Links Sitemap Business Linker Sitemap

Portofoliul de birouri sustenabile dezvoltat de Skanska va ajunge la aproape 1 milion metri pătrați în 2020

405 afisari
Skanska a anunțat că cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate până acum în Europa Centrală și de Est au fost certificate LEED Core & Shell. Din 2012, compania a livrat peste 700 000 m2 de spații de birouri certificate LEED și 34 600 m2 spații de birouri certificate WELL în întreaga regiune. Se preconizează că stocul de spații sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va crește cu încă 300 000 m2 in 2020.
Aceasta a fost o idee vizionară, întrucât LEED nu era cunoscut în mod curent în rândul industriei și a plecat de la nevoia de a avea mai multă grijă de mediul înconjurător. An de an, conștientizarea importanței clădirilor verzi a crescut, astfel că LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piața imobiliară. Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificării WELL pentru clădirile sale de birouri. Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska în Praga, a devenit prima clădire de birouri certificată WELL din Europa Centrală și de Est, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard™ la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.


Sustenabilitatea stă la baza  operațiunilor Skanska și sprijină strategia noastră de business.
Toate eforturile noastre sunt  concentrate pe dezvoltarea  de clădiri conform celor mai înalte standarde. Oferta noastră Futureproof Workplaces by Skanska este o promisiune în fața clienților noștri că indiferent de proiectul Skanska pe care îl vor alege, acesta va fi dezvoltat cu atenție specială  pe design, sustenabilitate și inovație. Certificările LEED și WELL sunt cele mai bune dovezi prin care compania noastră își duce la îndeplinire promisiunea și construiește clădiri verzi punând în același timp accentul pe sănătatea și confortul utilizatorilor clădirilor. Eforturile noastre sunt, de asemenea, recunoscute la scară mai largă. Skanska este pe locul 20 în lista companiilor care schimbă lumeas1t. Este o mare recunoaștere dar și o mare responsabilitate în același timp. Suntem pe deplin conștienți de situația de criză privind mediul înconjurător, motiv pentru care continuăm să avem în vedere măsuri suplimentare pentru minimizarea impactului nostru asupra mediului pe plan global.- spune Katarzyna Zawodna-Bijoch, președinte și director general executiv al unității de afaceri a biroului Skanska din ECE.

Realizări recente

Proiectul de birouri Equilibrium din București este cel cel de al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Prima clădire a primit recent certificarea LEED Core & Shell la nivel Platinum.

„Viziunea noastră este să construim pentru viitor și în permanență ridicăm standardele prin realizările noastre. Equilibrium și Campus 6 sunt două exemple “vii” și vin să confirme angajamentele Skanska față de mediu, față de chiriași și față de angajații acestora. Equilibrium 1 a obtinut recent certificarea LEED Platinum, iar Campus 6.2 și Campus 6.3 sunt primele clădiri de birouri din România pre-certificate WELL. LEED ne-a oferit cadrul pentru sustenabilitate și eficiență, iar prin WELL punem rezidentul clădirilor în centrul acestor ecosisteme”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România.

Clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard™ la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Spark C din Varșovia a primit certificatul WELL Core & Shell, fiind prima clădire certificată WELL din Polonia și a doua clădire de birouri în Europa Centrală și de Est. În plus, clădirea a fost distinsă anterior cu următoarele certificate: WELL New & Existing Interiors, LEED Core & Shell la nivel Platinum, LEED Commercial Interior la nivel Platinum și certificatul „Building Without Barriers”, acordat de Fundația pentru Integrare.

Praga Studios din Praga este un proiect care a obținut certificarea LEED Platinum pentru Core & Shell. Acesta a primit 97 de puncte, ceea ce îl face cea mai sustenabilă clădire dezvoltată de Skanska din regiunea Europa Centrală și de Est.

Spark B din Varșovia, a doua clădire din complexul de birouri Spark al Skanska, a primit LEED Core & Shell la nivel Platinum.

Nowy Rynek din Poznań este cel mai recent proiect de birouri certificat în Polonia, care a fost dezvoltat de Skanska. Acesta a obținut LEED Core & Shell la nivel Platinum.

2020 – urmează noi certificări

Skanska intenționează să păstreze ritmul atunci când vine vorba de livrarea de clădiri sustenabile. Conform calculelor companiei, dezvoltările nou certificate vor crește stocul total al Skanska cu 219 700 m2 de proiecte certificate LEED și 79 800 m2 de spații de birouri certificate WELL. După succesul primelor proiecte pre-certificate și certificate WELL din România, Polonia și Cehia, dezvoltatorul va introduce în curând certificarea WELL și în și Ungaria.

Eforturile companiei în această direcție au fost deja recunoscute de revista Fortune. Skanska s-a clasat pe locul 20 în topul anual „Change the World 2019” cu 52 de companii care, prin intermediul operațunilor desfășurate, au un impact major atât social, cât și asupra mediului. Skanska este singura companie de construcții din listă. Skanska a anunțat recent obiectivul grupului de a atinge ținta de emisii de carbon net-zero până în 2045, cu o reducere de 50 la sută până în 2030.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza