradiţie, iar acest lucru înseamnă că avem abilitatea de a face faţă provocărilor, de a manifesta deschidere faţă de noi abordări şi de a ne adapta la nevoile partenerilor noştri. Sunt calităţi care ne permit să continuăm şi să extindem colaborări cu companii cu planuri ambiţioase de dezvoltare, cum este şi Poşta Română, cărora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investiţii”, a spus Traian Halalai, Preşedintele Executiv al EximBank.

Pentru realizarea investiţiilor menţionate, Compania Naţională Poşta Română a demarat studiul de fezabilitate pentru centrul de tranzit Bucureşti Nord, estimat a fi finalizat până la sfârşitul acestui an, în timp ce pentru centrul de tranzit/sortare Cluj a fost începută procedura de dialog competitiv pentru achiziţia echipamentelor, iar pentru investiţiile în sistemul informatic de gestiune este în curs de pregătire procedura de achiziţie pentru realizarea arhitecturii de sistem.

În ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor, au fost deja eliberate autorizaţiile de construcţie pentru cele de la Timişoara şi Oradea, urmând a fi demarate, în scurt timp, procedurile de achiziţie a serviciilor de reabilitare, la Cluj au fost depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, iar la Piatra Neamţ este în pregătire procedura de autorizare.

Despre Compania Naţională Poşta Română

  Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în proporţie de 93,52%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 6,48%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, fiind cel mai mare angajator - peste 24.000 de angajaţi, cu 5.500 de oficii poştale/ghişee/agenţii poştale, iar peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile sale şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. În luna august a.c., Compania Naţională Poşta Română a achitat integral toate datoriile istorice către ANAF, în valoare de 135 mil.lei, reuşind, astfel, să ridice sechestrul pus pe bunurile imobile, ce au constituit garanţie.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economie.

Pentru detalii: www.eximbank.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fara diacritice

 

 

Posta Romana demareaza cel mai ambitios program de investitii in modernizare si digitalizare cu finantare de la EximBank

 

 

Bucuresti, 8 octombrie 2020 – Compania Nationala Posta Romana a incheiat cu EximBank - in urma unei proceduri competitive la care au participat mai multe banci - un acord de finantare in valoare de 200 de milioane de lei, care asigura societatii fondurile necesare demararii unuia dintre cele mai ample programe de investitii in modernizare si digitalizare din ultimii 40 de ani.

 

Ceremonia semnarii acordului de finantare de catre Horia Grigorescu, Director General al CNPR, si Traian Halalai, Presedinte Executiv al EximBank, a avut loc in prezenta ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.                                               

 

Programul investitional al companiei vizeaza consolidarea si mentinerea pozitiei de lider de piata in sectorul postal romanesc si are la baza recomandarile companiei de servicii profesionale Deloitte potrivit carora, pentru atingerea tintelor de business, sunt necesare investitii atat in infrastructura postala, digitalizarea si modernizarea acesteia, cat si in sectorul de resurse umana.

 

Creditul acordat de EximBank pe o perioada de 12 ani va fi utilizat cu precadere pentru:

• automatizarea proceselor logistice prin infiintarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucuresti Nord si Cluj – in valoare de 68 milioane lei;

• crearea si implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware si software), necesara asigurarii fluxurilor informationale (ERP si a modulelor acestuia) – in valoare de 128,3 milioane lei;

• reabilitarea cladirilor monumente istorice din Timisoara, Piatra Neamt, Oradea si Cluj, aflate in patrimoniul Postei Romane, si valorificarea acestora atat din punct de vedere comercial, cat si cultural si istoric – in  valoare de 54,5 milioane lei.

 

Prin incheierea acestui acord de finantare cu EximBank am deschis o prima pagina din istoria pe care o vom scrie in ceea ce priveste dezvoltarea serviciilor Postei Romane. Incepem, astfel, o etapa fara precedent - un amplu proces de modernizare, pe care Posta Romana nu l-a mai avut din perioada interbelica, prin care vom aduce compania la standardele internationale in domeniul serviciilor postale. Suntem in discutii atat cu Banca Mondiala si Comisia Europeana, cat si cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obtine finantari ce vor continua investitiile incepute cu creditul de la EximBank, astfel incat, pe termen lung, Posta Romana sa devina un competitor de referinta pe piata de profil”, a spus Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.

 

Oficialul companiei a adaugat ca Posta Romana beneficiaza de unele dintre cele mai bune conditii de creditare de pe piata bancara.  

Competitivitatea ofertei EximBank transforma parteneriatul pe care il avem cu Posta Romana intr-o traditie, iar acest lucru inseamna ca avem abilitatea de a face fata provocarilor, de a manifesta deschidere fata de noi abordari si de a ne adapta la nevoile partenerilor nostri. Sunt calitati care ne permit sa continuam si sa extindem colaborari cu companii cu planuri ambitioase de dezvoltare, cum este si Posta Romana, carora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investitii”, a spus Traian Halalai, Presedintele Executiv al EximBank.

 

Pentru realizarea investitiilor mentionate, Compania Nationala Posta Romana a demarat studiul de fezabilitate pentru centrul de tranzit Bucuresti Nord, estimat a fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, in timp ce pentru centrul de tranzit/sortare Cluj a fost inceputa procedura de dialog competitiv pentru achizitia echipamentelor, iar pentru investitiile in sistemul informatic de gestiune este in curs de pregatire procedura de achizitie pentru realizarea arhitecturii de sistem.

 

In ceea ce priveste reabilitarea cladirilor, au fost deja eliberate autorizatiile de constructie pentru cele de la Timisoara si Oradea, urmand a fi demarate, in scurt timp, procedurile de achizitie a serviciilor de reabilitare, la Cluj au fost depuse documentele pentru obtinerea autorizatiei de constructie, iar la Piatra Neamt este in pregatire procedura de autorizare.

 

           

Despre Compania Nationala Posta Romana

  Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, si nu o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi formeaza singura veniturile din contracte comerciale si, prin urmare, se autofinanteaza. Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, in proportie de 93,52%, si de Fondul Proprietatea, in proportie de 6,48%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, fiind cel mai mare angajator - peste 24.000 de angajati, cu 5.500 de oficii postale/ghisee/agentii postale, iar peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile sale si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie. In luna august a.c., Compania Nationala Posta Romana a achitat integral toate datoriile istorice catre ANAF, in valoare de 135 mil. lei, reusind, astfel, sa ridice sechestrul pus pe bunurile imobile, ce au constituit garantie. Pentru detalii: www.posta-romana.ro

 

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economie.

Pentru detalii: www.eximbank.ro

 

 

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza