Links Sitemap Business Linker Sitemap

Nouriel Roubini: Există multe motive pentru care vom avea o recesiune serioasă

162 afisari
Economistul Nouriel Roubini a spulberat speranțele celor care au sperat că sperat că iminenta recesiune mondială va fi, de fapt, o încetinire a economiei lumii, avertizând în legătură cu o criză foarte profundă. De data aceasta intrăm în recesiune cu o înăsprire a politicii monetare și în același timp nu există spațiu fiscal.
Economistul Nouriel Roubini a spulberat speranțele celor care au sperat că sperat că iminenta recesiune mondială va fi, de fapt, o încetinire a economiei lumii, avertizând în legătură cu o criză foarte profundă. Întrebat, în acest context, dacă urmează cu perioadă extrem de dificilă, profesorul Mircea Coșea a răspuns tranșant: ”Da, sunt ferm convins”.

"Ideea că va fi ceva de scurtă durată și superficial este o iluzie. Nu sunt de acord. Există multe motive pentru care vom avea o recesiune serioasă și o criză financiară și a datoriilor", a spus Roubini, potrivit căruia scenariul actual este diferit de recesiunile anterioare. Astfel, în timpul crizei din 1970, când au existat două dintre actualele variabile, încetinirea și inflația, ratele de îndatorare au fost scăzute. În timpul crizei financiare din 2008, deși a existat o criză a datoriilor, inflația nu a scăpat de sub control.

"În recesiunile anterioare, cum ar fi ultimele două, am avut parte de o relaxare monetară și fiscală masivă. De data aceasta intrăm în recesiune cu o înăsprire a politicii monetare și nu există spațiu fiscal. Acum există șocuri negative ale ofertei agregate și rate de îndatorare ridicate din punct de vedere istoric", a declarat Roubini într-un interviu acordat Bloomberg TV.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza