Links Sitemap Business Linker Sitemap

Lafarge România prezintă primul raport local de dezvoltare durabilă

2928 afisari
Lafarge România a realizat primul Raport de Dezvoltare Durabilă la nivel de ţară care descrie abordarea, performanța și angajamentele companiei în anul 2012. Documentul a fost întocmit pe baza standardului GRI 3.1 (Global Reporting Innitiative), Lafarge selectând din peste 80 de indicatori, aproximativ 40 pe care i-a raportat, în urma consultării părţilor interesate (angajaţi, clienţi, furnizori, autorităţi, societate civilă etc).
Potrivit companiei, peste 30 de angajaţi, de pe diferite poziții manageriale şi din toate departamentele funcţionale şi operaţionale, au contribuit la realizarea acestui raport.
”Suntem constienţi că activăm într-o industrie cu impact economic, social şi de mediu în zonele și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Ne preocupă modul în care putem spori efectele pozitive ale activităţii noastre și cautăm formule de a le reduce la minim pe cele negative”, spune Ruxandra Băndilă, Director Strategie, Dezvoltare şi Relaţii Instituţionale în cadrul Lafarge România. ”Îmbunătăţirea eficienţei energetice este urmărită atât la nivelul proceselor noastre industriale, cât şi în propunerile pe care le avansăm proiectanţilor şi arhitecţilor interesaţi de construcţii sustenabile. De asemenea, în comunitățile locale vrem să contribuim la dezvoltarea economică nu doar prin angajarea forței de muncă, dar și prin susținerea unor inițiative care creează locuri noi de muncă și valoare pentru comunitate. Acestea sunt doar două exemple privind demersurile la care ne-am angajat în România pe termen mediu şi lung.”

Ambițiile de Dezvoltare Durabilă asumate de Grupul Lafarge pentru anul 2020 ilustrează contribuția companiei față de un viitor sustenabil, fiind structurate în jurul a trei axe principale:

- Dezvoltarea Comunităților – prin sănătate și securitate în muncă, diversitatea de gen în structurile de conducere ale companiei, acțiuni de voluntariat și crearea de locuri de muncă la nivel local;
- Construcții Sustenabile - prin facilitarea accesului populației la locuințe accesibile și durabile cu ajutorul produselor și serviciilor Lafarge;
- Dezvoltarea Economiei Circulare - prin reducerea emisiilor poluante, utilizarea combustibililor non-fosili pentru reducerea consumului de energie și folosirea materialelor reciclate pentru conservarea resurselor naturale.

”Procesul de colectare şi validare a informaţiilor din raport a constituit un prilej de a intra în dialog cu diverse categorii de părţi interesate de activitatea Lafarge România”, spune Horia Domnariu, Director Program CSR, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. ”Punctele de vedere exprimate în cadrul discuţiilor au fost preponderent favorabile şi au evidenţiat că această companie este serioasă cu privire la angajamentele şi practicile în domeniul dezvoltării durabile. În acelaşi timp, trebuie spus şi că mai există lucruri de făcut şi aspecte de îmbunătăţit. E important ca evoluţiile cu privire la aceste situaţii să fie evidentiaţe în raportările viitoare. Sperăm că acest drum al transparenţei, pe care Lafarge a început să-l parcurgă, să crească miza în ceea ce priveşte performanţa non financiară şi să contribuie la realizarea transformărilor pozitive pe care le dorim cu toţii, în mediu şi societate. Felicitări Lafarge şi încurajăm şi alţi actori din domeniul industrial şi nu numai, să le urmeze exemplul.”
La nivel internaţional, Lafarge realizează raportări despre acțiunile de protecție a mediului și de responsabilitate socială corporativă de mai bine de 10 ani, primul Raport de Dezvoltare Durabilă al Grupului fiind lansat în anul 2000.
Citeşte mai multe despre: Lafarge

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza