Links Sitemap Business Linker Sitemap

Noua ŠKODA FABIA: mai mare, mai sigură și mai eficientă

136 afisari
La 22 de ani de la lansarea în premieră a modelului ŠKODA FABIA, producătorul ceh de automobile prezintă cea de-a patra generație a acestei compacte atât de populare. Noua ediție are la bază platforma modulară MQB-A0 a Grupului Volkswagen și este cel mai spațios autoturism din segmentul său, oferind totodată dotări pentru confort optimizate și numeroase sisteme de siguranță și asistență avansate. Calitățile clasice foarte atractive specifice mărcii, precum raportul excelent preț/valoare, funcționalitatea avansată și gama largă de soluții Simply Clever se asigură că FABIA este o adevărată ŠKODA.
- A patra generație a popularului autoturism de talie mică este construită pentru prima dată pe baza platformei modulare MQB-A0 a Grupului Volkswagen
- Cel mai spațios automobil din segmentul său, plus portbagaj mărit cu 50 l
- Design marcat de emoție, la care se adaugă sisteme de infotainment de ultimă oră și noi soluții Simply Clever

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat în acest context: ”FABIA este o componentă integrantă a portofoliului nostru de peste 20 de ani și întruchipează fără rezerve valorile esențiale ale mărcii noastre. Iar noua generație aduce acum tot ceea ce este necesar pentru a continua fără ezitare succesul modelelor predecesoare. Noua FABIA oferă mai mult spațiu decât concurenții, conectivitate impecabilă, sisteme de asistență avansate și un design foarte emoțional. Pe scurt: oferă tot ceea ce vă este necesar, plus ceva mai mult!”
Pentru prima dată, ŠKODA FABIA este construită pe baza platformei modulare MQB-A0 a Grupului Volkswagen, ceea ce a permis un interior chiar și mai mare. Cu lungimea ce depășește acum ștacheta celor 4 metri, fiind de 4.108 mm, noua FABIA este mult mai lungă decât modelul anterior. Portbagajul avea până acum o capacitate de 330 l, ceea ce însemna deja cel mai mare portbagaj din segment, a devenit acum și mai mare, și anume de 380 l. Fiind bazată pe platforma MQB-A0, noua FABIA oferă acum, de asemenea, numeroase sisteme de asistență ce erau până în prezent rezervate exclusiv modelelor din clasele superioare. În combinație cu caroseria ce a devenit chiar și mai rezistentă, compacta oferă, de asemenea, un nivel excelent de siguranță activă și pasivă.

Design emoțional, cele mai bune caracteristici aerodinamice din clasă și autonomie de peste 900 km
Noua FABIA a devenit și mai atractivă, grație designului său emoțional și a proporțiilor ce îi conferă o personalitate de netrecut cu vederea. Farurile cu design tăios și blocurile optice spate cu tehnologie LED modernă și cu structuri cristaline îi accentuează alura dinamică. Interiorul cu design nou prezintă un bord simetric, cu display-ul central liber poziționat, un panou digital de instrumente opțional și bandouri decorative orizontale. La lansarea pe piață vor fi oferite liniile de echipare Active, Ambition și Style, iar mai târziu va fi introdusă și versiunea sportivă MONTE CARLO. Cele cinci motoare pe benzină din generația EVO actuală a Grupului Volkswagen oferă puteri între 48 kW (65 CP) și 110 kW (150 CP), iar cu coeficientul său aerodinamic (cd) de doar 0,28, FABIA este cel mai aerodinamic model din segmentul său, ceea ce, împreună cu rezervorul de combustibil de 50 de litri înseamnă o autonomie de peste 900 km conform ciclului WLTP. Mai mult, odată cu noua FABIA, cinci noi dotări și funcții Simply Clever își sărbătoresc acum premiera.

Exteriorul: design emoțional și proporții noi

- Noua FABIA a crescut cu 11 cm, la aproape 4,11 m și oferă cel mai mare portbagaj din segment, cu o capacitate de 380 l
- Coeficientul aerodinamic Cd de doar 0,28 redefinește valoarea optimă din segmentul automobilelor de talie mică
- Diafragmele ingenioase de la prizele de aer economisesc până la 0,2 l de combustibil la 100 km, la o viteză de 120 km/h

2021 – A fost dezvăluită noua ŠKODA FABIA: ŠKODA AUTO și-a prezentat a patra generație a compactei sale de succes.  Centrul DOX pentru Artă Contemporan din Praga a servit drept cadru spectaculos pentru întreaga premieră mondială ce a avut loc în formă digitală. Fanii ŠKODA din întreaga lume se pot deplasa în continuare liber prin pavilionul virtual și pot descoperi detaliile fascinante ale poveștii de succes a modelului ŠKODA FABIA. ŠKODA a dezvăluit treptat înaintea premierei noi zone ale pavilionul pe skoda-virtual-event.com. Premiera a fost transmisă și pe ŠKODA Storyboard și pe canalele de social media ale producătorului auto (Youtube și Facebook).ŠKODA a prezentat a patra generație a modelului ŠKODA FABIA, ce este construit pentru prima dată pe baza platformei modulare transversale MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Prima FABIA a fost lansată în urmă cu 22 de ani. Populara compactă combină toate valorile mărcii ŠKODA sub motto-ul ”Tot ce vă este necesar, plus ceva mai mult” și impresionează cu raportul preț/valoare excelent, cu nivelul ridicat de siguranță și confort și cu calitatea impecabilă a finisajelor. Cu designul său ce a devenit acum și mai dinamic și emoțional, ŠKODA FABIA are toate calitățile necesare pentru a continua povestea de succes a gamei. Premiera digitală din 4 mai a fost transmisă din pavilionul virtual al Centrului DOX pentru Artă Contemporan din Praga și a putut fi urmărită de oriunde din lume.

Tur virtual, similar unei expoziții Prezentarea în format digital a permis participanților să vadă show-ul de parcă ar participa la o expoziție reală. Utilizatorii pot în continuare să se deplaseze liber prin pavilionul virtual și să vadă exponatele. Pe parcursul turului, ei se pot întâlni cu membri ai Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, inclusiv cu Președintele Consiliului ŠKODA AUTO, Thomas Schäfer, responsabilul pentru Marketing și Vânzări, Martin Jahn, precum și cu experți ai echipei de design ŠKODA, condusă de Oliver Stefani. Pentru ca aceste întâlniri să fie cât mai realiste posibil, reprezentanții ŠKODA au fiecare câte un avatar.

Zonele de prezentare din curtea interioară și de pe terasa de pe acoperișul clădirii Turul conduce utilizatorii prin diferitele zone de prezentare din Centrul DOX. În curtea interioară sunt instalate numeroase panouri LED pentru programul acțiunii, iar terasa de pe acoperiș a devenit terasa ”NEXT LEVEL”, reflectând programul pe care producătorul auto ceh și l-a definit pentru viitor. În aceste două zone a fost dezvăluită noua ŠKODA FABIA în urma discursului de bun-venit rostit de Thomas Schafer. După show au fost publicate vederi la 360 de grade ale automobilelor situate în pavilionul virtual. Apoi au fost publicate și prezentări și video-uri adiționale și a fost integrat un link pentru descărcarea Kit-ului pentru presă de pe ŠKODA Storyboard.

                                                                                     
Modelul tridimensional al Centrului DOX servește drept pavilion virtual Designerii au creat un model tridimensional al Centrului DOX pentru Artă Contemporan din Praga, pentru pavilionul virtual ce a servit drept scenă pentru premiera mondială a noii ŠKODA FABIA. Astfel, vizitatorii au avut impresia că participă la un eveniment live. Centrul DOX pentru Artă Contemporan din Praga ce a servit drept cadru este situat în cartierul Holešovice din Praga și este o fostă fabrică ce a fost transformată arhitectural într-un impresionant spațiu ultra-modern.

DOX reinterpretează în manieră creativă caracteristicile esențiale ale modelului ŠKODA FABIA: utilizare facilă, posibilitatea de utilizare optimă în cotidian, idei Simply Clever și design emoțional. Premiera a fost completată cu un concept artistic de design ce a folosit benzi adezive și a fost creat special pentru FABIA. Astfel au fost folosite benzi adezive colorate, pentru a crea un fundal artistic și a ilustra căile prin care utilizatorii se pot deplasa prin spațiul de expunere. Artiștii s-au inspirat din limbajul de design ŠKODA, cu elementele sale cristaline, dar și din experiența conducerii unei FABIA și din ideile Simply Clever, precum și din arhitectura extraordinară a Centrului DOX.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza