Links Sitemap Business Linker Sitemap

Legendarul Investitor pe piețele emergente Mark Mobius a avertizat că actiunile ar putea avea o evolutie de tip 'double bottom', deoarece restrictiile impuse in contextul epidemiei de coronavirus au afectat economia SUA

943 afisari
După săptămâni de intense turbulente, recenta redresare a piețelor financiare este probabil de scurtă durată, potrivit legendarului investitor al piețelor emergente Mark Mobius, care a avertizat in legatura cu implicațiile 'incredibile' ale blocajului global generat de criza coronavirusului. Mobius, fondatorul companiei omonime, Mobius Capital, a declarat că piețele au potențialul de a scădea și mai mult pe măsură ce băncile încep să își anunte veniturile pe fondul volatilității continue cauzate de pandemia de coronavirus.
"Nu cred că am atins inca cel mai de jos punct, pentru că implicațiile acestui blocaj sunt incredibile", a spus Mobius într-un interviu difuzat marți la CNBC.

Piețele au fost volatile în ultima lună din cauza tensiunilor crescânde generate de criza coronavirusului, suferind modificări dramatice și căderi record, în timp ce investitorii incercau sa inteleaga impactul economical virusului.

La data redactarii acestui material, se inregistrau peste 126.000 de decese cauzate de virusul care a infectat aproape doua milioane de oameni în întreaga lume, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

"Deși există anumite oportunități de cumpărare, aș spune că este probabil o idee bună să rămaneți in expectativă pentru o altă scădere. S-ar putea să vedem o evoluție de tip "double bottom", a declarat Mobius pentru CNBC.

Deși nu a intrat in detalii, comentariile lui Mobius despre rămanerea in expectativă  sugerează probabil păstrarea de lichiditați, cum ar fi deținerea de numerar sau deținerea altor poziții lichide.

Comentariile Mobius au apărut pe măsură ce actiunile se redresează după scăderile din ultima perioadă. The S&P 500 înregistrat un câștig săptămânal de 12% săptămâna trecută, cel mai bun randament săptămânal din 1974, în timp ce media industrială Dow Jones a crescut cu 13% în aceeasi perioadă.

Piețele au fost stimulate de anunțul Rezervei Federale referitor la programul suplimentar de ajutor de 2,3 trilioane de dolari destinat reducerii efectelor furtunii economice generate de epidemia de coronavirus și de blocajul ce a urmat.

Trump vrea să redeschidă SUA pentru a proteja economia

"Credem că unii dintre guvernatori vor fi într-o pozitie foarte bună pentru a ridica restrictiile chiar mai devreme" de sfârșitul lunii, spune Trump jurnaliștilor, potrivit Reuters.

Președintele a sugerat insistent că dorește ridicarea restrictiilor din SUA cât mai curând posibil, temându-se probabil de reactii negative din partea alegătorilor la alegerile din noiembrie, dacă economia ar scadea semnificativ în acest an, ca urmare a blocajului prelungit.

Planurile lui Trump rămân însă incerte, mulți experti din sectorul financiar exprimând scepticism cu privire la redeschiderea economiei pe termen scurt.

Jamie Dimon, directorul general al JPMorgan Chase, a declarat, marți, că nu crede că economia SUA se va redeschide în mai, după ce banca a înregistrat rezultate mai mici decât cele preconizate pentru primului trimestru.

Deși nu a dat o dată, Mobius părea să susțină tacit planurile lui Trump, spunând CNBC: "Cred că trebuie să ne deschidem din nou într-un fel, pentru că, în caz contrar, daunele colaterale vor fi incredibile”.

"Gândiți-vă la viața de zi cu zi a oamenilor... trebuie să faceți ca economia să funcționeze din nou”.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza