Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noutăți video: Kaspersky Safe Kids îi protejează acum pe copii de conținutul riscant de pe Youtube

538 afisari
Pentru a le veni în ajutor părinților atunci când vine vorba de accesul copiilor lor la conținutul inadecvat de pe Youtube - unul dintre cele mai populare servicii de streaming utilizate de către copii - Kaspersky a introdus funcția Safe Search în soluția Kaspersky Safe Kids. Atunci când este activată, funcția blochează rezultatele căutării videoclipurilor cu un conținut inadecvat, cum ar fi cele care fac referire la droguri, vulgarități sau materiale pentru adulți.
În zilele noastre, copiii sunt una dintre principalele audiențe Youtube, multe dintre cele mai populare videoclipuri de pe site fiind adresate spectatorilor tineri. Cu toate acestea, în afară de videoclipurile pentru copii, există multe teme pentru adulți care pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului copiilor. De fapt, potrivit Kaspersky Family Report, 14% dintre părinți admit că deseori, copiii lor au fost expuși la conținut care îi încuraja la acțiuni violente sau inadecvate.

Prin urmare, părinții au nevoie de un asistent de încredere, care să-i oprească pe copii atunci când vor să acceseze conținut pentru adulți, fără ca părinții să trebuiască să depună prea mult efort sau să-și ia din timpul liber. Pentru a-i feri pe copii de vizionarea unui conținut neadecvat în timp ce navighează pe serviciul popular de streaming video, Kaspersky a introdus o nouă funcție de monitorizare în aplicația sa de control parental – Safe Search on Youtube. Funcția este de mare ajutor pârinților cărora le pasă de ce fel de conținut văd copiii lor și ce fel de informații consumă în mod uzual. Deși Youtube le permite părinților să-și protejeze copiii de conținutul matur prin intermediul modului restricționat, ei recunosc totuși că filtrele nu pot fi 100% exacte.

Funcția Safe Search pe Youtube le trimite notificări părinților referitoare la rezultatele inadecvate, astfel încât să poată vedea ce au căutat copiii lor. Aceasta înseamnă că părinții se pot asigura că cei mici nu vizualizează conținut ce implică limbaj agresiv sau promovarea unor produse alcoolice, de exemplu. În plus, funcția le permite părinților să își păstreze copiii în siguranță, oferindu-le totodată acces la o listă de videoclipuri sau subiecte căutate pe youtube.

Atunci când funcția este activată pe un dispozitiv sau în aplicația Youtube, dacă un copil caută oricare dintre categoriile interzise, rezultatele căutării vor fi blocate. Categoriile restricționate includ conținut pentru adulți, alcool, droguri, vulgarități și tutun, precum și un conținut rasist sau ofensator. După ce Ii se blochează căutările necorespunzătoare în aplicație, copilul primește un mesaj care îi spune că rezultatele ar putea fi nepotrivite pentru el, deoarece se încadrează într-una din categoriile menționate mai sus.

“Odată cu instalarea pandemiei, copiii au început să petreacă mai mult timp acasă, cu activități limitate pentru a-i ține ocupați. În tot acest timp, aceștia apelează tot mai mult la Youtube, pentru a viziona videoclipuri distractive și educative. Cu toate acestea, părinții nu au neapărat timpul necesar pentru a verifica videoclipurile pe care le urmărește copilul lor și vor să îl știe în siguranță, fără să intervină nonstop în viața lui. Cu noua caracteristică a soluției Kaspersky Safe Kids, special concepută pentru Youtube, părinții se pot asigura că cei mici navighează în siguranță pe platformă, departe de conținutul pentru adulți”, spune Elena Kadochnikova, Product Marketing Manager la Kaspersky.

Funcția de căutare sigură pe Youtube este compatibilă cu browserele de pe Windows, iOS și Android. De asemenea, funcționează direct în aplicația oficială Youtube de pe telefoanele și tabletele Android, ceea ce înseamnă că părinții pot sta liniștiți, întrucât copiii lor nu vor putea urmări conținut neadecvat.


 

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza