Links Sitemap Business Linker Sitemap

Muzică de camera e vedetă în această marți la Raiffeisen Art Proiect

759 afisari
Lansarea pregătită în astagiuneavirtuala pentrumarti, 30 iunie, de la ora 19:30 este cu și despre muzică:un film inedit, plin de vervă și energiene dezvăluie, alături de artiști, cum s-a derulat ultima ediție SoNoRo, pe tema DaDa. Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de camera prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo.
“Acest documentar original de peste o ora oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacțîi ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival” a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

În fiecare an, Festivalul SoNoRo își alege o tema pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzică de camera este liberă, naturală și insolită – principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangardă de la începutul secolului XX. Filmul pe care va invităm să-l urmăriți va oferă o experiență unică și inedită și va asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzică de camera se poate reinventa atât de proaspăt și neobișnuit, atunci când spiritul artistului este liber și îndrăgostit de muncă să. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Camera SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 – îl gășiți aici - https://art.raiffeisen.ro/muzică/și este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Camera SoNoRo.Perioada de difuzare este 30 iunie – 01 august 2020.




Infiintat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzică de camera în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scenă muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înalta ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, și a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani). 

SoNoRo este membru al European Festivals Association. 

Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza